TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

A BME sajtósa tartott újságíró kurzust a pécsi Széchenyi suli Radnóti utcájában

2017. 11. 22. 10:18 | HÍREK

2017. november 20-án Szabó Zsolt, a BME sajtósa látogatott el az iskolába, hogy gyorstalpaló képzésben részesítse a diákokat az újságírás praktikáival kapcsolatban. Hétfő délelőtt huszonegy – a publicisztika iránt érdeklődő – tanuló ragadott tollat, jegyzettömböt a kezébe, és sajátította el, gyakorolta a nyilvánosság számára szóló írásművészet fortélyait.

Az oktató, aki egyébként maga is zsurnaliszta volt egykor, könnyed, humoros előadásával vezette fel a négyszer hatvanperces kurzust, mely többek között arról szólt, hogy mit csinál egy hírlapíró, hogyan dolgozik a hétköznapokban, valamint, hogy mitől válik érdekessé, olvashatóvá egy írás. Interjút készítettek, rögtönzött sajtótájékoztatót tartottak, rövid hírt szerkesztettek és blogoltak a gyerekek a kurzus során. A sűrű program zárásaként Szabó Zsolt hasznos tippeket osztott meg velük a fotókészítés alapismérveiről is.

Összességében egy oldott hangulatú foglalkozáson vehettek részt a gyerekek, ahol nem voltak rossz válaszok, egyéni írói hangok viszont annál inkább. A jó újságíró ismertetőjegye pedig éppen ebben gyökerezik: az egyéni véleményalkotásban és a kreativitásban.

 


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE