TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Drónos oktatásba kezd a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

2019. 10. 17. 10:01 | HÍREK

A modern technológia vezérelte 21. században akarva-akaratlanul haladni kell a korral, újabb és újabb szakmák jelennek meg szinte minden nap. Ezt ismerte fel a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is, akik október 15-én a Drónpilóták Országos Egyesületének elnökének, Pál Károlynak a jelenlétében vettek át kettő professzionális- és egy hobbidrónt Fekete Róberttől, a disztribúciós cég vezetőjétől.

Az intézmény fenntartója, a Baptista Szeretetszolgálat kiemelt céljaként kezeli a tehetséggondozást, a kiemelkedő képességű tanulók fejlesztését, a modern tudományok, az informatika, a robotika megismertetését a diákokkal. Utóbbi esetében amúgy is jelentős múltja van a baptistáknak, egyes intézményeik komoly versenyzői sikerekkel büszkélkedhetnek. Így talán nem meglepő, hogy a seregélyesi iskola mondhatni úttörőként vág bele a drónos képzésbe.

– A településen létezik egy modellező egyesület, és úgy gondoltuk, hogy nem csak a távirányítású kisautók és a 2D, hanem a drónok és a 3D irányába is nyitunk a képzéseinkben. Kezdetben szakkörös formában, heti egyszer, megfelelő szakemberek bevonásával történne az oktatás, majd idővel szeretnénk a tanmenetbe is integrálni a képzést. Az lenne a célunk, hogy a különböző szakterületeken, mint például a matematika, a fizika, a biológia, a művészettörténet vagy éppen a sport, is megtaláljuk és megmutassuk a drónokban rejlő lehetőségeket a diákoknak, ezáltal dinamikussá téve az oktatást ezekkel az eszközökkel – mondta el Sajtos József igazgató, aki hozzátette, mind a kicsik, mind a nagyok körében rendkívül nagy az érdeklődés a távirányítású légijárművek iránt, hovatovább a szülők is érdeklődve tekintenek a jövő felé.

Fekete Róbert – mielőtt egy rögtönzött oktatást tartott az udvaron felsorakozó gyerekeknek – elmondta, a most vásárolt eszközök hat rotorral rendelkeznek, ezáltal biztonságosabban lehet velük repülni, mint négyrotoros társaikkal. Emellett a nagyobb széllökéseket is jobban viselik, halk a működésük, autonóm akadálykikerülés jellemzi őket.

A tanári kar nyitott az új technika nyújtotta lehetőségekre, akiknek a képzését maga a Drónpilóták Országos Egyesületének elnöke fogja végezni. Pál Károly örömmel fogadta a kezdeményezést, mint elmondta, a DOE többek közt oktatási és ismeretterjesztési céllal is jött létre, úgyhogy teljes mellszélességgel támogatják az intézményt. Bíznak benne, hogy a seregélyesi iskola mintájára több intézmény is el fog gondolkodni a drónos oktatás lehetőségén, melyhez segítséget mind az egyesület, mind a seregélyesi általános iskola tud majd nyújtani.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Forrás: feol.hu

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Őszi szünet Nemzeti ünnep

23.
OKT.

Őszi szünet

23.
OKT.

Őszi szünet, az iskola zárva

23.
OKT.

Őszi szünet

23.
OKT.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE