X

TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Magyar Diáksport Napja Kótajon

2021. 09. 29. 08:12 | HÍREK

2021. szeptember 24-én iskolánk, a kótaji István Király Baptista Általános Iskola hivatalosan résztvevője lett a Magyar Diáksport Napjának, így az ESSD-nek is.


Az idei tájékoztatások alapján próbáltunk teljesen új mozgásformát, sportágat megmutatni a nebulóknak. Így jutottunk arra a döntésre, hogy a tájékozódó futást szervezzük meg iskolánk diákjainak. Sportolási szempontból teljes mértékben kihasználtuk az iskola, sőt az iskola környéki területeket is. A verseny napját hosszas előkészületek előzték meg, hiszen a sportág alapjaival mind a pedagógusokat, mind a diákokat meg kellett ismertetni. A gyerekek több elméleti és gyakorlati órán készülhettek a megmérettetésre. Hatalmas izgalommal és motiváltan várták a nagy versenyt, már napokkal korábban csak erről beszéltek a szünetekben. Az alsó tagozatos diákjaink tanítóikkal, míg a felsős tanulók önálló 3-4-5 fős csapatokban vághattak neki a távnak.

Egy leegyszerűsített térképet kaptak a diákok, amely az igazi tájfutó térképtől eltér ugyan, de ezzel próbáltuk ezt a sportágat bevezetni iskolánkba. A későbbiekben már külső helyszínen, igazi tájfutó térképekkel is szeretnénk hasonló programokat szervezni.

A csapatok előzetesen osztályfőnökeikkel elemezték a térképet. Elmondható, hogy nagyon pozitív volt a visszajelzés, jól tájékozódtak a diákok. Összesen 31 csapat versenyzett a nap folyamán. Az indításnál odafigyeltünk, hogy megfelelő időközönként legyenek indítva a csapatok, így ne alakuljon ki torlódás.

A díjazás évfolyamonként történt, sőt hirdettünk egy abszolút győztest is. Remekül telt az egész nap. Piros pozsgás, mosolygós arcokat láttunk, akik mind a szellemi, mind a fizikai erejük maximumát próbálták nyújtani. Mindeközben sokat nevettek, fejlődött a szociális kompetenciájuk, a csapatokon belül pedig a munkához szükséges problémamegoldó, érvelő és kompromisszumkötő készségük.

A tájfutást mindenki sikeresen teljesítette. Még szinte véget sem ért a nap és a verseny, máris kérdezték tanítványaink, mikor kerül legközelebb megrendezésre.

 

 

Deák Ágnes

igazgató


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE