TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Baptista iskolák közötti országos verseny a BIG-ben

2017. 03. 24. 15:05 | HÍREK

Március 22-én, szerdán volt a Budapesti Innovatív Gimnázium és Szakgimnázium által szervezett Egészséges Életmód Verseny döntője.


A döntőbe 6 csapat jutott be, melynek elődöntője március 8-án volt online tesztkitöltés formájában. A nap jó hangulatban telt, a kísérő tanárok is jól érezték magukat. A verseny I. helyezettje a „Wonderland” csapat lett, amelynek tagjai BIG-es diákok voltak. A II. helyezett az „Egészséges életmód védői”, a III. helyezett pedig a „2 plusz 2” nevű csapat lett, mindkét csapat az Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskolából érkezett.

A verseny különböző feladatokat tartalmazott, amelyek mindegyike a csapatok közös gondolkodását, és együttműködését igényelte. A feladatok nem lexikális tudást igényeltek, sokkal inkább kreativitást, problémamegoldó készséget, IKT-eszközök használatának biztos kezelését. A diákok minden területen jól vizsgáztak!

A nap első feladata Kupán Emese dietetikus előadására épült, egy tesztlap kitöltésével. Második feladat a „Gyógybarlang" volt, ahol a szaglásé és a Puzzle kirakásé lett a főszerep. Mindkét esetben gyógy- és fűszernövényeket kellett felismerni, és azok gyógyhatásait összeszedni az internet segítségével. A harmadik feladat bizonyult a legkreatívabbnak, ahol szendvicseket és salátákat kellett készíteni különböző alapanyagok felhasználásával, amit a versenyzők maguk választhattak ki. A negyedik feladat keretében a nap eseményeiről, tapasztalatairól kellett prezentációt készíteni fényképekkel illusztrálva, amelyet 5 percben elő is kellett adni minden csapatnak.

Dr. Szegedi Adrián, az iskola üzemorvosa állapotfelmérést végzett, és a diákoknak személyes tanácsadást adott, hogy milyen változtatásokat kellene bevezetniük ahhoz, hogy egészségüket minél tovább megőrizzék. A nap zárásaként a csapatok és kísérő tanáraik felmehettek iskolánk tetőteraszára, ahonnan beláthatták Pestet és átláthattak Budára is.

Köszönjük a résztvevő csapatoknak, hogy a versenyt komolyan vették és felkészültek rá! A versenyről készült képeket megnézhetitek a következő linken láthatjátok: http://www.bigsuli.hu/galeria/esemenyek/egeszseges-eletmod-verseny-2017

 

Budapesti Innovatív Gimnázium és Szakgimnázium


KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Aki ellenben figyelmesen tanulmányozza a szabadság tökéletes törvényét és ki is tart mellette, aki nem feledékeny hallgatója, hanem tettekre váltója, az a maga útján boldogságot talál.""
(Jakab levele 1,25)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Kollektív színház látogatás osztályonként

01.
NOV.

Lázár Ervin program színház látogatás osztályonként

01.
NOV.

Bárczi Gusztáv verseny meghirdetése

01.
NOV.

Simonyi helyesírási verseny

01.
NOV.

Cipősdoboz akció

01.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE