TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

2016. az értékek éve

2016. 01. 01. 14:00 | HÍREK

 

 

1982-ben egy átfogó értékrendszeri kutatás történt Európa sok országában, köztük Magyarországon is. Arra a kérdésre, hogy: „Van-e valami, amiért a családján kívül feláldozná magát?”...

 

Magyarországon a megkérdezettek 85%-a adott nemleges választ. Aggasztó társadalmi kórtünet, hogy ugyan ezen kutatás során a megkérdezettek mindössze 31%-a tartotta fontosnak, hogy más emberek tiszteletére nevelje gyermekét, s csupán 10%-uk látta fontosnak, hogy hűségre nevelje gyermekeit. Mindez 1982-ben volt. Vajon ma mit tartanak az emberek értéknek? Mit mutatna ki egy alapos felmérés? Jöjjünk közelebb! Mit tartunk értéknek mi, baptisták? Fontos egy megkülönböztetést tennünk.

 

Bizonyára hallottuk már a jól ismert mondást: Az értékek nem változtak, csak az értéktudat! Tehát az igazi értékek állandóak, csak mi változunk sokszor. Időnként jó, időnként rossz irányba formálódunk. Persze változnak a körülményeink is, melyek sokféle hatással vannak ránk, értéktudatunkra is. Éppen ezért minden korban fel kell hát ismernünk az örök, igazi értékeket, és megbecsülve, kamatoztatva kell azokat továbbadni utódainknak. Legyünk figyelmesek! Az igazi értékek belső tartalma, hatása és következménye a döntő! Ahogy az apostol fogalmazza: ami az igazságot hordozza („ami igaz”), aminek hatása pozitív („ha valami dicséretes”), ami Istenhez igazodó a tartalmában („ami tiszta”).

 

Legyen 2016 – az értékek éve a Magyarországi Baptista Egyházban! Ismerjük fel és el mindazt, ami Urunktól származó értéket hordoz! Ismertessük meg mindezeket minél szélesebb körben, hogy azok tartalma és ereje hasson minél többekre! Legyünk tudatában, hogy gazdag örökségünk van, melyet a Szentírásra alapozott életek sokasága hozott létre az előző generációk során! Lássuk meg, milyen sok értéket kaptunk a mában is, és mindez milyen komoly felelősséget és lehetőséget ró ránk! Legyen 2016 az értékek éve!

 

„Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!” (Fil 4,8)

 

Papp János

egyházelnök

 

forrás:baptist.hu

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Szakmai ellenőrzés lezárása – intézményi adminisztráció

29.
MÁRC.

Jön a nyuszi

29.
MÁRC.

A magyar népdal napja

30.
MÁRC.

Megemlékezés a holocaust áldozatairól történelem órán

01.
ÁPR.

Leendő elsősök látogtása

01.
ÁPR.

Értekezlet - Fenntarthatóság az oktatásban

01.
ÁPR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE