TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Bókay Árpád Országos Biológia Verseny

2013. 11. 25. 20:41 | SULI BLOG - TANÁROK ÍRÁSAI

A 2012/2013-as tanév elején nagy kihívás elé néztem. Matematika-földrajz szakosként először taníthattam természetismeret tantárgyat. Mivel eddig csak matematika tantárgyat tanítottam, nem kevés félelemmel vágtam neki az ismeretlennek.

Utamon segítettek kedves tanítványaim, akik rajonganak a tantárgy biológia részéért. Két kis ötödikesem neki is vágott a Bókay Árpád Országos Biológia Verseny feladatainak.

Az első fordulóban a természet detektívjeiként egy általuk kiválasztott állat után kellett nyomozniuk. Pályamunkáikban bemutatták mit is tudnak a nyomok gazdáiról, milyen életmódot folytatnak, miért járhattak felénk. A pályázatot rejtvényekkel, találós kérdésekkel, társas játékkal egészítették ki.

Ezután két, nagyon nehéz írásbeli forduló következett, melyben szokatlan feladatokat (pl.:halmaz ábrák, reláció analízis, hibakutatás, rendszertani elemzés, stb… ) kellett megoldaniuk.

Április első napjaiban értesültünk a jó hírről, hogy mindketten bejutottak az országos döntőbe. Ez azért is nagy dolog, mert az 5. és 6. évfolyam együtt versenyzik, és ők még csak ötödikesek.

3 hetünk maradt a felkészülésre, melybe szívünket-lelkünket beleadtuk. Ezen idő alatt igyekeztünk elsajátítanunk a magasabb évfolyam tananyagát.

A gyerekek minden tőlük telhetőt megtettek a sikeres szereplésért. 11 borzasztóan nehéz feladatban kellett helytállniuk, illetve szóbeli fordulóban előadást kellett tartaniuk. Végül Mészáros Dóri a 12. helyet, Kittlinger Villő a 14.helyet szerezte meg. Külön dicséret illeti meg Dórit, aki az írásbeli fordulója alapján 8. lett.

A verseny rangját mutatatja, hogy az első 10 helyezet igazolást kap, melyet-ha az adott területen tanul tovább- beszámítanak a biológia felvételibe.

Ebben az évben teljesen ismeretlen volt számunkra a verseny menete, felépítése, feladatai. Tapasztalataink alapján jövőre már könnyebb lesz a felkészülésünk. Az eredmény mindenképpen bizakodásra ad okot, hiszen jövőre ugyanezen kategóriában fognak még versenyezni a gyerekek.

A napokban érkezett még egy jó hír. Demeter Orsolya 5.osztályos, Borók Balázs 6.osztályos tanuló bejutott a Herman Ottó Természetismereti Verseny országos döntőjébe, melyet május 26-án rendeznek Budapesten, a Budapesti Műszaki Egyetemen.

Szurkolunk nekik!!!!

Ernesztné Sebők Beáta matematika-földrajz szakos tanár

Kossuth L. Ált. Isk., Egys.Ped.Szaksz. és Diákotthon, Kisújszállás

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE