X

TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Pannonhalmi Emléknap

2017. 05. 10. 08:59 | HÍREK

Közösségteremtő ünnep volt a baptista evangélistáról elnevezett budapesti iskolában.

A május 6. egy szép, tavaszi szombat volt. Az eső elvonult, érezni lehetett a levegőben a természet megújulását, erejét. Azonban iskolánknak e nap ennél is többet jelentett. Összegyűlt közösségünk apraja-nagyja, és együtt emlékeztünk intézményünk névadójára, Pannonhalmi Bélára. E hithű evangélista életútján Mészáros Kálmán egyháztörténész, a Kispesti Baptista Gyülekezet lelkipásztora kalauzolt végig. A diákönkormányzat tagjainak közreműködésével koszorút helyeztünk el névadónk emléktáblájánál. Mivel intézményünk névadója kitűnő irodalmár volt, ezért versekből sem volt hiány; diákjaink színvonalas produkciókkal örvendeztették meg az egybegyűlteket.

Pannonhalmi Béla hivatása mellett sok időt töltött a természetben, újra meg újra rácsodálkozva annak szépségeire. Ebben is igyekeztük őt követni. Emlékére kedvenc fáját, a szomorú fűzet ültették el a gyerekek az iskola udvarán, melyet Pollák Dávid iskolalelkész bibliaolvasása és hálaadó imádsága tett ünnepélyessé. A különleges tavaszi nap azonban még nem ért véget: buszra szálltunk, és a Hajógyári-szigeten egy igazi, „természet-közeli”, vidám családi napot töltöttünk.

"Ne feledkezzetek meg vezetőitekről, akik Isten igéjét hirdették nektek. Figyeljetek életük végére és kövessétek hitüket!" (Zsid. 13,7) – Köszönjük Mészáros Kálmán lelkipásztornak ezen igeverset, igyekszünk névadónk jó példáját követve évről évre megemlékezni, ez által hitben és közösségben egyaránt erősödni.

 


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE