TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Különös történet

2016. 10. 13. 15:40 | HÍREK

Kisújszállás - Október 6-án különös történetet ismerhettek meg diákjaink Allen Buchanek előadásában, aki Texasból érkezett Magyarországra, hogy – többek között a kisújszállási diákoknak is – elmondhassa különös és megrázó történetét.

 

 

19 évesen baseballjátékosnak készült, de terve meghiúsult egy baleset következtében. Barátnőjét vitte hazafelé, amikor egy olajszármazék párafelhőjébe belehajtva lángra lobbant az autója és környezete. Társa meghalt, ő súlyos égési sérülésekkel szenvedett, de megmenekült. Teste 60 %-a megégett, élete válságos volt, három napig kómában feküdt. A média által híre ment balesetének, így sok keresztyén értesült az esetről, és imádkozni kezdtek, hogy Isten mentse meg a lelkét és a testét egyaránt.

 

Később műtétek sorozata következett, hogy testét új bőrrel lássák el. A hetedik és nyolcadik műtétnél leállt a szíve, először 7, utána 15 percre. Ilyen hosszú idejű klinikai halál után már agykárosodás szokott bekövetkezni az agy oxigénhiányos állapota miatt. Isten csodát tett, Allen egészséges agyi funkciókkal élt tovább. A hosszú lábadozási időszakban a 19 éves ifjú elveszítette életkedvét, nem látta, hogy érdemes lenne tovább élnie. Otthon nem kapott szeretetet sem a baleset előtt, sem utána. Apja egész gyermekkorában szóban, tettekben rendszeresen bántalmazta. De Isten megszólította ebben az időszakban. Néhány ismerőse elhívta egy közeli gyülekezetbe, ahol szembesült azzal, hogy érdemtelen Isten megbocsátására, de Isten meg akarja ajándékozni őt szeretetével. Eddig Isten nélkül, gonoszul élt. Ott, azon az alkalmon viszont Isten szeretete megragadta és Jézus Krisztusnak adta az életét. Megbánta bűneit és kérte, hogy Isten adjon neki új életet. Isten megtette.

 

Allen élete bátorítás volt azoknak, akik hasonló helyzetben vannak családjukban. Bátorítás volt arra nézve is, hogy lehetünk bármilyen nehéz helyzetben, Isten meg tud segíteni bennünket. Allen Isten szeretetét hozta a diákoknak, melyet sokan nyitott szívvel fogadtak.

 

Bögös Jenő

iskolalelkész


KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Adventi kézműves foglalkozás

27.
NOV.

Cipősdoboz akcióban részvétel

27.
NOV.

I. gyertyagyújtás az óvodában

27.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE