TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Adventi készülődés a Farkas Gyulában

2016. 01. 04. 11:24 | SULI BLOG - TANÁROK ÍRÁSAI

Izgalmakkal teli decembere volt a Farkas Gyula Baptista Általános Iskola több mint 200 diákjának. Az advent, bár hagyományosan a várakozás és a türelem időszaka, idén is sürgő-forgó készülődéssel érkezett meg. Hétfő reggelenként együtt gyújtja meg az iskola közössége a soron következő gyertyát a közös koszorún – ennek hangulatát verssel és zongorával teszik meghittebbé. December 2-án a felsősök Budapesten tettek egy adventi kirándulást; a Télapó pedig december 4-én érkezett meg – az alsósok műsorral, a felsősök zenés programmal köszöntötték őt. December 13.-án részt vettek tanáraink és diákjaink a Papp László Sportarénában szervezett Adventi koncerten.

 

A technika órákon valóságos Mikulás műhelyek alakultak. Borítékba került közel 170 kézzel gyártott (színezett, vágott, ragasztott) karácsonyi üdvözlő lap, amelyet a sárosdi Idősek Otthonának lakói, valamint egy székesfehérvári szociális intézet kapnak meg. Miközben a 3. és 4. osztályok már a karácsonyi műsort próbálták az aulában, gyűltek ajándékok cipős dobozokba is, hiszen az iskola immár harmadik alkalommal csatlakozott a Szeretetszolgálat akciójához. A hatodik osztály vállalta a meghirdetett kihívást, hogy 10 dobozt összegyűjtsenek. Lelkesedésük olyan nagy volt, hogy az előírt mennyiség több mint kétszeresét, szám szerint 22 dobozt gyűjtöttek össze. A dobozokba került játék, írószer, édesség, könyv – nem egyet alig tudtak a Szülői munkaközösség segítő tagjai becsomagolni, úgy megteltek. Az iskola végül 88 dobozt adott át a székesfehérvári baptista gyülekezet képviselőinek. A legaktívabb Mikulás-segédeknek végül a 8. osztály tanulói bizonyultak. Talán azért, mert tudják, ez az utolsó karácsonyuk e falak között, de talán éppen ezért egész hónapban a legnagyobb jókedvvel vettek részt minden eseményen: borítékokat írtak, dekoráltak, dobozokat csomagoltak, mindig és mindenhol ott voltak, ahol segíteni kellett.

 

Az ünnep előtti utolsó héten mézeskalács illata terjeng a folyosókon, hiszen a napokban rendezi a Diákönkormányzat a hagyományos mézeskalácssütést is, amely nem kis feladatot ró konyhásainkra, akik közel 20 kg alapanyagot gyúrtak be. Ám ők mégis jó szívvel sütik ki a gyerekek által nyújtott, formázott és méretezett süteményeket, sőt díszítő cukormázat is készítettek hozzájuk – a gyerekek nagy örömére.

 

Az adventi hangulat hamarosan tetőfokára hág, hiszen pénteken már ünnepel az iskola. Hétfőtől pedig elkezdődik a jól megérdemelt téli szünet, amelyet remélhetőleg egy hasonlóan pezsgő újév követ.

 

Németh Tamás                                   Bárkányiné Vohl Mária

DÖK vezető                                                       igazgató

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

A bukott tanulók kiértesítése a javítóvizsgák időpontjáról

02.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák

13.
AUG.

Tantestületi értekezlet (Alakuló értekezlet)

19.
AUG.

Javítóvizsgák

21.
AUG.

Munkaközösségek alakuló értekezlete

21.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE