TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Pannonhalmi Emléknap

2017. 05. 10. 08:59 | HÍREK

Közösségteremtő ünnep volt a baptista evangélistáról elnevezett budapesti iskolában.

A május 6. egy szép, tavaszi szombat volt. Az eső elvonult, érezni lehetett a levegőben a természet megújulását, erejét. Azonban iskolánknak e nap ennél is többet jelentett. Összegyűlt közösségünk apraja-nagyja, és együtt emlékeztünk intézményünk névadójára, Pannonhalmi Bélára. E hithű evangélista életútján Mészáros Kálmán egyháztörténész, a Kispesti Baptista Gyülekezet lelkipásztora kalauzolt végig. A diákönkormányzat tagjainak közreműködésével koszorút helyeztünk el névadónk emléktáblájánál. Mivel intézményünk névadója kitűnő irodalmár volt, ezért versekből sem volt hiány; diákjaink színvonalas produkciókkal örvendeztették meg az egybegyűlteket.

Pannonhalmi Béla hivatása mellett sok időt töltött a természetben, újra meg újra rácsodálkozva annak szépségeire. Ebben is igyekeztük őt követni. Emlékére kedvenc fáját, a szomorú fűzet ültették el a gyerekek az iskola udvarán, melyet Pollák Dávid iskolalelkész bibliaolvasása és hálaadó imádsága tett ünnepélyessé. A különleges tavaszi nap azonban még nem ért véget: buszra szálltunk, és a Hajógyári-szigeten egy igazi, „természet-közeli”, vidám családi napot töltöttünk.

"Ne feledkezzetek meg vezetőitekről, akik Isten igéjét hirdették nektek. Figyeljetek életük végére és kövessétek hitüket!" (Zsid. 13,7) – Köszönjük Mészáros Kálmán lelkipásztornak ezen igeverset, igyekszünk névadónk jó példáját követve évről évre megemlékezni, ez által hitben és közösségben egyaránt erősödni.

 


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

A nándorfehérvári diadal emléknapja

22.
JÚL.

A bukott tanulók kiértesítése a javítóvizsgák időpontjáról

01.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák, Pótbeiratkozás

15.
AUG.

Megküldeni a tantárgyfelosztást a fenntartónak jóváhagyás céljából

15.
AUG.

Tantestületi értekezlet (Alakuló értekezlet)

18.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE