TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Sakk ezüst velencei diákokkal a csapatban!

2019. 11. 08. 07:11 | HÍREK

Október 29-én, kedden fejeződött be a négynapos Ifjúsági Csapatbajnokság Gyermekversenye Budapesten, ahol holtversenyes első helyen végzett a Baptista Sakkiskola „A” csapata. A Bucholz számítás miatt ez ezüstérmet jelent a csapatnak.

 

A velencei Zöldliget Iskolából az  „A” csapatot 3 tanuló erősítette: 2. táblán Bodrogi Bendegúz, 4. táblán Kerekes László Fülöp, 6. táblán Kerekes János. A „B” csapatot a 2. táblán Dubis Szabolcs Bátor erősítette, aki szintén iskolánk tanulója.

Az alábbiakban olvasható Molnár Béla Nemzetközi mester, a gyerekek oktatójának írása:

„Holtversenyben az élen

Két csapattal neveztünk és vettünk részt az Ifjúsági Csapatbajnokság Gyermekversenyén. Bár terveztük, hogy az ifjúsági csoportban is indítunk csapatot, de ez az elképzelés nem állt össze, így a lelkes fiatalok kaptak lehetőséget a kicsik között.

Fő riválisunknak a két fővárosi nevelő egyesület, a Kőbánya SC és a Barcza Gedeon látszott, a verseny alakulása igazolta ezt a prognózist, a három együttes felváltva vezette a bajnokságot. A baptista csapat nagyarányú győzelmekkel tartotta magát az élen, míg a rangadó mérkőzéseken most inkább a riválisok domináltak. A végeredmény - mint maga a verseny is - nagyon kiegyensúlyozott holtversenyt hozott, ahol pedig megérdemelten a rangadón győztes Kőbánya végzett az élen.

A csapatépítés jól sikerült, nem volt gyenge pontja a csapatnak, néhányan pedig várakozáson felüli eredményt értek el.

Könyves Álmos a csapatunk éltáblása (7/4) minden játszmában keményen harcolt a csapatért, bíztatta a többieket, mindent megtett a jó teljesítményért, csupaszív csapatember, nagy játékos lesz belőle, ez nem kérdés. Most egy nehezebb időszaka van, már Olaszországban is látszott, hogy kell neki egy kis feltöltődés, ülepedése a tanultaknak, mert épp „alkotói válságban" vagyunk, amire csak az idő ad gyógyírt.

Bodrogi Bendegúz (7/7) most nagyon jó formát fogott ki, nyugodt és biztos pontja volt a csapatnak, 100 százalékos teljesítménye önmagáért beszél. Értékes tábladíjat szerzett.

Ónodi Miklós (7/6) a verseny alatt hirtelen kinőtt a gyereksakkból és komoly versenyzői erényeket mutatott a küzdelmek során, teljesítménye és játéka az egyik kellemes meglepetése volt a csapatnak. Gratulálunk a tábladíjhoz!

Kerekes László (7/5,5) a negyedik táblán szinte játszmáról-játszmára fejlődött és nyújtott egyre jobb teljesítményt, ami végül a holtversenyes tábladíjat jelentette. Tehetséges fiú, ígéretes versenyzőnk, akiben még nagyon sok lehetőség vár kibontakozásra.

Molnár Dalma Réka (7/4) az ötödik táblán kellemes meglepetést jelentett komoly, koncentrált játékával. Ezúttal az időbeosztásban is fejlődést mutatott, kicsit még megilletődötten játszott, hiszen nincs meg a kellő tapasztalat, ami a lényeg, hogy a lelkesedéssel nincs gond! Kell még egy év, kell a rutinszerzés, Rékával jövőre a lánytábla is erős pont lesz a csapatban.

Kerekes János (7/4) nyolcéven aluli versenyzőként végigharcolta mind a hét fordulót. Volt bravúros és látványos győzelem, mint ahogy akadt kudarcos parti is, a hullámzó teljesítmény ebben a korosztályban hozzátartozik a fejlődéshez. Jánoska a legfiatalabb a csapatban, de már most nagyon szép játszmákra képes, amit ezen a versenyen is bemutatott néhány játszmában. Gratulálok a teljesítményéhez!

A Baptista Sakkiskola második csapatát Terbe Zsuzsanna fiatal tanítványai alkották Dubis Szabolccsal kiegészülve. A fiatal csapatnak rutinszerzést jelentett a verseny, tét nélkül játszhattak, ennek ellenére több biztató teljesítményt láttam tőlük. Kiemelkedik Apjok Balázs (7/5,5) teljesítménye, ami bravúros volt, az éltáblán veretlenül lett a csapat legjobb pontszerzője.

Gratulálok valamennyi versenyzőnknek és edzőiknek!
Köszönöm a szülők segítségét!”

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Központi hálaadási ünnepség

24.
NOV.

III. Online konferencia- Online alkalmazások a gyakorlatban

24.
NOV.

Tökfaragó verseny

25.
NOV.

Idegen nyelvi fordítóverseny

25.
NOV.

Hálaadási Ünnep

26.
NOV.

Projektnap/Hálaadás

26.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE