TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Hírek a seregélyesi Hétszínvirág Baptista Óvodából

2017. 11. 20. 11:22 | HÍREK

„Községünkben és óvodánkban is a szüret az ősz legjelentősebb ünnepe. Nem csak a felnőttek körében máig élő szokás a szüreti felvonulás és bál, hanem óvodánkban is évről évre megrendezzük a nagyok mulatságának ovis mását. A természethez kötődő népi kultúrának ezt a szép hagyományát igyekszünk megőrizni, átmenteni a következő nemzedékek számára. A minket körülvevő bőkezű természet ajándékait, a résztvevő gyerekek felszabadult örömét igyekszünk másokkal is megosztani, az elmúlt években több baptista fenntartású óvodát láttunk vendégül ezen az ünnepen.
Az idei szüretet, a Süni Színjátszó Stúdiónkba járó kisgyerekek nyitották meg tánccal, majd hagyományos köszöntővel hívták a résztvevőket a mulatságba. Az alkalomra népi ruhákba öltöztek, ezzel is jelezve a hagyományok tovább élését. A gyerekek örömmel készültek a szereplésre, büszkék voltak rá, hogy megmutathatták tehetségüket. A fellépést az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt ’A hazai és határon túli óvodai tehetség-kibontakoztató programok támogatása’ elnevezésű pályázat támogatta.
Nagycsoportosaink műsorát nem csak az ovisok, hanem községünk Idősek napi rendezvényének résztvevői is láthatták.
Kreatív pályázatot is hirdettünk a szüret alkalmából. Szülők és kisgyermekeik közös alkotásai olyan jól sikerültek, hogy mindegyik méltán megérdemelte az elismerést.
Mindezek után felnőttek és gyerekek együtt élvezték a táncházat, a természet ajándékait, a sok gyümölcsöt, a hagyományos ételeket, a frissen préselt mustot, a csőszös játékot, a lovaglást és a lovaskocsis felvonulást Seregélyes utcáin.

 

Színházban járt a Süni Színjátszó Stúdió

 

Óvodánkban régóta hagyománya van a színházi nevelésnek, hiszen ez szinte végtelen lehetőséget nyújt a gyermekek tehetségének kibontakoztatására a legkülönfélébb készségek, képességek terén. Süni Színjátszó Stúdiónk tehetségműhelyként működik, az ide járó kisgyerekeket a drámapedagógia módszereivel is fejlesztjük.
A csoporttal egy szép őszi délelőttön Székesfehérvárra indultunk, hogy ott a Pelikán teremben, gyermek bérleti előadás keretében megnézhessük „A kerek kő” című előadást.
Már az utazást is nagy izgalommal várták a gyerekek, hiszen nem megyünk minden nap busszal kirándulni. Az utazás, város, a sok-sok látnivaló, érdekes élmény volt számukra. Hát még a színház! Ruhatár, jegyszedő nénik, az előadás kezdetét jelző csengetés, ez mind, mind újdonság volt a gyerekeknek.
Az interaktív előadás pillanatok alatt magával ragadta a csoportot. Nemhiába járt itt mindenki a Süni Színjátszó Stúdióba! A gyerekek bátran, lelkesen léptek a színpadra, hogy önfeledten részt vegyenek a mesejáték előadásában. Nagyon élvezték a korosztályuknak megfelelő történetet, a színészek játékát, a fordulatos és ötletes dramaturgiát. A jelmezek, a díszletek, a színpadtechnika gyermekközeli megvalósítása hozzájárult szereplési kedvük felkeltéséhez és magabiztos fellépésükhöz. Gyermekeinknem csak nézőként váltak részeseivé az előadásnak, hanem aktív szereplőkként is. Nagyon pozitív, örömteli élmény volt a csoportnak.
Az előadás után rövid sétára indultunk a történelmi belvárosban. A gyerekek rácsodálkoztak a magas, gazdagon díszített épületek között lebegő Mujkó szoborra. A Romkert mellett láthattuk milyen gyönyörű és hatalmas volt valaha a bazilika. Meséltem az itt járó Mátyás királyról, Szent István koronázásáról, és az ötévesek tágra nyílt szemekkel nézték a történet valós nyomát a megmaradt köveken.
Számomra ez volt a legnagyobb élmény. Látni a gyerekeket, ahogy itták magukba a nap minden csodáját, örömét, az új tapasztalatokat.
A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt ’A hazai és határon túli óvodai tehetség-kibontakoztató programok támogatása’ elnevezésű pályázat révén tudtuk megvalósítani.”

 

Zölei Józsefné
óvónő, drámapedagógus

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Én is futok, de nem céltalanul, az ökölvívásban nem a levegőt csapkodom, hanem megzabolázom, és rabságba vetem testemet, hogy míg másokat tanítok, magam méltatlanná ne váljak.""
(1. Korintusi levél 9,26,27)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Cipősdoboz akció

01.
DEC.

SzakmaSztár Verseny, OSZTV jelentkezési határidő

01.
DEC.

Bécs, Adventi iskolai kirándulás

01.
DEC.

Félévi zenei vizsgakoncertek

01.
DEC.

Részvétel a Cipősdoboz akcióban

01.
DEC.

Cipősdoboz akció

01.
DEC.

Megemlékezés Vörösmarty Mihályról

01.
DEC.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE