TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Elismerő okleveleket adott át Hoffmann Rózsa

2013. 12. 09. 13:25 | HÍREK

...

A társadalmi felelősségvállalás szemléletét kívánja a kormány erősíteni az iskolai kötelező közösségi szolgálat bevezetésével. Cél, hogy az önkéntességet a gyakorlatban is kipróbáló diákok tudatos, felelősségteljes, aktív állampolgárrá váljanak.

Minden évben december 5-én ünneplik az önkéntesség világnapját, ez alkalommal Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár elismerő oklevelet adott át azoknak az iskoláknak, melyek élen jártak a közösségi szolgálat bevezetésében.

Az elismerésben az a 11 középiskola részesült, amelyben valamennyi diák megkezdte a 2016-tól az érettségi előfeltételévé tett 50 órás közösségi munka telesítését.

A köznevelési törvényben rögzített intézkedés elsősorban azt szolgálja, hogy a szemléletváltás következzen be a fiatalok szűkebb és tágabb környezetéhez, a rászorulókhoz és a közjóhoz fűződő viszonyában. Nem titkolt célja, hogy a felnövekvő nemzedékben erősítse a szolidaritás és tolerancia érzését, valamint fejlessze az együttműködő és a problémamegoldó képességet.
A tanulók érdeklődésüknek megfelelő tevékenységek közül választhatnak: egészségügyi, szociális, jótékonysági, oktatási, kulturális, közösségi, környezet- és természetvédelmi, katasztrófavédelmi területen vállalhatnak segítő munkát.

A tapasztalatok egyértelműen igazolják, hogy a szolgálat teljesítésével a fiatalok a környezetükben élő, segítségre szoruló emberek problémái iránt nyitottabbá válnak. Az együttérzés, a másokra odafigyelés nem csak gazdagabbá teszi a felnövekvő nemzedék személyiségét, de egyúttal jobb és élhetőbb világot teremt.

Elismerésben a következő iskolák részesülnek:
Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola (Mosonmagyaróvár); Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium (Sopron); Jerikó Keresztény Humán Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola (Budapest); ADDETUR Baptista Gimnázium és Szakközépiskola (Budapest); Hámori András Szakközépiskola és Szakiskola (Tiszafüred); Herman Ottó Kertészeti, Környezetvédelmi, Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégium (Szombathely); Szent-Györgyi Albert Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (Ajka); Páterdombi Szakképző Iskola (Zalaegerszeg); Budapest XIV. Kerületi Szent István Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola; Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola; Illéssy Sándor Baptista Szakközép- és Szakiskola (Kisújszállás).
(www.edupress.hu)

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Iskolai hálaadási ünnepség

29.
NOV.

Adventi kézműves játszóház

30.
NOV.

Digitális verseny német nyelvből

30.
NOV.

Adventi gyertyagyújtás 1.

30.
NOV.

Iskola érettségi vizsgálatok

30.
NOV.

Adventi gyertyagyújtás

30.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE