TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

A VIK Középiskolában került megrendezésre a CHASE 25., jubileumi, nemzetközi konferenciája

2015. 11. 24. 15:46 | HÍREK

A VIK Középiskolában került megrendezésre a CHASE 25., jubileumi, nemzetközi konferenciája 16 ország részvételével 2015. november 11-14. között. A VIK Középiskola "Határtalan szakmai tudás"-t kínál.

 A  konferenciát Erzsébetváros polgármestere, Vattamány Zsolt úr nyitotta meg ünnepélyes keretek között. Megnyitóbeszédében kiemelte, hogy mennyire előremutató és példaértékű Erzsébetvárosban, hogy a VIK Középiskola ad helyet egy ilyen nemzetközi konferenciának.

Ezt követően Balla Ágnes mondott beszédet a Tempus Közalapítványtól. Beszédében kiemelte, hogy van több olyan szervezet, mely a  diákok mobilitását támogatja, de nincs egy olyan sem, amely ilyen régóta és szervezetten működik, mint a CHASE.

Az ünnepélyes megnyitót a fenntartótól Szabó Csaba oktatási igazgató zárta, aki a 25 éves CHASE-re utalva a 25. zsoltárt idézve nyitotta meg a konferenciát.

Tavaly ősszel az Izlandon megtartott CHASE konferencián véglegesítették, hogy 2015-ben a CHASE hálózat 25 éves jubileumi konferenciáját Magyarországon, a 2016-ban 20 éves VIK Középiskolában szervezik meg.

A konferencián egyeztették a tagországok, hogy a következő évben egy-egy intézmény hány diákot tud fogadni és hányat szeretne partnereihez külföldi szakmai gyakorlatra küldeni. Megvitatták az alapszabály módosításokat, az előző év tapasztalatait, a kiutazókkal kapcsolatos elvárásokat.

A CHASE szervezet a középiskolás diákok nemzetközi szakmai gyakorlata számára biztosít helyszínt közel 20 európai országban. Manapság elengedhetetlenül szükséges, hogy a szakképzésben tanuló diákok az iskolapadot és a szaktantermeket elhagyva, bizonyítvánnyal a kezükben ne csak a hazai, hanem a nemzetközi munkaerőpiacon is megállják a helyüket. Középiskolánk kiemelten fontosnak tartja, hogy ebben támogassa diákjait. A konferencia pedig erre kívánta felhívni a figyelmet.

A VIK Középiskola1999 óta tagja a CHASE szervezetnek. Ezen a hálózaton belül valósult meg a korábbi Leonardo da Vinci, jelenleg pedig az Erasmus+ néven futó mobilitási program is. A szervezettel együttműködve intézményünk 1998 óta vesz részt a Tempus Közalapítvány által koordinált pályázatokban. Sikeres tevékenységünkért 2002-ben Mobilitási Nívódíjban részesültünk.

32 vendéglátás és idegenforgalom, valamint 15 fodrászképzésben résztvevő diákunknak volt lehetősége a 2013-2015-ös időszakban arra, hogy megtapasztalja, milyen külföldön dolgozni. A következő három félévben pedig 43 tehetséges diákunk utazhat külföldre szakmát és nyelvet tanulni az alábbi országok valamelyikébe: Belgium, Finnország, Franciaország, Izland, Lettország, Nagy-Britannia Németország, Norvégia, Olaszország, Spanyolország, Svédország és Törökország.  

A VIK Középiskola több mint egy iskola, nálunk minden diák teljes körű támogatást kap személyiségének, képességeinek kibontakoztatásához. Iskolánkban turisztikai, vendéglátó-ipari és szépészeti képzések (Hajas László mesterfodrász szakmai vezetésével) széles palettájáról választhatnak azok, akik általános iskolai végzettséggel vagy érettségi bizonyítvánnyal rendelkeznek. A VIK Középiskola nem véletlenül választotta szakmai képzései mottójául, hogy „Határtalan szakmai tudás”-t kínál.

Az alábbi linken tekinthető meg Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármesterének ünnepi nyitóbeszéde:

https://www.youtube.com/watch?v=kEFW6GrKhaE

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák, Pótbeiratkozás

15.
AUG.

Megküldeni a tantárgyfelosztást a fenntartónak jóváhagyás céljából

15.
AUG.

Tantestületi értekezlet (Alakuló értekezlet)

18.
AUG.

Munkaközösségek alakuló értekezlete

20.
AUG.

Nevelési év záró és nyitó értekezlet

21.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE