TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

László titkos receptet visz a versenyre

2016. 02. 17. 15:14 | HÍREK

A kisújszállási Illésy Sándor Baptista Gimnázium szakoktatóját, Tóth Lászlót tanítványai nagy többsége kedveli. Nincs is ezen mit csodálkozni, hiszen a tanár úr hatalmas lelkesedéssel oktatja a cukrásztanulókat.

 

– Lehet, hogy el sem hiszi, de teljesen véletlenül lettem cukrász – meséli a Borsnak László. – Felszolgálónak készültem, de csak a cukrászműhelyben volt felvétel. Ma már egyáltalán nem bánom, hogy így történt – mondja a szakoktató, aki nem mindennapi címekkel büszkélkedhet 38 éves korára. Az országos cukrászversenyeken rengeteg ezüst- és bronzérmet szerzett, sőt 2014-ben a luxemburgi cukrász-világbajnokságon az előkelő harmadik helyet hódította el.

 

 

László egyelőre titokban szeretné tartani, hogy mivel is készül a következô sza­kácsolimpiára. – Annyit elárulhatok, hogy én nem karamellel dolgozom, hanem tragant anyaggal. Ez porcukorból, zselatinból és vízből áll. A karamellhez képest az a jelentős hátránya, hogy nem lehet visszamelegíteni, ha eltörik, akkor vége. Olyan, mint a porcelán. De pont ezt szeretem benne. Kiválóan fúrható, faragható, sőt csiszolható is. Frissen olyan íze van, mint a cukornak, bár kemény. A diákjaim közül sokan szeretik – mondja a 12 éve házas László, aki a tízéves Kristóf és a nyolcéves Dominik apja.

 

 

Vonzalmát jól mutatja, hogy otthon sem neje tüsténkedik a konyhában. – Nálunk az én birodalmam a konyha. A nagy kedvencem a somlói galuska – árulja el László, aki az októberben, Németországban sorra kerülő olimpián már akkor boldog lenne, ha 15 ezer induló közül az első ezerben végezne.

 

Huszti Zoltán

 

A cikk a borsonline.hu oldalon jelent meg.

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Szakmai nap baptista óvodák számára

01.
MÁRC.

Foglalkozás egészségügyi vizsgálat

01.
MÁRC.

Beiskolázási terv elkészítése

01.
MÁRC.

Pénz7 Pénzügy és vállalkozói témahét

02.
MÁRC.

Nevelőtestületi értekezlet

02.
MÁRC.

Pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete: „Pénz7”

02.
MÁRC.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE