TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

HANG-SZÍN-TÉR kreatív művészeti tábor

2019. 07. 03. 14:08 | HÍREK

A pécsi Széchenyi István Gimnázium szervezésében 2019. június 25-27. között rendeztük meg az első Hang-Szín-Tér kreatív tábort a Dombay-tó partján. A festői környezetben csaknem 40 tanuló és három pedagógus vett részt az intenzív alkotótábori munkában. Külön öröm volt számunkra, hogy olyan tanulók is csatlakoztak hozzánk, akik a tábor megkezdése előtt iratkoztak be iskolánkba a 9. évfolyamra.

A résztvevő diákok intézményünk valamennyi tagozatát képviselték. Az egész tábort átjárta az alkotás iránti szeretet, a közös munka öröme és a családias hangulat.

A táborban három művészeti ág képviseltette magát. A festőművészet, a kórusművészet és a színjátszás eszköztárát próbáltuk bemutatni a diákjainknak.

A nem egész három nap alatt számtalan élményt éltek át a tanulók. A projektmunkán kívül szabadidős foglalkozások is voltak, melyek biztosították a megfelelő egyensúlyt a komoly munka és a szabad elfoglaltságok között.

Az első napon a színjátszók munkáját három végzős tanulónk (Kupecz Viktória, Dienes Gábor és Kelemen Róbert) is segítette, akik az idei tanévben országos első helyezést értek el a Krimit Tud elnevezésű versenyen. Zsebszöveg szituációkat mutattak be, majd a stafétát átadva a színjátszó diákok is szerepeltek. A végzős tanulók értékelték a bemutatókat.

Ezen az estén, meglepetésként, fellépett iskolánk egyik volt tanítványa – Hanzli Fanni -, aki saját zenekarával látogatott el a táborba és adott hangulatos koncertet a táborozóknak.

A második napon már délelőtt és délután is voltak foglalkozások. Talán ez volt a legnehezebb nap. Ezen a napon látogatott el a táborba a képzőművész szekcióhoz Ferling Szonja, aki hasznos tanácsaival és közös munkával tette emlékezetessé képzőművészeink foglalkozását.

Az este folyamán tábortüzet tartottunk, ami elengedhetetlen feltétele egy nyári tábornak. Ehhez a programunkhoz csatlakozott Gulyás János, iskolánk lelkésze és tanára. Az este hangulatos, meghitt beszélgetéssel telt, közben a mályvacukor sütésének rejtelmeire is fény derült.

Az utolsó napon a délelőtti foglalkozáson már minden művészeti terület az ebéd utáni bemutatóra készült. Ezen a bemutatón mindenkinek lehetősége nyílt megmutatni, hogy tehetsége hogyan tudott kibontakozni ebben az inspiráló környezetben. A bemutatót közös kép készítésével zártuk, amelyen hosszas előkészületek után, végül mindenki szerepelt.

Csodálatos három napot töltöttünk együtt diákjainkkal és reméljük, hogy ennek a tábornak jövőre is lesz folytatása.

Néhány vélemény a diákoktól:

Mit jelentett a tábor számomra?

-        tanulást, szórakozást, kikapcsolódást

-        csapattréninget

-        egy jó nyári kalandot

-        még jobban megismerni a másikat

-        fullos 3 nap volt, jövőre egy hetes legyen!

-        jó volt a közösség, sok embert megismertem

-        egy lelki és testi feltöltődést

-        kikapcsolódást, felfrissülést és remek élményeket

 

Végül szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek (kollégák, iskolavezetés, gazdasági vezetés), akinek a segítségével lehetővé vált, hogy ez a tábor létrejöhessen.

 

Pécs, 2019. július 2.                           Kovács Krisztina, Wéber-Simon Krisztina, Erdős Géza

                                                                                                                     

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Aki ellenben figyelmesen tanulmányozza a szabadság tökéletes törvényét és ki is tart mellette, aki nem feledékeny hallgatója, hanem tettekre váltója, az a maga útján boldogságot talál.""
(Jakab levele 1,25)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Informatika írésbeli érettségi vizsga

28.
OKT.

Sukoró - Vadmadárkórház látogatása (nagycsoportosoknak)

28.
OKT.

Szóbeli és gyakorlati vizsgatevékenység – szakmai vizsga

29.
OKT.

Felvételi tájékoztató

30.
OKT.

Kollektív színház látogatás osztályonként

01.
NOV.

Lázár Ervin program színház látogatás osztályonként

01.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE