TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

„…mindnyájan legyetek egyetértők, együttérzők, testvériesek…"

2017. 02. 16. 12:29 | HÍREK

A nagyhalászi Csuha Antal Baptista Általános Iskola 7. osztályos tanulója, Tóth Gabriella nem mindennapi dologgal hívta fel magára a figyelmet, hiszen gyerekként nem sokan gondolnak arra, hogy másokon önként, minden biztatás nélkül segítsenek, és elindítsanak egy gyűjtési akciót, amellyel nála nehezebb sorsban élő gyerekeken segíthetnek. A kislány Budapesten élő hajléktalan vagy nagyon rossz körülmények között élő szülők gyermekein segített azáltal, hogy adományokat gyűjtött nekik. Gabit arról kérdeztük, mi indította erre a jótékonysági akcióra.


- Hogyan kerültél kapcsolatba a Budapesten működő „hajléktalan óvodával”?

- A facebookon osztottak meg egy felhívást, amelyben a pesti „hajléktalan óvoda” számára kértek adományokat, és ez a cikk felkeltette a figyelmemet.

- Általában az emberek nem szoktak felfigyelni az ilyen kérésekre. Te miért nem léptél túl rajta?

- Én szeretek segíteni másokon, azért olvastam el ezt a felhívást, és mivel kis gyerekekről volt benne szó, még inkább felkeltette az érdeklődésemet.

- Máskor is nyújtottál már segítséget a rászorulóknak?

- Igen. Főként lelkileg. Például, ha egy barátom, ismerősöm vagy egy családtagom hozzám fordul a problémájával, megpróbálok neki tanácsot adni vagy vigasztalni.

- Volt, aki segített neked az adományok gyűjtésében?

- Nem segített senki, egyedül kezdtem neki a gyűjtésnek. Először kiválogattam az én és a testvéreim által kinőtt ruhákat, aztán az ismerősöket kerestem meg, és ők szívesen adakoztak, mikor elmondtam nekik, hogy nagyon szegény sorsú gyerekeket tudnak ezzel támogatni. Mikor összegyűjtöttem a ruhákat, akkor megkértem a szüleimet, hogy csomagolják be. A csomag feladásában Pokareczki Norbert tanár úr, iskolánk gyermekvédelmi felelőse segített.

- Kaptál-e visszajelzést a „hajléktalan óvodától”?

- Ó, igen, és nagyon örültem, amikor megkaptam a levelüket! Azt írták, hogy köszönik az adományt és szívesen fogadják a továbbiakban is a segítséget. Jó érzés volt, hogy segíthettem, és ez arra ösztönöz, hogy máskor is jótékonykodjak a lehetőségeimhez képest. Már vannak újabb terveim is erre nézve. Sok nehéz sorsú család él a környezetemben, nekik szeretnék most gyűjteni tartós élelmiszert, ruhákat.

- A családodban láttál példát a jótékonykodásra?

- Igen! Édesapám jó példa előttem, hiszen ő is szeret segíteni másokon. Úgy látszik a példa ragadós. Számomra nagyon jó érzés, ha másoknak örömet szerezhetek.

 

 

 


KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Adventi kézműves játszóház

30.
NOV.

Digitális verseny német nyelvből

30.
NOV.

Adventi gyertyagyújtás 1.

30.
NOV.

Iskola érettségi vizsgálatok

30.
NOV.

Adventi gyertyagyújtás

30.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE