TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

A kisújszállási Baptista Alapfokú Művészeti Iskola NTP-AMI-14-0107 – „Játék a fényben” című pályázatának programjai

2015. 08. 12. 14:59 | HÍREK

2015. a fény nemzetközi éve.  Ebben a témakörben igyekeztünk a zeneművészet és a képzőművészet ágra járó növendékeink számára programokat kínálni. Játszva kívántuk ismereteiket bővíteni, így az összeállításban hangverseny-, múzeumlátogatás, a fény megközelítése a tudomány, a fizika oldaláról, kamarazene órákon való részvétel lehetősége, fényfestés, elektronikus kottaíró program megismerése szerepelt.

 

Május 3-án hangversenyre vittük a programban résztvevő gyerekeket a Művészetek Palotájába, ahol kifejezetten ennek a korosztálynak megfelelő ismeretterjesztő formában hangzott el Händel Tűzijáték-zene című műve. Ezt követően a Magyar Nemzeti Galériába mentünk, ahol múzeumpedagógus kalauzolásával tekinthettünk meg a fényhez kapcsolódó magyar remekműveket.

 

Június 16-án kezdődött egy öt napig tartó művészeti tábor, melynek programja a következő volt: első nap délelőtt fizikushallgatók mutattak be fénnyel kapcsolatos érdekes kísérleteket, melyeket a gyerekek aztán saját maguk is kipróbálhattak.

 

A táborozók délután 2-től 6-ig felváltva, csoportokra osztva vettek részt kamaraórákon, énekkari, zenekari próbákon. Ismerkedtek a számítógépes kottaíró program kínálta lehetőségekkel, így saját maguk improvizálhattak és a megszületett rövid műveket vissza is hallgathatták az elektronika segítségével. A képzőművészetre járó gyerekek ugyanez idő alatt festészet órákon vettek részt, ahol a pályázati tematika szerint a fényt a csillagászat felől közelítették meg. Az elkészült képek tükrözik a téma sokszínűségét.

 

Különleges lehetőségként az üvegfestés művészetével is megismerkedhettek a gyerekek. Az itt készített alkotásokat a fény segítségével vetítették ki. Június 17-én, 18-án, 19-én folytatódott a tábor tervezett programjainak megvalósítása. Június 20-án az  eltelt napok alatt született produkciókat, alkotásokat bemutattuk a város érdeklődő lakosságának. A rendezvényről felvétel készült, amelyet a közönség szélesebb körben is megismerhet a TV-KISÚJ adásaiból.

 

 

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Szakmai nap baptista óvodák számára

01.
MÁRC.

Foglalkozás egészségügyi vizsgálat

01.
MÁRC.

Beiskolázási terv elkészítése

01.
MÁRC.

Pénz7 Pénzügy és vállalkozói témahét

02.
MÁRC.

Nevelőtestületi értekezlet

02.
MÁRC.

Pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete: „Pénz7”

02.
MÁRC.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE