TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Sakk ezüst velencei diákokkal a csapatban!

2019. 11. 08. 07:11 | HÍREK

Október 29-én, kedden fejeződött be a négynapos Ifjúsági Csapatbajnokság Gyermekversenye Budapesten, ahol holtversenyes első helyen végzett a Baptista Sakkiskola „A” csapata. A Bucholz számítás miatt ez ezüstérmet jelent a csapatnak.

 

A velencei Zöldliget Iskolából az  „A” csapatot 3 tanuló erősítette: 2. táblán Bodrogi Bendegúz, 4. táblán Kerekes László Fülöp, 6. táblán Kerekes János. A „B” csapatot a 2. táblán Dubis Szabolcs Bátor erősítette, aki szintén iskolánk tanulója.

Az alábbiakban olvasható Molnár Béla Nemzetközi mester, a gyerekek oktatójának írása:

„Holtversenyben az élen

Két csapattal neveztünk és vettünk részt az Ifjúsági Csapatbajnokság Gyermekversenyén. Bár terveztük, hogy az ifjúsági csoportban is indítunk csapatot, de ez az elképzelés nem állt össze, így a lelkes fiatalok kaptak lehetőséget a kicsik között.

Fő riválisunknak a két fővárosi nevelő egyesület, a Kőbánya SC és a Barcza Gedeon látszott, a verseny alakulása igazolta ezt a prognózist, a három együttes felváltva vezette a bajnokságot. A baptista csapat nagyarányú győzelmekkel tartotta magát az élen, míg a rangadó mérkőzéseken most inkább a riválisok domináltak. A végeredmény - mint maga a verseny is - nagyon kiegyensúlyozott holtversenyt hozott, ahol pedig megérdemelten a rangadón győztes Kőbánya végzett az élen.

A csapatépítés jól sikerült, nem volt gyenge pontja a csapatnak, néhányan pedig várakozáson felüli eredményt értek el.

Könyves Álmos a csapatunk éltáblása (7/4) minden játszmában keményen harcolt a csapatért, bíztatta a többieket, mindent megtett a jó teljesítményért, csupaszív csapatember, nagy játékos lesz belőle, ez nem kérdés. Most egy nehezebb időszaka van, már Olaszországban is látszott, hogy kell neki egy kis feltöltődés, ülepedése a tanultaknak, mert épp „alkotói válságban" vagyunk, amire csak az idő ad gyógyírt.

Bodrogi Bendegúz (7/7) most nagyon jó formát fogott ki, nyugodt és biztos pontja volt a csapatnak, 100 százalékos teljesítménye önmagáért beszél. Értékes tábladíjat szerzett.

Ónodi Miklós (7/6) a verseny alatt hirtelen kinőtt a gyereksakkból és komoly versenyzői erényeket mutatott a küzdelmek során, teljesítménye és játéka az egyik kellemes meglepetése volt a csapatnak. Gratulálunk a tábladíjhoz!

Kerekes László (7/5,5) a negyedik táblán szinte játszmáról-játszmára fejlődött és nyújtott egyre jobb teljesítményt, ami végül a holtversenyes tábladíjat jelentette. Tehetséges fiú, ígéretes versenyzőnk, akiben még nagyon sok lehetőség vár kibontakozásra.

Molnár Dalma Réka (7/4) az ötödik táblán kellemes meglepetést jelentett komoly, koncentrált játékával. Ezúttal az időbeosztásban is fejlődést mutatott, kicsit még megilletődötten játszott, hiszen nincs meg a kellő tapasztalat, ami a lényeg, hogy a lelkesedéssel nincs gond! Kell még egy év, kell a rutinszerzés, Rékával jövőre a lánytábla is erős pont lesz a csapatban.

Kerekes János (7/4) nyolcéven aluli versenyzőként végigharcolta mind a hét fordulót. Volt bravúros és látványos győzelem, mint ahogy akadt kudarcos parti is, a hullámzó teljesítmény ebben a korosztályban hozzátartozik a fejlődéshez. Jánoska a legfiatalabb a csapatban, de már most nagyon szép játszmákra képes, amit ezen a versenyen is bemutatott néhány játszmában. Gratulálok a teljesítményéhez!

A Baptista Sakkiskola második csapatát Terbe Zsuzsanna fiatal tanítványai alkották Dubis Szabolccsal kiegészülve. A fiatal csapatnak rutinszerzést jelentett a verseny, tét nélkül játszhattak, ennek ellenére több biztató teljesítményt láttam tőlük. Kiemelkedik Apjok Balázs (7/5,5) teljesítménye, ami bravúros volt, az éltáblán veretlenül lett a csapat legjobb pontszerzője.

Gratulálok valamennyi versenyzőnknek és edzőiknek!
Köszönöm a szülők segítségét!”

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Ideiglenes felvételi lista megküldése a Hivatalnak

14.
ÁPR.

Az ideiglenes felvételi rangsor megküldése a Hivatalnak.

14.
ÁPR.

Év végi írásbeli számonkérés – esti tagozat – végzős évfolyam

14.
ÁPR.

Szülői Teadélután

14.
ÁPR.

Szülői értekezlet a végzősöknek

14.
ÁPR.

Az ideiglenes felvételi rangsor megküldése a hivatalnak

14.
ÁPR.

Költészet napi térségi szavalóverseny

14.
ÁPR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE