TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Egy hét a zene és a művészetek jegyében

2018. 05. 22. 08:50 | HÍREK

Az elmúlt héten, május 8-tól több zenei rendezvénynek örülhettek a Seregélyesi Baptista Általános Iskola tanulói. Mogyorósi Gyöngyi beszámolóját olvashatják.


„Kedden Pitti Katalin operaénekesnő rendhagyó ének-zene óráit élvezhettük. Kicsit tartottunk tőle, hogy mennyire érdekli ez a gyerekeket, de büszkén mondhatom, a kétszer 45 percet figyelemmel, érdeklődve nézték, hallgatták végig.

A kultúrának egy olyan szeletével ismerkedhettek meg, mely nincs napirenden a családi és az iskolai életben sem. Operába sem igen juthatunk el. De igazából nem is erről volt szó. Többről. Az emberi beszéd, az éneklés velünk született képességéről. Az ebben lelt örömről. Zeneszerzőkről, színházi kulisszatitkokról, az emberi élet megpróbáltatásairól, melyeken sok esetben átsegít a zene. Vígasztal, feltölt energiákkal, vagy éppen örömöt szerez. Az emberi élet minden jelentős eseményénél jelen van a zene. Ilyen és ehhez hasonló gondolatokat adott át Pitti Katalin. Tanított. Összes tudásával, kellemes lényével. Szavaival pillangóként repdesett ide s oda, éberen tartva a gyermeki érdeklődést. Hallgatnám még!

Szerdán kamarazenekari találkozónk volt. Közel 40 produkció a színpadon. Fuvolások, zongoristák, énekesek, furulyások fúvós együttes, és sorolhatnám még. A közös zenélés nagy ünnepe volt. Külön köszönet a kis Somogy megyei falu iskolájának, a bodrogiBölcsesség Kezdete Óvoda, Általános Iskola és AMI-nak, ők egy komplett műsorral érkeztek hozzánk. Az egész napot nálunk tölthették. Megnézték az Értékek Tárházát , Pista bácsival jót beszélgettünk a Tájházban. Tartalmas, emlékezetes napja volt remélem mindenkinek, aki fellépett. Érkeztek Dunaújvárosból, Kulcsról, Sárosdról, Enyingről, Székesfehérvárról, Mórról és még sorolhatnám. Közel 100 vendégünk volt.

Csütörtökön népdalos minősítő versenyt rendeztünk. Fejér megye ezen területén nem volt még ilyen. Jöttek is szép számmal a pacsirták. Mert azok voltak valamennyien. Az autentikus népdaloktól csengett-bongott a színházterem. Ilyet még nem hallott, bár régóta ad otthont kultúrális rendezvényeknek. Negyven produkció állt a színpadon. Énekesek, együttesek, duettek, triók, csoportosan. Volt aki egyedül, s volt, aki kalákában dalolt. A verseny végén a zsűri minősített, értékelt. Nagy Imola (Seregélyes) két csoportja kiemelt arany minősítést kapott: a Csivitkék és a Cserrengők. Az Énekmondók seregélyesi csoportja első szereplésén és megmérettetésén ezüst minősítést kapott. Több iskola érkezett Budapestről, voltak Pusztaszabolcsról, Csákvárról, Tordasról Sárosdról, Enyingről, Lajoskomáromból. Itt is közel 100 gyermek énekelt , muzsikált.

Péntek. Néptánctalálkozó. Tíz produkció, másfél óra boldogság, 150 táncos. Ünnepi pillanatok szereplőnek, nézőnek egyaránt. Marton János, Kis Gábor, Bozóki Mariann, Kissné Hekkel Hajnalka felkészítő munkája nyomán életre keltek hagyományaink, dalaink, táncaink.

A fergeteges táncünnep uzsonnával ért véget, mint ahogy minden délutánunk. Jól fogyott a limonádé, zsíroskenyér, langalló.

Szeretem az iskolámat. Örömömet lelem a munkában, az ilyen rendezvények lendítik át a diákokat és a tantestületet a monoton, küzdelmes mindennapokon. Ilyenkor még inkább összefogunk, segítjük egymást, szurkolunk a sikerért.”

 

Mogyorósi Gyöngyi műv. tag. vez.


 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Én is futok, de nem céltalanul, az ökölvívásban nem a levegőt csapkodom, hanem megzabolázom, és rabságba vetem testemet, hogy míg másokat tanítok, magam méltatlanná ne váljak.""
(1. Korintusi levél 9,26,27)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Cipősdoboz akció

01.
DEC.

SzakmaSztár Verseny, OSZTV jelentkezési határidő

01.
DEC.

Bécs, Adventi iskolai kirándulás

01.
DEC.

Félévi zenei vizsgakoncertek

01.
DEC.

Részvétel a Cipősdoboz akcióban

01.
DEC.

Cipősdoboz akció

01.
DEC.

Megemlékezés Vörösmarty Mihályról

01.
DEC.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE