TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Lónyay hét Vásárosnaményban

2015. 04. 29. 12:32 | HÍREK

Évek óta hagyomány, hogy a vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Szakközépiskola és Szakiskolában április hónapban egy hét a névadóról szól, ez az ún. Lónyay hét. Ebben a tanévben a múlt héten zajlottak azok az események, amelyekkel a névadó előtti tisztelgett az iskolaközösség valamennyi tagja.

 

Hétfő délután, a Lónyay vetélkedőn a 9. évfolyamos osztályok 3 fős csapatai versengtek az első helyért. A vetélkedőn számos játékos feladatot kellett megoldani, amelyek mindegyike kapcsolódott a névadó életútjához. A megmérettetést a 9. A osztály csapata nyerte.

 

Kedden délelőtt az osztálytitkárok Lónyára utaztak, ahol a  Lónyay család sírkápolnájábanelhangzott a névadó, Magyarország egykori miniszterelnöke tiszteletére írt gyászbeszéd, valamint a diákok képviselői koszorút helyeztek a Lónyay család kriptájában.

 

Délután a humán munkaközösség által szervezett Költészet napi szavalóversenyen 22 diák mondta el kedvenc versét.

 

Szerda délután a diákok képviselői küldöttgyűlésre voltak hivatalosak. Osztályonként 2-2 tanuló kérdezte az iskolavezetést az iskolai élet szervezésével kapcsolatban. A DÖK közel 1,5 órás rendezvényén számos kérdés megválaszolására került sor, valamint a diákok megválasztották az új diákigazgatót, Ács Máté 10. B osztályos tanuló személyében.

 

Csütörtökön az idei bérleti hangverseny sorozat utolsó előadását tekintették meg az érintettek.

 

A Lónyay hét csúcspontja természetesen a diáknap volt. Pénteken reggel - ünnepélyes keretek között - a diákok és az iskolaközösség felnőtt tagjai megkoszorúzták az iskola főbejáratánál lévő Lónyay domborművet. Ezt követően játékos vetélkedőkre került sor. A sportcsarnokban osztályonként 5 fős csapatok versenyeztek, a tantermekben pedig activity, 1 perc és nyersz, karaoke, fodrász, smink és manikűr verseny zajlott. Az érdeklődő diákok kézműves foglalkozásokon (dekupázs, gyöngyfűzés) is részt vehettek. 10órakor a sportcsarnokban az iskolavezetés kiosztotta azt a közel 70 db könyvet, amelyeket a házi, megyei és regionális versenyeken kimagaslóan teljesítő diákok kaptak. A jutalomkönyvek átvétele után következett a „Hulladékból ruha” divatbemutató és a fodrászversenyen készül frizurák bemutatása.

 

A Lónyay hét záróeseménye a B49 program első előadása, „Mennyei és pokoli történetek” címmel. Az előadás közreműködői Agárdi Szilvia, Weisz Fanni, Pintér Béla és Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat Elnöke. A kb. 350 fős közönség érdeklődéssel és lelkesen hallgatta a dalokat, „élte meg” a mennyei és a pokoli történeteket. Ugyanakkor valamennyi jelenlévő megerősítést kapott abban, hogy soha nem szabad feladni és mindig fel kell tudni állni a nehéz helyzetekből!

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Aki ellenben figyelmesen tanulmányozza a szabadság tökéletes törvényét és ki is tart mellette, aki nem feledékeny hallgatója, hanem tettekre váltója, az a maga útján boldogságot talál.""
(Jakab levele 1,25)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Kollektív színház látogatás osztályonként

01.
NOV.

Lázár Ervin program színház látogatás osztályonként

01.
NOV.

Bárczi Gusztáv verseny meghirdetése

01.
NOV.

Simonyi helyesírási verseny

01.
NOV.

Cipősdoboz akció

01.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE