TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

„EURO-s diákként fogadom…” EGY ELSŐSAVATÁS TÖRTÉNETE

2019. 10. 12. 09:48 | HÍREK

2019. szeptember 27-én, pénteken avattuk a debreceni EURO Baptista Gimnázium 9. A és 9. C osztályát.

 

 

Több napos készülődés előzte meg az eseményt, ugyanis minden nap kaptak az iskolarádión keresztül valamilyen instrukciót a diákok, hogy mivel készüljenek: minél több kék színű ruhadarabot, kiegészítőt kellett felvenni; energiaitalos dobozt, valamint aláírásokat kellett gyűjteniük felsőbb évesektől és tanároktól is; az osztálycímer elkészítése, egy, az EURO-nak szóló dicshimnusz írása, és a sütikészítés is egy ilyen feladat volt. Lelkesen készültek a kilencedikesek, és lehet, hogy talán az őket avató tizedikesek még izgatottabbak voltak!

     A 10. A és 10. C osztály közösen agyalt azon, mivel is lehetne beavatni az újdonsült eurosokat… Brainstorming, ötletelés: írdle, nemjó, valamimáskéne, inkábbezlegyen, naneee, eztutijólesz, nekemistetszene, naakkorcsináljuk, ésígytovább…így született meg röpke két hét alatt a programterv, ami, úgy tűnik, tényleg bevált, és tényleg tetszett a kilencedikeseknek. Úgyhogy reggel már nagy lázban égett mindenki, kezdődött a lufifújás, a „pálya építése” a tornateremben, pakolás, hangtechnika beüzemelése; a szabadulószoba ellenőrzése, hogy minden a helyén van-e, hiszen azt már előző nap berendezték a 11.-esek, akik ennek a helyszínnek az ötletgazdái voltak.

     Aztán elkezdődött… először is számolással: melyik osztály mennyit gyűjtött az előre megadott dolgokból. Aztán egy rövid, 10 kérdéses kvízt kellett megoldaniuk, melyhez szerezhettek információt osztályfőnöküktől, vagy az iskola épületén belül bárhonnan. Egy kis mozgással, a kacsatánc betanulásával folytatódott a program. Ezután az A-sok elmentek szabadulószobázni, a C-sek pedig a tornateremben maradtak a következő feladatokhoz (utána persze cseréltek): a röplabdahálóról damilon lelógatott vaníliás karikát kellett megenni, hátratett kézzel, 3 perc alatt – ez mindkét osztálynak sikerült egy percen belül. Piramisépítés energiaitalos dobozokból zsámolyra (5 perc), ahány doboz állva maradt, annyi pont járt. Lufitánc: 2 ember közrefogta a lufit, és úgy kellett táncolni, hogy az kidurranjon, minél kevesebb idő alatt. Répalabda: a derékra erősített, damilon lógó répával kellett vezetni a floorball labdát, és így megkerülni a bóját. Sorverseny: egy-egy bóján egyensúlyozva a kosárlabdát, meg kellett kerülni a zsámolyt. Izgalmas feladatok és izgalmas feladatvégrehajtásoknak lehettünk szemtanúi! A sütikóstolás is megtörtént, minden azon nyomban el is fogyott, zsűrizték is a „nagyok” a finomságokat. Bemutatták a kilencedikesek a kacsatáncot, melyben még az osztályfőnök is részt vett, diktálva a tempót, a ritmust. Az utolsó feladat a dicshimnuszok elszavalása volt, melyekben az alábbi 10 szónak benne kellett lennie: házirend, Zita néni, pacek, portás bácsi, ostor, varázslat, szotyi, ablaktörlő, tápérték, piskóta. A C-sek nem kispályáztak, egyszerűen elreppelték a megírt szöveget.

     Az avatás zárása az eskütétel volt: „EURO-s diákként fogadom, hogy teljes szívemmel és lelkemmel iskolánknak hűséges és oszlopos diákja leszek…Tanáraimnak és diáktársaimnak a tiszteletet megadom, így leszek teljes értékű EUROs diák.” Úgy legyen!

 

Balogh Marianna

EURO Baptista Gimnázium

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Őszi szünet Nemzeti ünnep

23.
OKT.

Őszi szünet

23.
OKT.

Őszi szünet, az iskola zárva

23.
OKT.

Őszi szünet

23.
OKT.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE