TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

BIK siker a vendéglátásszervező-vendéglős szakmában!

2016. 02. 26. 10:41 | SULI BLOG - TANÁROK ÍRÁSAI

A Budapesti Innovatív Középiskola minden szakon támogatja diákjainak szakmai fejlődését, többek között biztosítva a lehetőséget, hogy különböző versenyeken induljanak a diákok. Ennek köszönhetően a vendéglátásszervező-vendéglős szakon tanuló diákok folyamatosan mérettetik meg magukat a képzési idejük alatt.

 

Ilyen diákunk Horváth Attila, aki jelenleg 14. évfolyamos, és idén fog OKJ-s szakmai vizsgát tenni. Attila a tanulmányai alatt háromszoros aranyérmes, melyből harmadik aranyérmét 2016. február 20-án szombaton szerezte a Tatán megrendezett 14. Farsang Kupa Országos Gasztronómiai Versenyen. A verseny sajátossága, hogy az iskolák maguk viszik az asztalokat, székeket, azok díszítését is maguk tervezik, és készítik el. Továbbá a felszolgálás eszközeiről és kiegészítőiről is ők gondoskodnak. A menükártyák is a verseny részét képezik. A diákoknak hitelesen kell előadniuk azt, ami a menüsorban szerepel. Mindent szakmai indokokkal kell alátámasztani, mint például, hogy miért a választott italt ajánlja az ételhez. Horváth Attila a halfeldolgozással kapcsolatosan is kapott kérdést, melyre szakszerűen tudott válaszolni, hiszen szabadidejében gyakran horgászik.

 

A folyamatos szép eredmények eléréséhez szükséges volt a tanuló és felkészítő tanára rengeteg munkájára a felkészülés ideje alatt.  S hogy a teríték ilyen szépen sikerült, külön köszönetet mondunk legfőbb segítőnknek a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.-nek, és az asztaldíszt képező virágcsokrot készítő partnerünknek!

 

Az asztal témája idén a „Bartók Emlékév” szellemére épült. Nagyon büszkék vagyunk Horváth Attilára, aki idén még egy megmérettetésen részt fog venni, ahol reméljük, ezen túl is helytáll.

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

A bukott tanulók kiértesítése a javítóvizsgák időpontjáról

02.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák

13.
AUG.

Tantestületi értekezlet (Alakuló értekezlet)

19.
AUG.

Javítóvizsgák

21.
AUG.

Munkaközösségek alakuló értekezlete

21.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE