TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

A Baptista Művészeti Napok kisújszállási rendezvénye

2019. 11. 18. 14:12 | HÍREK

2019. november 13-án negyedik alkalommal szerveztük meg a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő kisújszállási intézmények és a Kisújszállási Baptista Gyülekezet közös programját.

 

Örömmel töltött el bennünket, hogy vendégeink között köszönthettük Murányi-Kovács Anitát a Comenius Ház munkatársát, valamint Háló Gyulát a Magyar Baptista Egyház kommunikációs vezetőjét, aki a rendezvény előestéjén „Bizalom mégis” című verseskötetét mutatta be a Baptista Alapfokú Művészeti Iskolában. Elsőként Szász Veronikaa Baptista Szeretetszolgálat területi oktatási igazgató asszonya köszöntötte a közönséget, majd az előadást a Petőfi Óvoda csoportjának „Őszi színek” című műsora nyitotta meg. A NABOK Illéssy Sándor Szakgimnázium és Szakközépiskola Tagintézmény tanulóinak „HITÉRT KÖNYÖRGÖK...” - „útkeresés” gyermekszemmel - című irodalmi összeállítása olyan témát dolgozott fel, mely napjainkban is aktuális. Az elhangzott verseket és idézeteket Keserűné Ébner Tünde tanárnő fűzte össze egy gondolattá. A kisebb korosztályt képviselve Péter Petra a Biblia alapján a Jelenések könyvéből adott elő egy részletet.

Tiszta gyermekhangok csengése töltötte be a termet, amikor a Művészeti iskola kiskórusa Jeremiah Clarke: „Jertek, áldjuk Istent” című énekét adta elő, Soós Pálné tanárnő vezényletével. A NABOK Kossuth Lajos Általános Iskola és Kollégium Tagintézmény énekkara két zeneművet énekelt: „Amazing Grace” (régi skót dallam) és Michael & Stromie Omartian: „Áldjuk Istenünk az Úr nevét” címmel. Közreműködött a Kisújszállási Baptista Gyülekezet zenekara, a kórust Janó Valéria tanárnő vezette.

Mindannyiunk számára különleges élményt nyújtott, hogy a Comenius Ház munkatársai is színpadra léptek ezen az estén. Háló Gyula tolmácsolásában Dsida Jenő: „Kezemben tartom a szívedet” és Kosztolányi Dezső: „Tanár az én apám” című versek hangzottak el. Murányi-Kovács Anita és Szász Veronika pedig gyönyörű Mendelssohn dallamokkal ajándékozta meg a közönséget.

A koncerten a könnyedebb műfaj is szerepet kapott a zenei művek sorában. Casting Crowns: „Who Am I” kezdetű dalát Bögösné Szász Edit adta elő a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak kíséretében. Gitáron közreműködött Bögös Jenő lelkipásztor. A vokális darabok mellett hangszeres művek is megszólaltak az est folyamán. Különleges hangulata volt G. F. Händel: g-moll Szonatájának, melyet Kepesné Bögös Gabriella Hanna és egykori tanára Papp László adtak elő, Kepes Iván zongorakíséretével.

A program részeként a Vigadó Kulturális Központ előcsarnokában Kiss Anita tanárnő összeállításában a Művészeti iskola képzőművészet tanszakának kiállítását láthatták az érdeklődők.

Az előadásra visszatekintve a következő gondolatok fogalmazódtak meg bennünk: minden művészeti előadás vagy alkotás valamilyen módon hat az emberi érzelemre és értelemre. Amennyiben mindez a hithez kapcsolódó tartalommal van megtöltve, akkor több síkon tölti be küldetését. Egyrészt művészi élményt nyújt, másrészt hitformáló ereje van a befogadóra. Ezt a különleges élményt élhettük át ezen a csodálatos alkalmon.

Örültünk a lehetőségnek, hogy az idén is bekapcsolódhattunk a Baptista Művészeti Napok rendezvénysorozatába, mely mindannyiunk számára fontos művészeti, szellemi és lelki értékeket közvetít.

                                                                                                         Kéki-Széplaki Edit

                                                                                                                              igazgató

                                                                                    Baptista Alapfokú Művészeti Iskola

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Tökfaragó verseny

25.
NOV.

Idegen nyelvi fordítóverseny

25.
NOV.

Hálaadási Ünnep

26.
NOV.

Projektnap/Hálaadás

26.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE