TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Iván Ildikó jótékonysági koncertje a Kisújszállási Zenedéért Alapítvány javára

2019. 06. 13. 17:37 | HÍREK

Iskolánk 2018-ban ünnepelte megalakulásának 50. évfordulóját. A „Zenei hitvallás… lélektől lélekig” című jubileumi rendezvénysorozatunk záró koncertjén léptek fel volt növendékeink közül azok, akik jelenleg is aktív szereplői a magyar zenei életnek. Az est vendégei között köszönthettük Iván Ildikó operaénekest, aki első zenei inspirációit a kisújszállási zeneiskolában kapta.

Első diplomáját a Debreceni Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán 1980-ban fuvolistaként, Matuz Istvánnál, második diplomáját ugyanitt ének szakon Szterszky Adriennél szerezte 1984-ben. 2013-ban doktorált a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.

1981-től a Debreceni Csokonai Színház, 1984-től a Szegedi Nemzeti Színház színpadán láthatta a közönség. 2004-től a Magyar Állami Operaház magánénekese, valamint Európa számos operaházának, koncertpódiumának szívesen látott vendégművésze.

Az éneklés mellett fontos számára, hogy tudását és szakmai tapasztalatait átadja a fiatalabb generációnak. Iván Ildikó jelenleg a Debreceni Egyetem, Zeneművészeti Karán, a Magánének Tanszék egyetemi docense.

Egykori iskolája iránti szeretet és a fiatalok zenei nevelésének fontossága indította el a jótékonysági est gondolatát, mely az ötven éves évfordulóhoz kapcsolódó rendezvények után fogalmazódott meg Ildikóban. A zeneiskola alapítványa javára felajánlott koncert mindannyiunk örömére nem csak gondolat maradt…

„A Kisújszállási Zenedéért” alapítvány 1996-ban lelkes szülők és helyi cégek összefogásával jött létre és az eltelt 23 év alatt pedagógiai és művészeti céljaink elérését szolgálta.

A Vigadó Kulturális Központban 2019. május 18-án megvalósult koncerten Iván Ildikó tolmácsolásában felcsendültek Verdi, Mozart, Gounod és Puccini híres operaáriái. Zongorán közreműködött Török Géza, a Magyar Állami Operaház karmestere. Az est további fellépői voltak a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, valamint a Városi Vonószenekar Papp László művésztanár vezetésével.

Az ünnepi hangverseny családias és szeretetteljes légköre felemelő hangulatot teremtett, mely visszatükrözte a kisújszállási közönség Iván Ildikó iránti szeretetét és tiszteletét. Nagyon boldogok vagyunk, hogy Ildikó ilyen megbecsüléssel fordul egykori iskolája felé és fontos számára, hogy a jelenleg itt tanuló gyermekeknek példát mutasson a zene iránti szeretetről és alázatról. A jótékonysági koncert a zenei élményen túl ösztönözte a hallgatóságot a művészetek pártolására, a tehetségek támogatására.

A művészeti iskola nevelőtestülete szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik az elmúlt évek során anyagi támogatásukkal hozzájárultak „A Kisújszállási Zenedéért” alapítvány céljainak megvalósításához.

Kéki-Széplaki Edir igazgató

                                                                                                                                                                                                                                       

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Tökfaragó verseny

25.
NOV.

Idegen nyelvi fordítóverseny

25.
NOV.

Hálaadási Ünnep

26.
NOV.

Projektnap/Hálaadás

26.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE