TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

A BME sajtósa tartott újságíró kurzust a pécsi Széchenyi suli Radnóti utcájában

2017. 11. 22. 10:18 | HÍREK

2017. november 20-án Szabó Zsolt, a BME sajtósa látogatott el az iskolába, hogy gyorstalpaló képzésben részesítse a diákokat az újságírás praktikáival kapcsolatban. Hétfő délelőtt huszonegy – a publicisztika iránt érdeklődő – tanuló ragadott tollat, jegyzettömböt a kezébe, és sajátította el, gyakorolta a nyilvánosság számára szóló írásművészet fortélyait.

Az oktató, aki egyébként maga is zsurnaliszta volt egykor, könnyed, humoros előadásával vezette fel a négyszer hatvanperces kurzust, mely többek között arról szólt, hogy mit csinál egy hírlapíró, hogyan dolgozik a hétköznapokban, valamint, hogy mitől válik érdekessé, olvashatóvá egy írás. Interjút készítettek, rögtönzött sajtótájékoztatót tartottak, rövid hírt szerkesztettek és blogoltak a gyerekek a kurzus során. A sűrű program zárásaként Szabó Zsolt hasznos tippeket osztott meg velük a fotókészítés alapismérveiről is.

Összességében egy oldott hangulatú foglalkozáson vehettek részt a gyerekek, ahol nem voltak rossz válaszok, egyéni írói hangok viszont annál inkább. A jó újságíró ismertetőjegye pedig éppen ebben gyökerezik: az egyéni véleményalkotásban és a kreativitásban.

 


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Pihenő és ünnepnap

22.
OKT.

Október 23 megemlékezés

23.
OKT.

A Kossuth iskola műsora a városi ünnepen

23.
OKT.

Indulj el egy úton… vetélkedő meghírdetése

24.
OKT.

Pályaválasztási szülői értekezlet 8.évfolyamon

24.
OKT.

Megoldjuk értekezlet

24.
OKT.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE