TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Az adatok világosan beszélnek: siker a tóparti iskolában

2017. 03. 28. 10:09 | HÍREK

A kompetencia-felmérés kiváló eredményei bizonyítják a folyamatos fejlődést a velencei baptista oktatási intézményben, ahol 2018-tól gimnáziumi osztályok indítását tervezik.


Az ország általános iskoláiban egy időben végezték el a 6.-8. osztályosok kompetencia felmérését két területen, matematikából és szövegértésből. Utóbbi azért különösen lényeges készség, mert az összes többi tantárgy megértéséhez, megfelelő elsajátításához nélkülözhetetlen. A velencei Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskolában jelenleg 606 kisdiák tanul, eredményeik alapján a tantestület tagjai jogosan lehetnek büszkék. Az említett kompetencia-felmérés eredményeiből ugyanis az derült ki, hogy országosan 1842 általános iskola rosszabbul, és mindössze 66 teljesített jobban, mint a velencei. Ha ugyanezt a városi, vagy a kisvárosi általános iskolák kategóriájában vizsgáljuk, akkor már egyáltalán nem találunk jobbat azoknál, akik egy csoportba kerültek az értékelés után a velencei baptista oktatási intézménnyel: miközben több száz iskola szerepelt gyengébben.  

– Az eredményeken nem lepődtem meg, hiszen hosszú ideje igyekszünk olyan programokat készíteni és végrehajtani, amelyek fejlesztik a vizsgált kompetenciákat – kommentálta az adatokat Czuppon István igazgató.  A pedagógus hozzátette, reményeik szerint a két tannyelvű osztályokban végzettek fele sikeres középfokú nyelvvizsga birtokosa lesz.

A velencei oktatási intézmény hosszabb távú tervei között 2018-tól gimnázium alapítása is szerepel: a törekvést támogatja a város polgármestere, Koszti András és a fenntartó Baptista Szeretetszolgálat nevében Szenczy Sándor elnök is. Mindehhez első lépésként egy nyolcosztályos bővítésre lesz szükség, ehhez április 28-ig be kell adni az uniós pályázatot. A lehetőséget „Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése” címmel hirdették ki a Széchenyi 2020 projekt körében.         


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Megemlékezés a magyar kultúra napjáról

21.
JAN.

Megemlékezés a Magyar kultúra napjáról

21.
JAN.

A Szülői Klub

22.
JAN.

A magyar kultúra napja. Verses műsor. Felelősök: Balassa Olivia, Baloghné Drén Ibolya

22.
JAN.

Hospitálási hét

22.
JAN.

Megemlékezés a magyar kultúra napjáról.

22.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE