TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Magyar gasztronomiai csapat győzelme Franciaorszagban

2014. 04. 05. 12:49 | HÍREK

A tapolcai Baptista Szeretetszolgalat EJSZ Széchenyi István Szakképző Iskolájának tanulói 2014. április 2-án négy ország nyolc csapatával mértek össze szakács és pincér tudásukat, a dél-franciaországi Carcassone-ban megrendezett versenyen. A négy nemzet  - német, lengyel, francia, magyar - tanulói a 18 éve megrendezésre kerülő versenysorozaton 2-2 csapatot indíthatnak. A tanulók felkészítése hónapokkal megelőzi a versenyt, házi bajnokságokon választották ki a legjobbakat.


Az idei versenyen a pincértanulók feladatai a futball, illetve Földközi-tenger voltak. Díszasztalt készítettek a témákhoz illően, koktélt kevertek, az ételeket különleges angol felszolgálási módban prezentálták a meghívott vendégeknek. A szakács tanulók előre meghatározott élelmiszer kosárból készítettek négy fogásos menüt a megadott témakörhöz kapcsolódóan. Az értékelést Michelin csillagos séfek és éttermi mesterek végezték, szigorú szemmel követve végig a tanulók munkájának valamennyi részletét.


A győztes a magyar csapat: Takács György pincér és Szabó Gergely Szakács tanuló lett. A felkészítő tanárok Szigethy Péter pincér és Gyurecska László Szakács szakoktatók voltak.


A győztes magyar csapat menüje a futball témához hangolva:

  • Spárgakrém leves csirkepörkölt suffléval
  • Filézett Pisztráng spenóttal töltve sült paradicsom ágyon cukkini duó habbal
  • Gyöngytyúk melle-combjazöldborsó pürével sárgarépás burgonyatekerccsel gombaraguval saját levével öntözve szarvasgombával parfümözve
  • Brazil makaron csokoládé kehelyben


Az ételek elkészítését nehezítette a franciás alapanyagkosár használata, és a vendégek előtti élőmunka -  amelyben mindkét szakma egyaránt megjelent - szigorú értékelése. Az ételekhez illő borokat minden nemzet a sajátjai közül választotta, ahol magyar borok minden zsűritag és a vendégek tetszését elnyerték.

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Őszi érettségi időszak – egyéb tantárgyak

26.
OKT.

Hálaadás

26.
OKT.

Őszi szünet

26.
OKT.

Őszi nevelési értekezlet

26.
OKT.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE