TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Almafát ültettek Bálint gazda emlékére

2020. 07. 17. 19:03 | HÍREK

A seregélyesi Hétszínvirág Baptista Óvoda és Bölcsőde több mint tíz éve „zöld” óvodaként működik.  

 

Az Országos Klímareferens Hálózat a „Nincs B bolygó” elnevezésű projekt végrehajtásakor külön figyel a gyerekekre és a fiatalokra. A „Klímanócskák” nevű pedagógiai program során nemrégiben országos növényültetési mozgalmat hirdettek a közelmúltban elhunyt Bálint gazda emlékére. Arra kérték az óvodákat, iskolákat, családokat, hogy ültessenek fát, bokrot, virágot, gyógynövényt, így emlékezzenek a közismert kertészre.

A seregélyesi ovisok nagy örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez, ők minap Bálint gazda emlékére almafát ültettek el az intézmény udvarán, a gyógynövénykert és a madárszálló szomszédságában.

– A Föld napja alkalmából mindig ültetünk virágokat a gyerekekkel, ezért ismerős volt számukra az élmény. Fontos feladatunk a környezetvédelem, a növények ápolása és a kertészkedés. Őrizzük Bálint gazda hagyatékát, igyekszünk továbbadni soha el nem évülő üzenetét: „Elegendő oxigénre van szükségünk, amit a szén-monoxidot megkötő fáktól kapunk, ha ültetünk, egészségesebb lesz az emberiség” – idézte a gazdát Kovács-Kosaras Adrienn óvodapedagógus, a környezetvédelmi munkaközösség vezetője.

Az Országos Klímareferens Hálózat a „Nincs B bolygó” elnevezésű projekt keretében országszerte tart tájékoztató, oktató programokat a pedagógusok, döntéshozók és az érdeklődők számára. Ennek vezérfonala a fenntartható fejlődési célok elérése, különös tekintettel az elkövetkező évtizedek legfontosabb kihívására, a klímaváltozáshoz kapcsolódó, valamint az ezekből eredő lehetséges kockázatok, sérülékenységek minimalizálására. A Hálózat tagjai már több hazai település klímastratégiájának kidolgozásában működtek közre és az ott szerzett tapasztalatok, ismeretek alapján építették fel a projekt megvalósítását.

Külön figyelmet szentelnek a gyermekek, fiatalok és a pedagógusok tájékoztatására, melyben a „Klímanócskák” elnevezésű pedagógiai programot ismertetve, gyakoroltatva adják át az ismereteket. Ugyanilyen jelentőséggel bír a helyi döntéshozók tájékoztatása, ismereteik bővítése a klímaváltozásra történő helyi felkészülés érdekében.

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány pályázatán több olyan honi szervezet nyert el jelentős összegű támogatást, amelyek a klímaváltozáshoz kapcsolódó veszélyekre hívják fel a figyelmet és készen állnak arra, hogy tegyenek a magyar társadalom ellenálló képességének javításáért. Néhány a támogatott célok közül: felelős fogyasztási és termelési minták kialakítása és megismertetése, innovatív oktatási módszerek alkalmazása, iskolai előadások, tudatosságnövelés, a helyi termelést, a fenntartható életvitelt népszerűsítő akciók.

A nyertes szervezetek egyike volt az Országos Klímareferens Hálózat.

 

 

 

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Aki ellenben figyelmesen tanulmányozza a szabadság tökéletes törvényét és ki is tart mellette, aki nem feledékeny hallgatója, hanem tettekre váltója, az a maga útján boldogságot talál.""
(Jakab levele 1,25)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Kollektív színház látogatás osztályonként

01.
NOV.

Lázár Ervin program színház látogatás osztályonként

01.
NOV.

Bárczi Gusztáv verseny meghirdetése

01.
NOV.

Simonyi helyesírási verseny

01.
NOV.

Cipősdoboz akció

01.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE