TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

N-Joy and Share – angol nyelvi komplex tehetséggondozó program a Zöldligetben

2020. 06. 25. 13:21 | HÍREK

Ebben a tanévben az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, "A hazai és határon túli köznevelési intézményekben, iskolai rendszerű szakképzést folytató intézményekben működő komplex tehetséggondozó programok támogatása" címűpályázati kiírására benyújtott N-Joy and Share angol nyelvi komplex tehetséggondozó program (5. évfolyam) című pályázatunk 720 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.A program lényege és célja a gyermekek idegen nyelvi képességeinek, ismereteinek fejlesztése mellett, különböző kultúrák megismertetése és elfogadtatása, illetve a tanulók saját kultúrájának idegen nyelven történő bemutatásának elsajátítása volt. Mindezek mellett fontos szerepet kapott a prezentálás, a megszerzett tudás átadása, egymás tanítása. Várt eredményünk, hogy a tanulók frusztráció nélkül képesek megosztani véleményüket kultúrákról, kultúrák közti különbségekről. Képesek képviselni és bemutatni saját hazájukat, kultúrájukat más országok képviselőinek.

 

A program során megvalósult alkotások:

  • poszterek készítése amerikai államokról, és brit régiókról
  • interjúk készítése anyanyelvi beszélőkkel, célnyelvi országból érkezőkkel
  • fotókönyv készítése iskolánkról

 

Sajnos a többi tehetségműhely foglalkozással együtt az N-Joy and Share angol nyelvi komplex tehetséggondozó programot sem sikerült teljes mértékben befejezni a kialakult járványhelyzet miatt. Az elmaradt foglalkozásokat, gazdagító, lazító programokat szeptemberben tervezzük megvalósítani.

Tóthné Benkő Mónika

műhelyvezető

 

 

Angolos hírek a Zöldligetből

 

Iskolánk kiemelt céljai között szerepel minden évben a nyelvvizsgákra való felkészítés. Ez az idei tanévben sem volt másképp.

 

2020. március 6-án 53 tanulónk a British Council szervezésében Cambridge Young Learners nyelvvizsgát tett. A 4. évolyamos tanulók Movers, míg az 5. és 6. évfolyamosok Flyers vizsgát tettek. Minden tanuló sikeresen vizsgázott, kiemelkedő teljesítményt nyújtva a Speaking vizsgarészben, melyben 26 tanulónk 100%-os eredményt ért el. Felkészítő tanáraik: Arányi Norbert, Hunyár Lucy, Németh Tamás, Stillné Szabó Zoé.

 

A nyolcadik évfolyamosok a B2-es középfokú szintű nyelvvizsgára jelentkezése komoly, objektív külső megmérettetése munkánknak, a gyerekek tudásának. A tanulók szempontjából lezárása annak a nyolc évnek, amit a kéttannyelvű oktatásban töltöttek. Sajnos a karantén a nyelvvizsgázókat is nehéz helyzetbe hozta. A felkészülést március közepétől nem tudtuk az iskolában folytatni, sőt az sem volt biztos, hogy vizsgázhatnak a tavaszi vizsgaidőszakban.  Azonban az EuroExam elindította az online nyelvvizsgáztatást, így a felkészülést mi is online folytattuk a tanulókkal. A 43 nyolcadik osztályos tanuló közül 30 döntött úgy, hogy vállalja az online nyelvvizsgát.  Az online vizsgalehetőség újabb nehézségeket jelentett számunkra, de rendszeresen webináriumokon, továbbképzéseken vettünk részt. A vizsgázókat Nagy Erzsébet és Németh Tamás és Tóthné Benkő Mónika segítette, támogatta. A gyakorló feladatokat folyamatosan javítva, visszajelzésekkel, iránymutatásokkal és online Speaking gyakorló órákkal tettük teljessé a felkészülést. Június 15-ig 23 tanuló kapta meg az eredményét és ez alapján 23 sikeres középfokú nyelvvizsgát könyvelhetünk el! A többiek eredményét is bizakodva várjuk.

 

Stillné Szabó Zoé angol nyelvi munkaközösség vezető,

Tóthné Benkő Mónika nyelvi képzésért felelős igazgatóhelyettes

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

A nándorfehérvári diadal emléknapja

22.
JÚL.

A bukott tanulók kiértesítése a javítóvizsgák időpontjáról

01.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák, Pótbeiratkozás

15.
AUG.

Megküldeni a tantárgyfelosztást a fenntartónak jóváhagyás céljából

15.
AUG.

Tantestületi értekezlet (Alakuló értekezlet)

18.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE