TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Nagyszerű eredmények születtek a Gasztro Kupán

2019. 12. 11. 15:26 | HÍREK

A VIK Középiskola szárnyukat bontogató diákjai, akik még csak 10.-esek, nagyszerű eredménnyel tértek haza a Kisújszálláson megrendezett VIII. Illéssy Gasztro Kupáról.

Szakács tanulóink: Bokor Fanni bronz minősítést, Forgács Gergő elismerő oklevelet kapott (felkészítő tanáruk: Füzeséri Mihály). Pincér tanulóink csapatban Magyar György és Rácz Alexandra Noémi (felkészítő tanáruk: Rácz György) bronz minősítést tudhatnak magukénak, valamint cukrász tanulónk Erdei Alexa (Felkészítő tanára: Illés Vince Levente) egy ezüst éremmel lett gazdagabb.
Mindannyiukra nagyon büszkék vagyunk!
Köszönjük a szervezők, az Illéssy Sándor Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola lelkes munkatársi közösségének munkáját, hogy a hagyományokhoz híven ismét lehetőséget biztosítottak a fiatal szakember-jelöltek tehetségének kibontakoztatására és a megmérettetésre.
Köszönjük a felkészítő tanárainknak, gyakorlati oktatásvezetőnknek - Koczkás Anikónak - és támogató, segítő partnereinknek a a versenyt megelőző időszakban végzett áldozatos munkáját és azt a rengeteg időt, amit diákjainknak szenteltek. Mindezek nélkülük nem sikerülhetett volna.

 

 

 

Szalagavató a VIK-ben

 

Iskolánk végzős diákjainak életében az egyik legszebb és legmeghatóbb esemény a szalagavató ünnepség, melyet idén 2019. december 6-án rendeztünk meg. Az előkészületek után a főpróbán is nagy volt az izgalom, mely az idei tanévben a rendezvény előtti nap délutánjára, esti óráira esett. December 6-án a végzős diákok már nem jöttek iskolába, így mindenkinek elegendő ideje volt arra, hogy a rendhagyó esemény estéjére igazán szép legyen.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban 16 órától vette kezdetét a szalagavató ünnepség. A műsor két házigazdája, Bajkó-Köves Evelin (11.A) és Jakab Márk (13.TUR) először az osztályokat szólította porondra. Bevonulásuk után Kökény István igazgató úr köszöntőjét hallgattuk meg, majd a 11-es évfolyamot képviselő Vadászi Míra (11.A) búcsúztató beszéde következett. A végzős osztályok nevében Hangonyi Katalin (12.H) emlékezett vissza az iskolánkban töltött évekre, illetve mondott köszönetet tanáraiknak és a szülőknek.

Ezt követték a szalagtűzés megható pillanatai. A 12.EF osztály szalagjai kerültek fel először Hartyányi Attila tanár úrnak köszönhetően. A 12.G osztály tanulóinak szalagjait Markovits Ágnes tanárnő tűzte fel. A 12.H osztály Forgácsné Zetka Evelyn tanárnővel élte át a szalagtűzés perceit, majd meghallgattuk Krasznahorkai László tanár úr előadásában a Kaukázus együttes Szalai Éva című dalát. A tanár úr felvezető szövegében elmondta, hogy az osztály tanulóival együtt, 4 évvel ezelőtt érkezett iskolánkba, és azóta is magyar tanára az osztálynak. Ezzel a dallal azonban nem csak a 12.H-tól, hanem valamennyi végzős osztálytól is szeretett volna jelképesen elbúcsúzni. 12.I osztállyal jelenlegi és egykori osztályfőnökük, Kelecsényi Anikó és Tornyi Edit tanárnő lépett a színpadra, majd tűzték fel a diákoknak az iskolához való tartozást, de egyben a közelgő elválást is szimbolizáló szalagokat. A szalagtűzés ceremóniáját a szakközépiskolai osztályokkal folytattuk. Először Husztáné Serfőző Margit tanárnő tűzte fel a 11.SZC, majd Füzeséri Mihály tanár úr a 11.SZP osztály kis kék szalagjait. A műsor egy nem várt, de igen megható pillanattal folytatódott. Füzeséri Mihály tanár úr kedvesét egyik tanítványunk a színpadhoz kísérte, majd a tanár úr megkérte kedvese kezét. A nézőtéren is sokan –elsősorban persze a hölgyek- meghatódtak e kedves eseménytől.

A műsor második felében igazán fergeteges hangulat kerekedett. A zenés-táncos blokk két fő egységből állt. Először az egyes osztályok osztálytáncait, illetve az iskolánkban eltöltött 3-4-5 évüket bemutató videójukat nézhették meg vendégeink. Ez után pedig sorban adták elő osztályaink gyönyörű bécsi keringőiket. A műsorszámok között még egyszer színpadra lépett Krasznahorkai László tanár úr és Kovács Ákos Keresd meg a lányt című dalát adta elő. Végül a szülők, hozzátartozók táncolhattak gyermekeikkel, illetve készítették el közös fényképeiket.

A nagyon jó hangulatú, tartalmas és színvonalas műsor a hat végzős osztálynak, osztályfőnökeiknek, tánctanáraiknak, a szervezőknek, valamint a lebonyolításban segítő tanulóink, tanáraink sok-sok munkájának, együttműködésének köszönhető. Az iskola egyik legszebb hagyományőrző ünnepségét így idén is méltó módon ünnepelhettük meg.

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Adventi kézműves foglalkozás

27.
NOV.

Cipősdoboz akcióban részvétel

27.
NOV.

I. gyertyagyújtás az óvodában

27.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE