TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Megújult az Illéssy-iskola épülete

2019. 05. 14. 10:21 | HÍREK

Az Illéssy Sándor Baptista Középiskola 6 tantermes főépülete 1970-ben épült, melyhez 1990-ben építettek egy újabb, 3 nagy és 4 kisebb tantermes épületrészt irodai helyiségekkel. A nagyon rossz állapotba került nyílászárók régóta cserére szorultak, s az utóbbi két évben már a külső homlokzat vakolata is életveszélyesen mállott, potyogott le a falról.

Az iskolafenntartó Baptista Szeretetszolgálat pénzügyi támogatásának köszönhetően 2018 nyarán 13 millió forintból a főépület valamennyi külső nyílászárója kicserélődött. Bozó János egyéni vállalkozó Kömmerling ablakokkal, gyors és precíz munkavégzéssel három hét alatt teljesítette a feladatot.

A szél által erősen átfújt és hűtött termek az ablakcserét követően sokkal jobban tartják a meleget, s ezáltal fűtési költségeink is csökkentek. Esztétikusabb, az új függönyöknek köszönhetően –, melyet dolgozóink szegtek, varrtak – szebb termekben kezdődött meg a 2018/2019-es tanévünk.

Az utcafrontot már ősszel fel kellett állványozni a hulló vakolat miatt, de az időjárás csak márciusban engedte meg a munka teljes körű elvégzését. Az utcafronti, nyugati falrészen annyira rossz állapotban volt a vakolat, hogy egyszerűbb volt teljesen eltávolítani, és 10 cm-es hőszigeteléssel ellátni, melyre rákerülhetett a nemesvakolat. A 15 millió forint értékű felújítást a Kenarkiss Kft. végezte a munkát, s Ari Lajos cégvezető gondosan felügyelte a kivitelezést, ötleteit is hasznosítottuk. A vállalkozásnál szakmai gyakorlatukat töltő kőművestanulóink „hazadolgoztak”, munkájukat a ballagási ünnepségen is megdicsértem.

Az épület színével is „játszottunk”, véleményem szerint Zsemberi István városi főépítésszel és Tatár Zoltán alpolgármester úrral egy igazán szép szín-összeállítású, a városképi jelentőségű övezetbe beleillő külsőt kapott a 2020-ban 50 éves Illéssy Középiskola.

Hálás szívvel köszönöm meg a Baptista Szeretetszolgálat 28 millió forintos támogatását, a felújítást végző cégek munkáját, munkatársaim szerepvállalását az elő- és utómunkálatokban. Egy megszépült középiskola várja a tanulókat a következő 50 évben is!  

Toldi Attila igazgató 

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Aki ellenben figyelmesen tanulmányozza a szabadság tökéletes törvényét és ki is tart mellette, aki nem feledékeny hallgatója, hanem tettekre váltója, az a maga útján boldogságot talál.""
(Jakab levele 1,25)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Szóbeli és gyakorlati vizsgatevékenység – szakmai vizsga

29.
OKT.

Felvételi tájékoztató

30.
OKT.

Kollektív színház látogatás osztályonként

01.
NOV.

Lázár Ervin program színház látogatás osztályonként

01.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE