TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Magyar gasztronomiai csapat győzelme Franciaorszagban

2014. 04. 05. 12:49 | HÍREK

A tapolcai Baptista Szeretetszolgalat EJSZ Széchenyi István Szakképző Iskolájának tanulói 2014. április 2-án négy ország nyolc csapatával mértek össze szakács és pincér tudásukat, a dél-franciaországi Carcassone-ban megrendezett versenyen. A négy nemzet  - német, lengyel, francia, magyar - tanulói a 18 éve megrendezésre kerülő versenysorozaton 2-2 csapatot indíthatnak. A tanulók felkészítése hónapokkal megelőzi a versenyt, házi bajnokságokon választották ki a legjobbakat.


Az idei versenyen a pincértanulók feladatai a futball, illetve Földközi-tenger voltak. Díszasztalt készítettek a témákhoz illően, koktélt kevertek, az ételeket különleges angol felszolgálási módban prezentálták a meghívott vendégeknek. A szakács tanulók előre meghatározott élelmiszer kosárból készítettek négy fogásos menüt a megadott témakörhöz kapcsolódóan. Az értékelést Michelin csillagos séfek és éttermi mesterek végezték, szigorú szemmel követve végig a tanulók munkájának valamennyi részletét.


A győztes a magyar csapat: Takács György pincér és Szabó Gergely Szakács tanuló lett. A felkészítő tanárok Szigethy Péter pincér és Gyurecska László Szakács szakoktatók voltak.


A győztes magyar csapat menüje a futball témához hangolva:

  • Spárgakrém leves csirkepörkölt suffléval
  • Filézett Pisztráng spenóttal töltve sült paradicsom ágyon cukkini duó habbal
  • Gyöngytyúk melle-combjazöldborsó pürével sárgarépás burgonyatekerccsel gombaraguval saját levével öntözve szarvasgombával parfümözve
  • Brazil makaron csokoládé kehelyben


Az ételek elkészítését nehezítette a franciás alapanyagkosár használata, és a vendégek előtti élőmunka -  amelyben mindkét szakma egyaránt megjelent - szigorú értékelése. Az ételekhez illő borokat minden nemzet a sajátjai közül választotta, ahol magyar borok minden zsűritag és a vendégek tetszését elnyerték.

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Szakmai nap baptista óvodák számára

01.
MÁRC.

Foglalkozás egészségügyi vizsgálat

01.
MÁRC.

Beiskolázási terv elkészítése

01.
MÁRC.

Pénz7 Pénzügy és vállalkozói témahét

02.
MÁRC.

Nevelőtestületi értekezlet

02.
MÁRC.

Pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete: „Pénz7”

02.
MÁRC.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE