TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

A XXV. Közép-pesti Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyről

2017. 04. 28. 19:43 | HÍREK

Április 7-én rendezett versenyt hat kerület általános és középiskolás tanulóinak a kőbányai Merkapt Sportközpontban a Közép-pesti Katasztrófavédelmi kirendeltség. Az eseményen részt vettek a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Kövessi Erzsébet Baptista Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnázium diákjai is.


A felkészülésben segítette tanulóinkat a IX. kerületi Tűzoltóság, ahol kétszer is fogadtak bennünket és gyakorolhattunk. Megtanultuk, hogyan kell összeszerelni a különböző tömlőket és a sugárcsövet. Építettünk homokzsákokból nyúlgátat és ellentartó medencét, megismerkedtünk a tűzoltóautó felszereléseivel. Megtanultunk háromféle kötélkötési technikát, amelyeket mentési helyzetekben használnak.

Kémia órákon hasznos lehet a WAX-katalógus ismerete, használata, melyből a különböző veszélyes anyagok tulajdonságait kereshetjük ki.

A verseny folyamán egészségügyi ismereteinkről is számot kellett adni: hogyan látunk el egy csonttörést, mi a teendő égési sérüléskor. Fel kellett ismerni az ájult, vagy eszméletlen beteget és elsősegélyben kellett részesíteni. A felkészülés fontos része volt az újraélesztés alkalmazása is. Beöltöztünk vegyvédelmi ruhákba, megtanultuk, mi is az a kimenekítési csomag. Már felismerjük a légiriadó és katasztrófariadó szirénájának hangját.

Külön állomáson kérték számon elméleti ismereteinket. Kiegészítő programokról is gondoskodtak a rendezők: meghívták a Magyar Honvédséget, a honvédek megmutatták az általuk használt igazi fegyvereket, védőfelszereléseket. A célbalövés nem mindenkinek sikerült, de a lőlapot emlékbe hazavihettük.

A büntetés-végrehajtás munkatársai megmutatták, milyen trükkökkel csempésznek ki-be a börtönökbe különféle eszközöket a családtagok, az érintettek. A Mezőőrség segített a védett állatok fel- és megismerésében. Sajnos egész nap lógott az eső lába, 4-5 foknál nem volt melegebb. Ettől függetlenül jövőre is felkészülünk és tervezzük a versenyen való indulást.

Az idei jól sikerült, harmadik helyezést értünk el.

 


 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

A nándorfehérvári diadal emléknapja

22.
JÚL.

A bukott tanulók kiértesítése a javítóvizsgák időpontjáról

01.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák, Pótbeiratkozás

15.
AUG.

Megküldeni a tantárgyfelosztást a fenntartónak jóváhagyás céljából

15.
AUG.

Tantestületi értekezlet (Alakuló értekezlet)

18.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE