TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

A kisújszállási Baptista Alapfokú Művészeti Iskola hírei

2014. 02. 25. 14:45 | HÍREK

2013. december 8-án rendezték Dévaványán a Kádár Ferenc Országos Népzene- és Néptáncversenyt, amelyre három együttesünk nevezett be, mindhárom sikeresen szerepelt. A „Gyöngyöcskék”és a „Garaguly” arany, a „Karakasok” pedig bronz minősítést ért el.

2014 januárjában Egerben rendezték meg a VIII. Országos Ifjúsági Szólótáncversenyt. Ezt megelőzően válogatókat tartottak három helyszínen. Összesen 150 versenyző 99 produkcióval nevezett. A zsűri Egerbe 54 produkciót juttatott, közöttük volt  Gönczi Sarolta, aki bekerült az első húsz versenyző közé. Ugyanitt Szentpéteri Balázs „Ezüstpitykés Táncos”címet kapott, ami a legrangosabb elismerés a fiúk között. 

A Duna Televízió, az MTVA és a Hagyományok Háza összefogásával  „Fölszállott a páva” címmel népzenei és néptáncvetélkedőt hirdetett. A válogatók már hónapok óta tartanak, ám a verseny csak most érkezett abba a szakaszba, hogy a nagyközönség elé kerülhetnek a kiválasztott legjobb versenyzők, produkciók. Itt láthatjuk hamarosan Kecskés Gergőt, aki iskolánk néptáncosai közül nőtte ki magát. 

Lezárult a 2014 Baptista Áhítatos Könyv "Ünnepek" országos pályázata, melyre iskolánkból Bészabó András

készített fel növendékeket. A korosztályos kategóriákban a következő eredmények születtek: 

I. kategória, 5-6. évfolyam:

1. Lajtos Enikő: Golgota, 2. Kémeri Anna: Isteni szeretet lángja.

II. kategória,7-8. évfolyam:

2. Négyesi Nóra: Szenvedő Krisztus-arc.

III. kategória, 9-12. évfolyam:

1.Lajtos Cintia: A krisztusi szeretet szétáradása, 2. Csízi Attila: A Szentlélek szétáradása az apostolokra. 

Ismét gyarapodott a város által alapított Arany János Pedagógiai, Kulturális, Művészeti Díjjal elismert tanáraink száma. E díjat ezúttal Pintér Attila kapta, aki a kitüntetést 2014. január 23-án, a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át. Mindannyiunk nevében ez úton is szívből gratulálok!

Ugyanezen a napon a néptáncosaink dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter felkérésére táncoltak Budapesten. A minisztérium újévköszöntő fogadást adott a Magyarországra akkreditált nagykövetek számára. Ezt a kiváló alkalmat megragadva megismertette a vendégekkel a már bejegyzett hungarikumainkat. Idetartozik a néptánc mozgalom is, melyet nagy büszkeségünkre iskolánk táncosai képviselhettek. A fellépő együttesek: a „Karakasok”, a

„Gyöngyöcskék”, valamint a Nagykun Táncegyüttes. A produkciókat a Dűvő Zenekar kísérte. Ahogy ez lenni szokott, fellépésükkel most is nagy sikert arattak. Gratulálunk Kecskés Ferencné és Kecskés Gergő felkészítő munkájához, ahogy gratulálok az itt felsorolt összes eredményhez tanárnak és növendéknek egyaránt. 

Lovász Beatrix igazgató

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Testvérek, Urunk, Jézus Krisztus nevére kérlek titeket, éljetek mindnyájan egyetértésben, ne szakadjatok pártokra, legyetek egyek ugyanabban a lelkületben, ugyanabban a felfogásban.""
(1. Korintusi levél 1,10)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Beszámoltató vizsgák – Erasmus+ hazaérkezettek - írásbeli

30.
MÁRC.

Nevelőtestületi értekezlet

30.
MÁRC.

Papír- és elektronikus huladék gyűjtés

30.
MÁRC.

Diákönkormányzati megbeszélés

31.
MÁRC.

2021-es minősítő vizsgákra jelentkezés

31.
MÁRC.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE