TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Színház és táborozás

2020. 01. 30. 21:07 | HÍREK

A VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti és Üzleti Baptista Középiskola három érdekes eseményről tudósította honlapunkat.

 

Nemzeti Színház – Tóth Ilonka

 

Iskolánk tanulói (10.F, 11.A , 11.F ,12.EF, 12.H osztályok) 2020. január 27-én 15 órától színházlátogatáson vettek részt Krasznahorkai László tanár úr szervezésében.

A Nemzeti Színházban egy kortárs szerző, Szilágyi Andor Tóth Ilonka című drámáját tekintették meg, amely az 1956-os forradalom és szabadságharc utáni kegyetlen megtorlásokról szól. Ennek lett áldozata az ártatlanul kivégzett Tóth Ilona orvostanhallgató is, akit mindössze 24 évesen ítéltek kötél általi halálra.

„1956. Tóth Ilonát, a budapesti Domonkos utcai kórház önkéntes vezetőjét letartóztatják. 1957. Sor kerül a forradalom utáni megtorlás legelső, egyetlen nyilvános perére, hogy a kádári rendszer bebizonyíthassa a világ közvéleményének: Budapest utcáin nem ártatlan fiatalok harcoltak Magyarország szabadságáért, hanem köztörvényes bűnözők gyilkoltak ártatlan kommunistákat. A Moszkva közvetlen irányításával megrendezett színjátékper a huszonnégy éves medika, Tóth Ilona beismerő vallomásával és kivégzésével ér véget” – írja Szilágyi Andor, a történetet feldolgozó színdarab szerzője.

A darabban hatalmas színészegyéniségek játszottak, akik közül Bodrogi Gyula, Csurka László, Dózsa László, Mécs Károly a forradalmi események résztvevői, tanúi voltak. Az előadás végén személyes történetüket osztották meg a közönséggel.

A diákokra nagy hatással volt az előadás.  A kísérő tanárok Koncz-Garay Boglárka, Szeibel Lajosné és Krasznahorkai László voltak.

 

 

Miért olvassunk kortárs magyar irodalmat?

 

2020. január 22-én 11 órától iskolánk 11.A osztályos tanulói a Miért olvassunk kortárs magyar irodalmat? című előadáson vettek részt a Művészetek Palotájában Krasznahorkai László tanár úr vezetésével.

Az előadáson több budapesti középiskola diákjai is jelen voltak. A szépíróként és irodalomtörténészként egyaránt ismert Schein Gábor egyszerre a kortárs irodalom magas színvonalú, élvonalbeli szerzője és tudós értelmezője.

A benne-lét és a rálátás egyidejűsége miatt minden bizonnyal keresve sem találnánk alkalmasabb előadót arra, hogy segítsen az eligazodásban a mai magyar irodalom dzsungelében, felhívja az olvasásra fogékony diákok figyelmét fontos könyvekre, felkeltse érdeklődésüket a magyar irodalom közelmúltbeli és legfrissebb értékei, fejleményei iránt. Schein azonban ezen a délelőttön nem csupán arra vállalkozott, hogy rámutasson a mai literatúra kiemelkedő szerzőire és legjelentősebb műveire, nem csupán olvasnivalót ajánlott tehát, hanem  arról is megosztotta gondolatait a diákokkal, hogy miért jó olvasni, mit tesz hozzá életünkhöz, önismeretünkhöz a kortárs irodalom olvasása, a művekkel való személyes találkozás.

 

VIK-VíziVándor tábor a Szigetközben

 

A vadregényes Szigetköz varázslatos folyószakaszain szervezzük ezt a hangulatos tábort.

A Duna ezer ágra szakadva hálózza be a Kisalföldet, egyedülálló természeti környezetet hozva létre. A Szigetköz számtalan folyómedre, hangulatos szigetvilága értékes ősvadon, amelyet a vízről fedezhetünk fel a legjobban.

A VíziVándor táborok nem titkolt célja, hogy a legifjabb korosztállyal megismertesse, majd az emlékezetes élmények által megszerettesse a vízen töltött szabadidőt. A Dunasziget és Ásványráró könyéki vadvíz-birodalom ideális helyszín arra, hogy örökre megkedveljék a vízitúrázást, szakavatott túravezetők segítségével, minőségi táborhelyeken megszállva.

 A támogatott Vándortábor program keretein belül a kedvezményes részvételi díj:
28 000 Ft + utazási költség (kb. 5 000 Ft)

A VIK SE tagjaitól az utazási költség megtérítését a VIK SE átvállalja!

1-2. nap:

Dunasziget a túra első megállója, ahol két éjszakát tölt el a csapat. A hely sajátossága egy hegyi patak tisztaságú szivárgó ág, amelyen igazi különleges élmény a kenuzás. A csillagtúrázások között sok szárazföldi program várja az ideérkezőket. Egy interaktív kiállítás keretében, a VíziVándorok megismerhetik a környék élővilágát. A vízparton szervezett fakultatív programon akár kipróbálhatják a legendás aranymosást is.

3-4. nap:

A reggeli után Kisbodak a következő úti cél, ahol két éjszakát töltenek a vándorok. A sportolni vágyóknak lehetőségük van strand-röplabdázni, tollasozni, focizni. Érdekes programként a gátőrház látogatást ajánljuk, ahol a Vízivándorok többet megtudhatnak a vízszabályozásról, és betekintést nyerhetnek a gátőrök mindennapi életébe.

5-6. nap:

Az ötödik nap célja Ásványráró, ahol két éjszakát tölt el a csapat. Itt megannyi program várja a résztvevőket: strandröplabda, tollas, foci, lovaglás, akadálypálya. Akik elég bátrak, és ki merik engedni a hangjukat, alkalmuk nyílik megragadni a mikrofont egy karaoke est keretében. Erről nem is érdemes többet mondani, az élmény majd önmagáért beszél!

7. nap:

Hazautazás…

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

A nándorfehérvári diadal emléknapja

22.
JÚL.

A bukott tanulók kiértesítése a javítóvizsgák időpontjáról

01.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák, Pótbeiratkozás

15.
AUG.

Megküldeni a tantárgyfelosztást a fenntartónak jóváhagyás céljából

15.
AUG.

Tantestületi értekezlet (Alakuló értekezlet)

18.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE