TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

VI. Illéssy Gasztro Kupa

2017. 09. 11. 09:58 | FELHÍVÁSOK

 

- országos ételművészeti verseny -

 

 

Tisztelt Versenyzők, Kollégák és Diákok!

„Nem is úgy érzem magam, mint vendéglős, aki pénzért ételt és italt árul, hanem mint vendéglátó magyar házigazda, akinek házát megtisztelik vendégei látogatásukkal.”

(Gundel Károly)

 

A fenti idézetből kiindulva jó házigazda módjára ebben az évben is fogadjuk vendéginket a hagyományos –, ebben az évben már 6. alkalommal megrendezésre kerülő – gasztronómiai versenyünkre, Kisújszállásra.

Szeretettel vár minden kedves versenyzőt, felkészítőt és érdeklődőt 2017. december 2-án az Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola, hogy a verseny-kiírásban meghirdetett kategóriákban összemérjék tudásukat a vendéglátás körében tanulók, dolgozók, és azért is, hogy együtt lehessünk, tanulhassunk egymástól. A verseny alatt kialakulnak emberi és szakmai kapcsolatok, vagy a meglévők továbbmélyülnek, az együttlét öröme pedig gyakran többet ér bármilyen díjazásnál.

 

Tóth László                                                                                       Toldi Attila

                 szervező-tanár                igazgató


 

Versenykategóriák az Illéssy Gasztro Kupán

 

Az Illéssy Gasztro Kupa a kezdetektől fogva kétfajta versenyzési módot ölel át, megőriztük a hagyományos versenykategóriákat, ezek mellett pedig bevezettük az élőmunkás versenyeket mind a négy szakmában. Minden évben próbálunk valamilyen módon megújulni. Így van ez ebben évben is.

 

Élőmunkás verseny tanulóknak!

 (Gasztro Ki Mit Tud?)

 

Szakácstanulóknak 

Melegkonyhás verseny tanulóknak. Adott nyersanyagkosárból 120 perc alatt 2 adag ételt kell elkészíteni, ebből 1 adagot a zsűrinek tálalni, a második adag display formájában a bemutató asztalra kerül. A nyersanyagkosár tartalma a mellékelt lista alapján. Ezen kívül a versenyzők hozhatnak magukkal a nyersanyagkosár tartalmán felül egyféle alapanyagot és kétféle fűszert vagy ízesítőanyagot. Egyéb anyagok használata nem engedélyezett. Az ételek technológiai leírását és a nyersanyagkosárból felhasználandó anyagok listáját e-mailben kérjük 2017. november 17-ig megküldeni azillessygasztrokupa@gmail.come-mail-címre. A versenyző, amennyiben saját eszközt szeretne használni, a munka megkezdése előtt jelezze a konyhán felügyelő rendező kollégának.

Az élőmunkás verseny során a versenyző tanuló önállóan dolgozik a konyhán (1 fő/nevezés). A konyhába lépés feltétele érvényes egészségügyi könyv és megfelelő munkaruházat.

Szakácstanulók élőmunkás versenyére – a nap rövidségére való tekintettel – az első 32 nevezést tudjuk fogadni.

 

Cukrásztanulóknak: kakaófestés

20 × 30 cm tragant lapra kakaófestés. Az alkotás témája: reformáció. Az alkotás elkészítésére rendelkezésre álló idő: 150 perc. A tragant lapot és a kakaóport a szervezők biztosítják. A festéshez szükséges eszközökről a versenyzők gondoskodnak. A kész munkák elhelyezéséhez a szervezők biztosítják az asztalokat. Dekorációról a versenyzők gondoskodnak.

 

Cukrásztanulóknak: tortadíszítés

A versenyzőknek feladata 1 db 24 cm átmérőjű torta feldíszítése. A díszmunka témája szabadon választott.

A torta alapja hungarocell. A burkoláshoz a verseny szervezője biztosít minden versenyző számára 0,6 kg fehér színű bevonó masszát. Szükség esetén a színezéséről a versenyző gondoskodik.

A torta minden díszítőelemét a helyszínen kell elkészíteni. Díszítésre használható anyagok: tragant, marcipán, grillázs, csokoládé, karamell stb. A díszítésre nem ehető anyagok felhasználása tilos. A díszítő elemek anyagáról és a megmunkálásukhoz szükséges eszközökről a versenyző gondoskodik.

A díszmunkák elkészítésére rendelkezésre álló idő: 150 perc. A kész munkák elhelyezéséhez a szervezők biztosítják az asztalokat. Dekorációról a versenyzők gondoskodnak.

A jelentkezési lapon kérjük jelezni, hogy a versenyző, milyen anyaggal fog dolgozni, hogy a szükséges előkészületeket el tudjuk végezni (karamell lámpákhoz, melegítőkhöz áramforrás biztosítása stb.).

Eladótanulóknak: díszcsomagolási és ajándékkosár készítési verseny

Ezen a versenyen harmadik alkalommal hirdetünk eladó- vagy kereskedőtanulóknak élőmunkás versenyt. A versenyre, mely 2 részből áll, maximum 2 tanulóból álló csapatok nevezhetnek.

Első feladat: a versenyzőknek 4 db különböző ajándéktárgyat kell becsomagolni a helyszínen. Az ajándékok ebben az évben: Unicumos üveg, könyv A/4, kispárna, baseball sapka. Az „ajándékokat” és a különböző csomagolóanyagokat a szervező iskola biztosítja.

A feladat végrehajtására rendelkezésre álló idő: 150 perc.

Második feladat: ajándékkosár készítése megadott anyagokból. Minden csapat azonos számú és fajtájú kiegészítőt kap. A feladat megoldásához az anyagokat (kosár és a belevalók, csomagolóanyagok) a szervező iskola biztosítja.

A feladat megoldására rendelkezésre álló idő: 60 perc.

A szervező iskola biztosítja az elkészített munkák kiállításához szükséges asztalokat. A zsűri az értékelés során, a helyszínen elkészített alkotásokat értékeli (dekoráció nem szükséges az asztalokra). A versenyzők a csomagoláshoz szükséges eszközöket hozhatnak magukkal (olló, ragasztó). Az alkotások a szervező iskola tulajdonában maradnak.

 

 

Hagyományos versenykategóriák

(ebben a kategóriában a versenyzők a munkájukat otthonról hozzák)

 

Felnőtt:

„A” kategória: szakács hidegkonyha

„D1” kategória: szakács artisztika

„D2” kategória: cukrász artisztika

„P”   kategória: pincér

 

Tanuló:

„SzT”: szakácstanuló kategória

„D1T”: szakácstanuló artisztika

„CT”: cukrásztanuló kategória

„D2T”: cukrásztanuló artisztika

„PT”: pincértanuló kategória

 

 

Versenyfeladatok

 

„A” kategória: szakács hidegkonyha

 • 4 fajta fingerfood (2 hidegen és 2 melegen elkészített, de hidegen találva) fajtánként 6 darab, 1-1 darab display tányér a zsűri számárra kóstolás céljából.
 • 1 db 5 fogásos menü hidegen bemutatva.

 

„D1” kategória: szakács artisztika

 • Hidegkonyhai dekoratív artisztikai díszmunka, amely csak fogyasztásra alkalmas anyagokból (margarin, keményzsír, só, zöldségek, jég, gyümölcsök stb.) készülhet.

 

 

„SzT”: szakácstanuló kategória

 • 4 fajta fingerfood (2 hidegen és 2 melegen elkészített, de hidegen találva) fajtánként 4 darab, 1-1 darab display tányér a zsűri számárra kóstolás céljából.
 • 1 db 3 fogásos menü hidegen bemutatva.
 • Szakácstanuló kategóriában a versenyzők nevezése történhet egyénileg és kétfős csapatban is.

 

„D1T”: szakácstanuló artisztika

 • Hidegkonyhai dekoratív artisztikai díszmunka, amely csak fogyasztásra alkalmas anyagokból (margarin, keményzsír, só, zöldségek, jég, gyümölcsök stb.) készülhet.
 • A zsűri fenntartja a jogot, hogy a tanulóval a munkájának egy részletét a helyszínen elkészítteti. Kérjük, hogy az ehhez szükséges eszközöket a versenyzők hozzák magukkal, az alapanyagokat a verseny szervezői biztosítják.
 • Artisztika kategóriába a tanulók csak egyénileg nevezhetnek.
 • Azok a szakácstanulók, akik csak artisztika kategóriában indulnak, a nap folyamán ételkészítési ismeret tesztet töltenek ki, amelynek eredménye beleszámít a végleges értékelésbe

 

„CT”: cukrásztanuló kategória

 • 1 db alkalmi dísztorta szabadon választott témában, a torta és a díszítése is csak ehető anyagokból készülhet.
 • 1 féle tányérdesszert 3 adagban és 1 féle pohárkrém 3 adagban (2 adagot a bemutató asztalra kérünk tenni, 1 adagot rajtszámmal ellátva a zsűri szobába kérünk leadni)  
 • 2-2 rúd 500 grammos bejgli diós és mákos változatban. 1 diós és 1 mákos bejglit kettévágva kérünk a kiállító asztalra tenni.
 • Cukrásztanuló kategóriába a tanulók egyénileg és kétfős csapatban is nevezhetnek.

 

„D2” kategória: cukrász artisztika

 • 1. kategória típus: hagyományos művészi alkotások, amelyek csak fogyasztásra alkalmas élelmiszerekből készülhetnek (karamell, grillázs, kakaó festészet, csokoládé munkák, nugát, tragant, marcipán stb.).
 • 2. kategória típus: újfajta technológiával készített díszmunkák (drótozott cukorvirág, airbrush-sal készült művek, valamint miniatűr alkotások).
 • A jelentkezési lapra kérjük feltüntetni, hogy mely kategóriában fog versenyezni az alkotás!

 

„D2T”: cukrásztanuló artisztika

 • Dekoratív művészi alkotás, csak fogyasztásra alkalmas élelmiszerekből készülhetnek (karamell, grillázs, kakaó festészet, csokoládé munkák, nugát, tragant, marcipán munkák stb.).
 • A zsűri fenntartja a jogot, hogy a tanulóval a munkájának egy részletét a helyszínen elkészítteti. Kérjük, hogy az ehhez szükséges eszközöket a versenyzők hozzák magukkal, az alapanyagokat a verseny szervezői biztosítják.
 • Artisztika kategóriába a tanulók egyénileg nevezhetnek.
 • Azok a cukrásztanulók, akik csak artisztika kategóriában indulnak, a nap folyamán cukrászismereti tesztet töltenek ki, amelynek eredménye beleszámít a végleges értékelésbe.

 

„PT”: pincértanuló kategória

 • 1 db négyszemélyes alkalmi díszasztal megterítése. A díszterítések témáját a versenyző határozza meg.
 • A választott témához kapcsolódó menü és italsor szakszerű bemutatása menükártyán.
  • A terítéshez szükséges kellékeket a versenyző hozza magával.
  • Kisegítő asztalt – amennyiben szükséges – a versenyző hozza magával.
  • Igényelhető asztalméretek: 80 × 80 cm vagy 80 × 120 cm.
  • Pincértanuló kategóriában a versenyzők nevezése történhet egyénileg és kétfős csapatban is.
  • A pincértanulók a zsűrizés megkezdése előtt pincérismereti tesztet töltenek ki, amelynek eredménye beleszámít a végleges értékelésbe. Csapatban történő nevezés esetén mindkét versenyző kitölti a tesztet, és eredményüket átlagolja a zsűri.
  • 5 fogásos menükártya írása italajánlással számítógépen. A menükártya témája a verseny napján kerül kihirdetésre.
  • A kártya mérete A5-ös lap hajtva. A feladat megoldása során segédanyag használata nem megengedett. A feladatok végrehajtására rendelkezésre álló idő: 60 perc.
  • A szervezők biztosítják a menükártyához szükséges papírt és technikai hátteret (számítógép, nyomtató).

 

A versenyen való részvétel feltétele

 

Leadott jelentkezési lap és az alábbi versenykiírás feltételeinek elfogadása.

1. Cukrász- és szakácskategóriában a versenymunkák csak fogyasztásra alkalmas élelmi-szerekből készülhetnek.

2. A versenymunkák elhelyezésére a zsűrizés megkezdéséig van lehetőség.

3. A versenyzők az eredményhirdetés végéig az alkotásaikat nem pakolhatják el.

4. A díszmunkák megnevezéséről a versenyzők gondoskodnak.

5. Szakács- és cukrászversenyzők számára rendelkezésre álló asztalfelület kb. 0,8 × 1,2 m.

6. Az asztalok terítővel és szoknyázva várják a versenyzőket, egyéb díszítésekről a versenyzők gondoskodnak. A zsűrizés végéig semmilyen beazonosítható jelet, nevet az asztalon elhelyezni nem lehet. A szervezők fenntartják a jogot, hogy ezeket a zsűrizés végéig az asztalról eltávolítják. A zsűrizés után lehet a névtáblákat és reklámanyagokat az asztalokon elhelyezni, melyről minden versenyző maga gondoskodik.

7. A korrektség és a tiszta verseny érdekében kérünk minden szakoktató kollégát, hogy bemutatott termékek a tanulók keze munkáját dicsérjék. Amelyik munkánál a zsűrinek bármilyen kétsége van arról, hogy a kiállított munkát részben vagy egészben nem a tanuló készítette, úgy abban az esetben felkéri a tanulót, hogy a díszmunkájának egy részletét a helyszínen a zsűri előtt készítse el.

8. A zsűri fenntartja jogát arra, hogy a versenyzőhöz kérdést intézzen a munkájával kapcsolatban.

9. A versenykiírás be nem tartása minden esetben pontlevonással jár.

10. A szervezők a rendezvényen készült képi és videó anyagok használati jogát fenntartják.

11. A zsűri döntése ellen fellebbezni nem lehet.

 

Egyéb tudnivalók

 

 1. A versenymunkák értékelését hazai és nemzetközi versenyeken elismert szakemberek végzik. Az értékelés a pontozás alapján (arany,- ezüst,- bronzérem, oklevél), valamint különdíjak odaítélésével történik.
 2. A zsűrizés végeztével lehetőséget teremtünk a zsűritagokkal történő beszélgetésre.
 3. Mind a négy szakma versenyzőinek átöltözési lehetőséget tudunk biztosítani.
 4. A verseny kezdetétől a végéig büfé üzemel.
 5. Ebéd és szállás igényelhető. Kérjük, ezen igényüket jelezzék a nevezési lapon.

 


 

A jelentkezés módja

 

A verseny időpontja: 2017. december 2.

Nevezési határidő: 2017. november 22.

Nevezési díjak:

 

Kategória neve

Egyéni

Csapat (2 fő)

„A” szakács hidegkonyha

2000 Ft

 

„D1”: szakács artisztika

2000 Ft

 

„D2” cukrász artisztika

2000 Ft

 

„SzT”: szakácstanuló

2000 Ft

3500 Ft

„D1T”: szakácstanuló artisztika

2000 Ft

 

„CT”: cukrásztanuló

2000 Ft

3500 Ft

„D2T”: cukrásztanuló artisztika

2000 Ft

 

„PT”: pincértanuló

2000 Ft

3500 Ft

„Élőmunkás verseny” szakácstanuló

3500 Ft

 

„Élőmunkás verseny cukrásztanuló

2500 Ft

 

„Élőmunkás verseny eladótanuló

2000 Ft

3500 Ft

 

A nevezési díjak összegéről, az ebéd- és szállásmegrendelésről az iskola számlát állít ki a versenyre nevező intézménynek, egyéni versenyzőnek. Kérjük a számlázási címet kitölteni.

A nevezési lapokat elektronikus úton az alábbi címre kérjük küldeni:

illessygasztrokupa@gmail.com

vagy postai úton:

Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola

5310 Kisújszállás, Arany János utca 1/A

 

Minden beérkezett jelentkezésről legkésőbb 2017. november 29-ig e-mailben visszaigazolást küldünk.

 

Ebéd igényelhető: 1.200 Ft/fő (az ebédjegyek átvehetők a helyszínen).

 

A versennyel és a jelentkezéssel kapcsolatos további kérdésekben tájékoztatást ad:

Tóth László:        tel.: +36-70/315-7327

                               e-mail: illessygasztrokupa@gmail.com

Toldi Attila:    tel: 06-59/321-329

 

Számlázással kapcsolatos kérdésekben további tájékoztatást ad az iskola gazdasági irodája:

Újváriné Domán Alexandra vagy Vargáné Csonka Eszter. Tel.: 06-59/321-401   

 

A versenyhez sok sikert, a felkészüléshez jó egészséget kívánunk!

 

 

Kisújszállás, 2017. szeptember 1.

Tóth László és a verseny szervezői

 


Jelentkezési lap

A jelentkezési lap fénymásolható. Kérjük, nyomtatott betűvel vagy géppel töltse ki.

 

VI. Illéssy Gasztro Kupa – 2017.

 

Versenyző(k) neve:

 

 

 

Születési év:

 

 

 

Telefonszám:

 

 

 

E-mail cím:

 

 

 

Szakma / évfolyam:  

 

 

 

Felkészítő tanár(ok):

 

 

 

 

Melyik kategóriában / kategóriákban kíván versenyezni? (kérjük aláhúzni)

 

Élőmunkás verseny (Gasztro Ki Mit Tud)

Szakácstanuló kategória

Cukrásztanuló kategória: kakaófestés

Cukrásztanuló kategória: tortadíszítés

Eladótanuló kategória

 

Hagyományos verseny kategóriák

 

„A” szakács hidegkonyha

„D1” kategória szakács artisztika

„D2” kategória cukrász artisztika

„SzT”: szakácstanuló kategória

„D1T”: szakácstanuló artisztika

„CT”: cukrásztanuló kategória

„D2T”: cukrásztanuló artisztika

„PT”: pincértanuló kategória

„P”: pincér kategória felnőtt

 

 

Kérjük a számlázási címet minden esetben kitölteni, valamint aláhúzással megjelölni a kívánt fizetési módot is!

Fizetési mód: - készpénz (a verseny napján)

                       - átutalás (versenyt követően)

Jelentkező iskola vagy egyéni versenyző neve és címe:              

                              

A számlázás címe: ………………………………………………………………………………

………………………………………………………………..…………………………….........

Cukrász artisztika kategória típus:                           Hagyományos                                  Újszerű

Igényelhető asztalméret pincéreknek  80 × 120cm                         80 × 80 cm          (aláhúzandó)

Kapcsolattartó tanár neve:…………………………………………………………

Elérhetősége:   telefon  ………………………………………

                               fax: …………………………………………..

                               e-mail cím……………………………………

__________________

aláírás

Szálláshely megrendelő

Az Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola (székhely: 5310 Kisújszállás, Arany János utca 1/A) által szervett VI. Illéssy Gasztro Kupára szállást igényelek az iskola melletti középiskolai kollégiumban.

2017. év…………. hó ………. nap ……………. éjszakára ……………… fő részére,

az alábbi megoszlásban: férfi (tanár): ………. fő, nő (tanár): …….fő, fiú (diák): ………. fő, lány (diák): …….fő,

A szállás díja: 2.000 Ft fő/éj (az összeg az áfát tartalmazza)

 

A számlát az alábbi címre kérem:

               

               

A számla kiegyenlítése átutalással történik.

……………………………,  2017. év ……………… hó……………. nap.

 

…………………………….

a megrendelő aláírása

 

 

Ebéd megrendelő

Az Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola (székhely: 5310 Kisújszállás Arany János utca 1/A) által szervezett V. Illéssy Gasztro Kupára 2017. december 2-án ebédet igényelek …………… személy részére.

Az ebéd ára: 1.200 Ft/fő (az összeg az áfát tartalmazza)

A számlát az alábbi címre kérem:

               

               

……………………………,  2017. év ……………… hó……………. nap.

 

…………………………….

a megrendelő aláírása

Program

VI. Illéssy Gasztro Kupa

2017. december 2.

 

 

4 30                                     Kapunyitás, vendégek fogadása, a versenymunkák elhelyezésének kezdete

6  00                                    Szakácstanulók élőmunkás versenyének kezdete (1. csoport)

8  30                                    Szakácstanulók élőmunkás versenyének kezdete (2. csoport)

                               Cukrásztanulók élőmunkás versenyének kezdete (1. csoport)

8  45                       Ünnepélyes megnyitó, a zsűri bemutatása

9 00                              Zsűrizés megkezdése

                               Pincértanulók versenyének kezdete

                               Cukrásztanulók írásbeli feladata

                               Szakmai előadások:

10 30       Kapunyitás a közönség számára, a versenymunkák megtekintésére

Bemutatók:

-          Zöldségszobrász bemutató

-          Kávékóstoló

-          Borkóstoló

-          Kiállítás és vásár kisújszállási kézművesek alkotásaiból

-          Erasmus+ 2017. évi programjának bemutatója

-          Kirándulás a szakmák birodalmában. Az intézményben oktatott szakmák bemutatkozása.

 

11 00                      Szakácstanulók élőmunkás versenyének kezdete (3. csoport)

                               Cukrásztanulók élőmunkás versenyének kezdete (2. csoport)

11 30 – 14 00    Ebéd

13 30               Szakácstanulók élőmunkás versenyének kezdete (4. csoport)

                       Cukrásztanulók élőmunkás versenyének kezdete (3. csoport)

                Verseny a versenyben élelmiszerismereti vetélkedő kezdete

15 00 -             A zsűri konzultációja a versenyzőkkel

16 00          Meglepetés program

17 00 -                 Ünnepélyes eredményhirdetés     

 

 

 

 

A program változás jogát a szervezők fenntartják!
 Illéssy Gasztro Kupa

2017. december 2.

 

Szakácstanulók élőmunkás versenyének nyersanyagkosara 2 adag ételhez

A tanuló által elkészített ételnek az alábbi anyagokból kell készülnie, de nem szükséges mindegyik fajtát felhasználnia hozzá. Ezeken az anyagokon kívül a versenyző hozhat még egy alapanyagot és kétféle fűszert magával, amit a verseny kezdetekor a zsűrinek bemutat. Az étel tálalása az iskola által biztosított 32 cm átmérőjű, fehér színű svájci tányéron történik.

Megnevezés

Mennyiség

Csirkemell filézett

Harcsafilé

Szárnyasmáj

Gépsonka

Étolaj

Gomba

Tojás

Tv paprika

Rizs

Kukoricadara

Füstölt sajt

Koktélparadicsom

Liszt

Burgonya

Citrom

Vöröshagyma

Fűszerpaprika

Bors

Parajpüré

Paradicsompüré

Mazsola

Bacon

Csemegekukorica (konzerv)

Gesztenyemassza

0,30 kg

0,30 kg

0,20 kg

0,20 kg

0,50 l

0,30 kg

5 db

2 db

0,20 kg

0,15 kg

0,20 kg

8 db

0,30 kg

0,70 kg

1 db

0,20 kg

ízlés szerint

ízlés szerint

ízlés szerint

0,15 kg

0,15 kg

0,05 kg

0,15 kg

0,15 kg

0,15 kg

 

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Aki ellenben figyelmesen tanulmányozza a szabadság tökéletes törvényét és ki is tart mellette, aki nem feledékeny hallgatója, hanem tettekre váltója, az a maga útján boldogságot talál.""
(Jakab levele 1,25)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Informatika írésbeli érettségi vizsga

28.
OKT.

Sukoró - Vadmadárkórház látogatása (nagycsoportosoknak)

28.
OKT.

Szóbeli és gyakorlati vizsgatevékenység – szakmai vizsga

29.
OKT.

Felvételi tájékoztató

30.
OKT.

Kollektív színház látogatás osztályonként

01.
NOV.

Lázár Ervin program színház látogatás osztályonként

01.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE