TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Tehetségpont akkreditáció

2016. 10. 10. 15:52 | HÍREK

2016 őszén lehetősége nyílik a közép-magyarországi régió Tehetségpontjainak az akkreditációs eljárásban részt venni. Milyen feladatokkal jár, és milyen előnyei vannak az akkreditációnak?A már akkreditált tehetséggondozó műhelyeknek, intézményeknek 3 évente kötelező a minősítés megújítása.  A 2015 eleje és 2016 áprilisa között regisztrált Tehetségpontok számára azon túl, hogy visszajelzés, elismerés tehetségsegítő munkájukról az akkreditációs eljárás sikeressége, pályázás esetén előnyt is jelent.

 

2016 őszén a közép-magyarországi régió Tehetségpontjainak nyílik lehetősége tehetséggondozó munkájuk minősítését kezdeményezni.

 

A Tehetségpont akkreditáció során minimum követelményeknek és kiválósági kritériumoknak való megfelelés vizsgálata történik. A Tehetségpontoknak a következő minimum követelményeknek kell megfelelniük a sikeres minősítési folyamathoz: megfelelő végzettségű pedagógus segítse a Tehetségpont által vállalt feladatokat; rendelkezzenek legalább egy (tehetségdiagnosztikát, -gondozást és hatásvizsgálatot tartalmazó) tehetséggondozó program megvalósításának tapasztalatával; végezzenek legalább 1 témakörben tehetség-tanácsadást. Továbbá valósuljon meg a tehetségsegítő együttműködés hasonló szervezetekkel, intézményekkel.

 

Akkreditált kiváló Tehetségponttá váláshoz a kötelező minimum követelmények teljesítésén felül elvárás, hogy pszichológus munkatárs vagy keretszerződéses partner segítse a tehetséggondozó munkát, az intézmény tehetség témájú kutatási tevékenységet folytasson: kifejezetten a tehetségre pl. a tehetségesek tulajdonságaira, a tehetségesek nyomon-követéses vizsgálatára, a tehetségazonosítás módszereire, a tehetséggondozó programok hatásvizsgálatára stb. vonatkozóan; valamint szervezzen legalább egy tehetség témájú tudományos rendezvényt.

 

Az akkreditációs folyamatban való részvétel az előzetes igénybejelentéssel veszi kezdetét, melynek határideje október 12-én éjfél.

 

Arról, hogy mire érdemes figyelni, mi szükséges az akkreditáció sikeres lebonyolításához, október 20-án és 25-én 16 órától felkészítő alkalmakon segítik a Tehetségpontok képviselőit a MATEHETSZ munkatársai.

 

Az akkreditációs folyamat első lépéseként az online rendszerbe szükséges feltölteni a Tehetségpont munkáját bemutató szakmai anyagokat, a minimum követelményeknek és a kiválósági kritériumoknak megfelelően. A feltöltésre 2016. november 4. és 2017. január 31. között lesz lehetőség. Ezt követően személyesen felkeresik az akkreditációt végző szakemberek az intézményeket, mely során a tehetségpont képviselőjével együtt áttekintik az online felületen bemutatott tehetségsegítő tevékenységet, a kívánatos feltételek meglétét, majd a helyszínen járt szakemberek javaslata alapján születik döntés az akkreditációról.

 

Az akkreditációt megújító Tehetségpontok számára elégséges, ha mindössze az online rendszerben megjelenítik az elmúlt 3 év tehetséggondozó munkájának meghatározóit, eredményeit. Számukra a szakértői látogatás opcionális, az elmúlt év akkreditációs folyamatának tapasztalata azt mutatja ugyanakkor, hogy maga a személyes konzultáció igen hasznos és kívánatos a tehetséggondozásban jelentős eredményeket felmutató intézmények számára is.

 

A sikeres akkreditáción túl a tehetséggondozó munka valódi értéke a mindennapok élménye!

 

„… A tehetségben éppen az a szép, hogy él,

hogy kiszámíthatatlan, meglepő.

Hogy utólag úgy evidens, akár egy kör,

de előre mégis tökéletesen megjósolhatatlan…”

(Pilinszky János)

 

További információ ITT.

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Adventi kézműves foglalkozás

27.
NOV.

Cipősdoboz akcióban részvétel

27.
NOV.

I. gyertyagyújtás az óvodában

27.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE