TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Erdélyi történelmi emlékhelyek a magyar irodalom tükrében

2018. 07. 10. 13:49 | HÍREK

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Határtalanul! program keretében a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és AMI 7. évfolyamának 36 tanulója  4 kísérőtanárral  2018. május 30-tól június 2-ig Erdélybe utazhatott egy tanulmányi kirándulás keretében.


A Határtalanul! pályázaton 1.364.437 Ft-ot nyert az iskolánk az Erdélyi történelmi emlékhelyek a magyar irodalom tükrében kirándulásra. A pályázati lehetőséggel olyan gyermekek előtt is alkalom adódott a trianoni béke után Romániához csatolt Partium és Erdély híres történelmi és irodalmi emlékhelyeinek felkeresésére, a külhoni magyarsággal való személyes találkozásra, akiknek családja ezt az utazást önerőből nem tudta volna finanszírozni. A  kirándulást alapos felkészülés előzte meg, 3 előkészítő óra és vetélkedő keretében.

A felkészülési időszakban vendégeink voltak a Hazajárók csapatának tagjai, felszállhattunk az Arany-buszra, a  Petőfi Irodalmi Múzeum mozgókiállítására. A Nagyszalonta – Nagyvárad – Királyhágó – Csucsa – Körösfő – Torockó -Torda – Kolozsvár – Nagyenyed – Marosszentimre – Gyulafehérvár – Alkenyér – Vajdahunyad – Déva – Arad útvonalon Arany Jánoshoz, Ady Endréhez, Szent Lászlóhoz, Vasvári Pálhoz, Bethlen Gáborhoz, Hunyadi Mátyáshoz, Hunyadi Jánoshoz, Reményik Sándorhoz, Kinizsi Pálhoz, az aradi vértanúkhoz kapcsolódva verseltünk, énekeltünk, még trombitaszó is felharsant. Többször volt alkalmunk a határon túl szakadt magyarság vendégszeretetét, kedvességét, segítőkészségét tapasztalni. A velük való találkozások alkalmával minden pillanatban éreztük, örülnek nekünk, szívesen látnak bennünket.

Azzal a céllal indultunk  útnak, hogy a gyerekeinknek bepillantást nyerhessenek a külhoni magyarság mindennapjaiba, megismerjék Erdély történelmét, természeti  szépségét,   kultúráját és jelenét. A kirándulás során többekben megfogalmazódott: olyan, mintha otthon lennénk, csak nálunk nincsenek hegyek. Sokan így búcsúztak: ide még biztosan visszatérek, akár ma elindulnék.

 

 


KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Én is futok, de nem céltalanul, az ökölvívásban nem a levegőt csapkodom, hanem megzabolázom, és rabságba vetem testemet, hogy míg másokat tanítok, magam méltatlanná ne váljak.""
(1. Korintusi levél 9,26,27)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Cipősdoboz akció

01.
DEC.

SzakmaSztár Verseny, OSZTV jelentkezési határidő

01.
DEC.

Bécs, Adventi iskolai kirándulás

01.
DEC.

Félévi zenei vizsgakoncertek

01.
DEC.

Részvétel a Cipősdoboz akcióban

01.
DEC.

Cipősdoboz akció

01.
DEC.

Megemlékezés Vörösmarty Mihályról

01.
DEC.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE