TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

A gyerekek biztonsága érdekében született megállapodás

2018. 12. 12. 11:09 | HÍREK
 
Hivatalosan is aláírták az Európai Judo Szövetség (EJU), a Magyar Judo Szövetség (MJSZ), valamint a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara (PTE ETK) közötti együttműködési megállapodást.

Az együttműködési megállapodás elsődleges célja, hogy a Spanyolországban már elindított és ígéretes eredményeket hozó „Safe Fall-Safe Schools” (Biztonságos esés-biztonságos iskolák) elnevezésű, több európai országon átívelő oktatási-kutatási projekt Magyarországon hivatalosan is elindulhasson.

A projektben a European Judo Union (EJU), a Sevillai Egyetem, a Milánói Egyetem vezető szerepet tölt be, e mellett pedig Magyarországot kizárólagosan reprezentálva a PTE Egészségtudományi Kara szerepel az akadémiai szférát képviselve a projektben. A PTE ETK a Sevillai Egyetem által kidolgozott programhoz egyik kiemelt stratégiai partnerén – a Magyar Judo Szövetségen (MJSZ) keresztül – másodikként csatlakozott Európában.

A megállapodás aláírására 2018. december 1-jén az EJU 70. kongresszusán Kaunasban került sor, ahol Sergey Soloveychik az EJU elnöke, Jane Bridge az oktatási programokért felelős alelnök, valamint a Magyar Judo Szövetség elnöke dr. Tóth László aláírásával látta el a PTE rektora, dr. Miseta Attila által már korábban aláírt dokumentumot.

Az együttműködés távlati céljai között szerepel oktatási, kutatási, kulturális csereprogramok létrehozása, további közös kutatási projektek kidolgozása, az oktatók, kutatók, hallgatók és személyzet csereprogramokban való kölcsönös részvétele, kurzusok, szemináriumok, szimpóziumok szervezése, valamint publikációk és referenciaanyagok cseréje és terjesztése.

A „Safe Fall-Safe Schools” oktatási-kutatási program a pécsi Cserepka János Baptista Általános Iskola, Középiskola és Sportiskola tanulói körében 2019 januárjában kezdődik meg Magyarországon elsőként, a PTE Egészségtudományi Kar oktatóinak és PhD-hallgatóinak részvételével.

Forrás: https://www.bama.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-gyerekek-biztonsaga-erdekeben-szuletett-megallapodas-1605034/

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Aki ellenben figyelmesen tanulmányozza a szabadság tökéletes törvényét és ki is tart mellette, aki nem feledékeny hallgatója, hanem tettekre váltója, az a maga útján boldogságot talál.""
(Jakab levele 1,25)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Kollektív színház látogatás osztályonként

01.
NOV.

Lázár Ervin program színház látogatás osztályonként

01.
NOV.

Bárczi Gusztáv verseny meghirdetése

01.
NOV.

Simonyi helyesírási verseny

01.
NOV.

Cipősdoboz akció

01.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE