TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

„Itt a farsang áll a bál!”

2016. 02. 26. 08:58 | SULI BLOG - TANÁROK ÍRÁSAI

A kótaji István Király Baptista Általános Iskolában a téli ünnepkör lezárását, a farsangi mulatságot heteken át tartó munkálatok előzték meg. Szinte minden napra jutott valami érdekes tennivaló, mely kapcsolódott ehhez a vidám ünnephez.

 

 

Tanulóink serényen gyűjtötték az információkat a hazai és külföldi szokásokról, hagyományokról, téltemető rigmusokat tanultak, farsangi rímeket faragtak, kiszebábot készítettek. Osztályfőnökeikkel közösen törték a fejüket, milyen produkciókkal lepjék meg a közönséget a nagy napon, ehhez milyen jelmezeket öltsenek magukra. Az ötleteket követte a megvalósítás. Ügyes kezű anyukák bevonásával készültek a jelmezek, tanórákon az álarcok, dekorációk, délutánonként pedig zajlottak a próbák.

 

A fáradtságos munka meghozta gyümölcsét: február 12-e méltó lezárása lett a farsangi időszaknak. A tornatermet megtöltötték a nyuszi, gomba, jampi, balerina, mignon jelmezbe öltözött apróságok, de ellátogatott hozzánk Kisgrofó és csapata, a vadnyugati cowboyok, az orosz Kalinka együttes is, akik előadásukkal elkápráztatták a nézőközönséget. A jelmezes bemutatók után a kicsik saját osztálytermeikben folytatták a mulatságot, míg a nagyok diszkóval intettek végső búcsút a télnek.

 

                                                                              Az iskola tantestülete

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

A bukott tanulók kiértesítése a javítóvizsgák időpontjáról

02.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák

13.
AUG.

Tantestületi értekezlet (Alakuló értekezlet)

19.
AUG.

Javítóvizsgák

21.
AUG.

Munkaközösségek alakuló értekezlete

21.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE