TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Az adatok világosan beszélnek: siker a tóparti iskolában

2017. 03. 28. 10:09 | HÍREK

A kompetencia-felmérés kiváló eredményei bizonyítják a folyamatos fejlődést a velencei baptista oktatási intézményben, ahol 2018-tól gimnáziumi osztályok indítását tervezik.


Az ország általános iskoláiban egy időben végezték el a 6.-8. osztályosok kompetencia felmérését két területen, matematikából és szövegértésből. Utóbbi azért különösen lényeges készség, mert az összes többi tantárgy megértéséhez, megfelelő elsajátításához nélkülözhetetlen. A velencei Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskolában jelenleg 606 kisdiák tanul, eredményeik alapján a tantestület tagjai jogosan lehetnek büszkék. Az említett kompetencia-felmérés eredményeiből ugyanis az derült ki, hogy országosan 1842 általános iskola rosszabbul, és mindössze 66 teljesített jobban, mint a velencei. Ha ugyanezt a városi, vagy a kisvárosi általános iskolák kategóriájában vizsgáljuk, akkor már egyáltalán nem találunk jobbat azoknál, akik egy csoportba kerültek az értékelés után a velencei baptista oktatási intézménnyel: miközben több száz iskola szerepelt gyengébben.  

– Az eredményeken nem lepődtem meg, hiszen hosszú ideje igyekszünk olyan programokat készíteni és végrehajtani, amelyek fejlesztik a vizsgált kompetenciákat – kommentálta az adatokat Czuppon István igazgató.  A pedagógus hozzátette, reményeik szerint a két tannyelvű osztályokban végzettek fele sikeres középfokú nyelvvizsga birtokosa lesz.

A velencei oktatási intézmény hosszabb távú tervei között 2018-tól gimnázium alapítása is szerepel: a törekvést támogatja a város polgármestere, Koszti András és a fenntartó Baptista Szeretetszolgálat nevében Szenczy Sándor elnök is. Mindehhez első lépésként egy nyolcosztályos bővítésre lesz szükség, ehhez április 28-ig be kell adni az uniós pályázatot. A lehetőséget „Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése” címmel hirdették ki a Széchenyi 2020 projekt körében.         


KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Adventi kézműves foglalkozás

27.
NOV.

Cipősdoboz akcióban részvétel

27.
NOV.

I. gyertyagyújtás az óvodában

27.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE