TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

„Mindannyian mások vagyunk, egyben másban hasonlítunk…”

2017. 04. 13. 16:29 | HÍREK

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola évek óta szervez sajátos nevelési igényű és beilleszkedési, tanulási, magatartási zavarral küzdő gyerekek részére tanulmányi versenyt. Célja, hogy azok a diákok is versenyzési, bemutatkozási lehetőséghez jussanak, akik valamilyen problémával küzdenek.

 

Az ilyen jellegű versenyekből sajnos országosan is hiány van. Ezért is nagy jelentőségű az iskola tanárai által felvállalt munka. Idén ráadásul színesítették is a programot.

A felső tagozatosok matematikából és magyarból mérték össze tudásukat. A két levelező forduló feladatait megoldó több mint 330 diák közül a döntőre csak a legjobbak kerülhettek be. Az április 12-én megrendezett döntőn délelőtt elméleti ismeretekről adtak számot a diákok. Az ebédet követően kézműves- és sportprogram, majd táncház következett.

Az alsó tagozatosok részére „Észforgató” címmel csapatversenyt hirdettek, melyre több mint 20 csapat jelentkezett. A vetélkedőn a hangsúly nem a tananyagon volt, hanem a problémamegoldó képességen. A csapatok játékos és logikai feladatok megoldása terén mérték össze tudásukat, mutathatták meg tájékozottságukat. A délelőtti vetélkedést tóparti tojáskeresés, majd kézműves foglalkozás követte.

A nap folyamán a gyerekek megismerhették egymást, egymás iskoláit. Jó hangulatban, felszabadultan vetélkedtek, játszottak, jól érezték magukat. A kísérő tanárok és szülők részére a Tájház és az Érték-Tár-Ház meglátogatása mellett lehetőség volt beszélgetésre, tapasztalatcserére is. Az egész vetélkedőt a „Mindannyian mások vagyunk…” gondolata köré építették fel. A gyerekek figyelmét saját értékeik felfedezésére, mások elfogadására irányították. Az egész program alapmotívuma talán Kálmán Zsófia „Bánatkő” című könyvéből vett idézet fejezheti ki:

„Isten minden kis csücskének akad hely a kórusban,

Némelyik hangja mély, a másiké magas,

Megint másik hangosan ciripel a telefondróton,

És aki csak tapsolni tud, olyan is akad.”

És Mindenki fontos…!

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Diákönkormányzati megbeszélés

02.
JÚN.

Osztályozó-különbözeti vizsga időszak

02.
JÚN.

Osztályozó konferencia (szakiskolai osztály)

02.
JÚN.

Csoportonkénti évzárók

02.
JÚN.

Osztálykirándulások (szakgimnázium)

02.
JÚN.

Osztálykirándulások

02.
JÚN.

Szakaszvizsga – szóbeli (10-A, 10-B, 10-D, 10-E, 10-F, 10-G, 10-H, 11-B, 11-D), Osztályozóvizsga – nappali tagozat – nem végzős évfolyamok, Szóbeli vizsga – érettségi – emelt szint

03.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE