TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Baptista edzőink újabb sikere: Tóth Nikoletta országos ifjúsági bajnok!

2019. 06. 14. 14:47 | HÍREK

Újabb nagyszerű eredményt tudhat maga mögött egyik legtehetségesebb fiatal tanítványunk, a 14 éves Tóth Nikoletta, aki megnyerte május végén a 38. Nemzetközi Zalakaros Sakkfesztivál keretein belül tartott országos junior lány bajnokságot.

Nikinek nem ez az első szép eredménye, tavaly augusztusban megszerezte az Európai Uniós bajnoki címet a 14 éven aluli lányok között, amivel kiérdemelte a Woman FIDE Master (WFM) címet is. Ez a mostani győzelem azonban talán ennél is komolyabb teljesítmény, ugyanis ezúttal a majd 140 fős mezőnyben nem csak korosztálytársakkal küzdött meg, hanem nála évekkel idősebb és tapasztaltabb ellenfelekkel is.

Nikit egy kitűnő ifjúsági edző, Jakobetz László indította el a pályáján. A lány hat évesen kézműves foglalkozásra várakozva leült a mester sakkasztalához, aki látva Niki lelkesedését azt javasolta neki, hogy menjen el egy óvodás versenyre és egy nyári sakktáborba. Szeptembertől óvodásként csatlakozott a kerületi sakkegyesülethez, és rendszeres versenyzésbe kezdett, amelynek eredményeképpen a budapesti lány 8 éves korától kezdve stabilan korosztálya legjobbjai közé tartozott, és korcsoportos eredményei alapján több világversenyre is kijutott. Niki 2018-ban került a Polihisztor Akadémiához, ahol előbb Radnai Ádám, majd a vele kiemelten foglalkozó Terbe Julianna lett az edzője.

Niki elmondása szerint kicsi kora óta célja, hogy bekerüljön a magyar női válogatottba, ami mostani teljesítményét látva egyáltalán nem is tűnik távolinak. Addig azonban sok edzés, versenyzés áll még előtte, ezért a továbbtanulás során a sportolói életmódot támogató sportiskolákon gondolkozik leginkább - amilyen a pesterzsébeti „Budapest” Baptista Sportiskola is.

Gratulálunk eddig elért eredményeihez, és további sikeres versenyzést kívánunk!

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Tökfaragó verseny

25.
NOV.

Idegen nyelvi fordítóverseny

25.
NOV.

Hálaadási Ünnep

26.
NOV.

Projektnap/Hálaadás

26.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE