TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Főzőverseny a kisújszállási fesztiválon – Illéssys sikerekkel

2016. 09. 27. 13:51 | HÍREK

Nagyon vártuk már a főzőversenyt, mely ismét szeptember végi napsütéses időben zajlott. A pénteki előkészületeket, a diákok, tanárok és kollégák által készített sok száz adag töltött és toros káposzta, és ugyanannyi meggyes, almás, túrós és káposztás rétes, a sátrak állítása, a padok, asztalok kihordása, díszítések jelentették. A munkák összefogója Márta István tanár úr volt. A négyféle rétes elkészítéséről Tóth László tanár úr és cukrásztanulóink gondoskodtak.

 

 

A főzőversenyen való részvétel az Illéssy-iskola számára mindig fontos. Márta István tanár úr felkészítésével Tóth Ildikó és Piroska Klementina (10. D) különdíjat, Hudák Anita és Gladcsenkó Krisztina (10. D) szintén különdíjat kapott a neves szakemberekből álló zsűritől. Monoki Imre és Szatmári Péter (11. D) szintén tisztességgel helyt állt (Emléklapot kaptak).


A 10. D osztályunk osztályszinten nevezett be Hajdu-Ráfis Tamás osztályfőnökkel. Lelkesen rotyogtatták bográcsos ételeiket, melyet közösen fogyasztottak el a jól és közösen végzett munka örömét átélve.

 

Szintén közösségi élményt adott a baptista sátor: a négy kisújszállási intézmény és a helyi gyülekezet – iskolánk kezdeményezésére – összefogott, s egy közös sátorban babgulyást főzve (főszakács: Tóth László illéssys tanár úr) tölthette el a napot – beszélgetve, egységet mutatva. Kecze István polgármester úr is meglátogatta vidám társaságunkat.


A szervezők Rúzsa Magdi koncertjével köszönték meg a versenyzők és az érdeklődők részvételét. Gratulálunk, a Kisújszállási Művelődési Központ és Könyvtárnak a szervezéshez, és köszönet a több napos, fárasztó munkában résztvevő illéssys diákoknak és dolgozóknak. Megint sikerült bizonyítani, hogy „az Illéssy több, mint iskola!”


Most pedig nézzük meg, hogy az alábbi beszámoló alapján, hogyan érezte magát egy messzebbről jött utazó.


Toldi Attila igazgató

Illéssy Sándor Baptista Gimnázium,

Szakgimnázium és Szakközépiskola

 


 

Egy utazó naplójából

Idén harmadik alkalommal vettem részt Kisújszálláson a Kivilágos kivirradtig fesztiválon. Már jó előre beírtam a naptáramba a szeptember 24-ei dátumot, hiszen az előző évekből nagyon szép emlékeket őriztem a rendezvényről, a kisújszállásiak kedvességéről, az Illéssys sátorban fogyasztott töltött káposztáról.


Szentesi barátaimmal Szolnokról utaztunk a rendezvényre, és a délelőtti néptáncos műsor megtekintése után, 12 óra körül Márta István tanár úr és tanítványai birodalma felé vettük az irányt. Az Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola standját most is ott találtuk, ahol az elmúlt években: ott, ahol a leghosszabb sor kígyózott a toros-, illetve töltött káposztáért.


Amikor odaértünk Márta tanár úr épp tanítványainak magyarázott a tálalás mikéntjéről. Látszott, hogy a legnagyobb szakértelemmel és odafigyeléssel látja el tanítványait hasznos tanácsokkal. A diákok nagy tisztelettel és fegyelemmel hallgatták szavait. Jó volt látni, hogy egy a szakmáját szenvedélyesen szerető ember milyen hatással tud lenni az ifjabb generációkra.


Maga az illéssys stand is remek ízléssel lett kialakítva: nekem a vidéki csárdák hangulatát idézte a kukoricahéjjal, dísztökökkel, káposztalevélből készült madárijesztővel feldíszített sátor.


A töltött káposzta sem okozott csalódást, bár tudtuk, nem vásárolunk zsákbamacskát, ha itt fogyasztjuk el az ebédet. A falatozás közben harmonika szólt: magyar népdalokkal és nótákkal kedveskedtek a vendégeknek. Igazán szívet melengető, családias hangulat alakult ki néhány perc alatt.


Az ebéd után a ’70-es, ’80-as évek slágereit hallgattuk a nagyszínpadnál, illetve elvegyültünk a vásári forgatagban. Hazainduláskor megbeszéltük: jövőre is itt a helyünk, remek hétvége volt.


Köszönjük Kisújszállás! Köszönjük Illéssy-iskola!


Pádár Zsolt

történelem–francia

nyelv–médiaismeret–dráma szakos tanár

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Évzáró, nagycsoportosok ballagása

06.
JÚN.

Nagycsoportosok búcsuztatása

06.
JÚN.

Szakmai írásbeli vizsga (mellékszakképesítés) /szóbeli:június

07.
JÚN.

8-9.: tanítási nap (felső tagozat)

08.
JÚN.

Osztályozó-különbözeti vizsga időszak

08.
JÚN.

Nevelőtestületi értekezlet

08.
JÚN.

Osztályozó vizsgák

08.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE