TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Nagyszerű siker a sakkozó Terbe Julianna eredménye

2017. 03. 14. 21:22 | HÍREK

Terbe Julianna február 26-án Grazban teljesítette a harmadik női nemzetközi mesteri normát, tehát minden feltétel adott ahhoz, hogy női nemzetközi mesterré váljon. 


A sakkozókat élőpontjaik (Élő Árpád elvén alapuló számítási rendszer eredménye) szerint rangsorolják. A tudásszintjüket demonstráló rangok megszerzése komoly feladatokat állít minden sakkozó elé. A WFM (Woman FIDE Master, azaz Női FIDE Mester) és a WGM (Woman Grandmaster, azaz Női Nagymester) között helyezkedik el a WIM (Woman International Master, azaz Női Nemzetközi Mester). E rangok megszerzése több feltételhez kötött. A legnehezebb a három különböző versenyen három norma teljesítése.

Terbe Julianna beszámolója a WIM cím megszerzéséről:  

Budapest, 2016. 04. 02 - 12. (12 fős körverseny; 9. kiemeltként 3. helyezés; 11/6,5 pont)

„2004 februárja óta minden hónap első szombatján megrendezésre kerül Budapesten a First Saturday normaszerző és értékszámgyűjtő körverseny. Én az IM csoportban indultam optimistán, hisz erősebbek ellen szeretek igazán játszani. A verseny közepén viszonylag sok ponttal rendelkeztem, de ami a sorsdöntő volt, hogy a 8. fordulóban döntetlent értem el az olasz versenygyőztes ellen, illetve a 9. fordulóban megvertem a 3. kiemelt nemzetközi mester ellenfelemet. Így már nem csak a WIM norma jött számításba, hanem a WGM is! Az utolsó mérkőzés döntött, amit a verseny első kiemeltjével játszottam. Sajnos a döntetlen csak a WIM normához volt elég. Mégis örömmel gondolok vissza erre a tornára.”

Krakkó Open, 2016.12.26-2017.01.04. (104 fő csak az A csoportban; 9/5 pont)

„Ezen a versenyen azért indultunk el Ádámmal (lelki és szakmai segítőmmel), mert a mezőny igen erősnek ígérkezett, és ez nem mindennapos. Mindamellett érdekesnek és hangulatosnak találtuk az ünnepekkel dúsított megmérettetést Krakkó városában. A külvárosban laktunk, ám a napi egy forduló mellett jutott időnk egy kis városnézésre is. A város főtere kifejezetten tetszett, nagyon hasonlít a Kossuth térre. Ott köszöntött ránk 2016 szilvesztere, amit egy szabadtéri koncerten ünnepeltünk.

A torna elején még nem gondoltam a WIM normára, de a verseny közepén már erősen számításba jött. Azonban az utolsó forduló párosítása előtt nagyon kellett szorítanunk, hogy legalább egy IM címviselőt kapjak másnapi ellenfelemnek, különben ugrott a lehetőség a normára. Tehát megint az utolsó forduló döntött a WGM és a WIM címek között. Sajnos kikaptam egy agresszív lengyel támadójátékostól, így csak egy WIM normával, 43 élőponttal és a legeredményesebb női játékosnak járó díjjal gazdagodtam.”

Graz Open 2017.02.20-26. (193 fő csak az A csoportban; 9/4,5 pont)

„A verseny alatt Jennersdorfban laktunk Szentgotthárd csapatkapitányának, Király Ferencnek a jóvoltából, aki nem csak a szállásban segédkezett, hanem a szállításunkban is. Ezúton is köszönet neki és Radnai Ádámnak, mentoromnak! A Jennersdorf-Graz távolság nem csekély, 75 km, ami napi kétszer másfél óra utazást jelentett, így sajnos városnézésre kevés időnk maradt. Az előző hónapi remek teljesítményem miatt már konkrét céllal érkeztem: teljesíteni az utolsó feltételt a WIM címhez. A verseny most is erősnek ígérkezett, és az osztrákokhoz méltóan precízen és pontosan zajlott. Az első három fordulóban két gyengébb ellenfél ellen nyertem, de egy edzett indiai kifogott rajtam. A 4.-8. fordulókban komoly csatákat vívtam erősebb versenytársaim ellen, azonban mindegyik mérkőzés döntetlennel végződött (kétszer játszottam 2 királyig!). Ezután már biztos volt a norma, így az utolsó partit stresszmentesen játszottam, ám ez sem segített a szívós német korosztálytársam ellen.

Összességében egy kellemes hangulatú eredményes versenynek érzem, remélem, legközelebb is lesz lehetőségem a részvételre.

Ez volt az első lépésem a célom eléréséért. A versenyek eredményei mutatják, hogy nem volt messze a WGM norma sem, ez a következő állomás. Kis pihenés után menetelek tovább. Örömmel gondolok vissza az elmúlt időszakra: küzdelmes volt, tanulságos és eredményes. Köszönöm a támogatást indenkinek!”

A kemény munka meghozza a gyümölcsét. Julinak közel 15 éve tölti ki a sakk a mindennapjait. Ez alatt sokszoros országos bajnoki címet szerzett, kétszeres ifjúsági válogatott volt és európai 2. helyezést ért el Blitz kategóriában. A középiskola nagyobb részét magántanulóként végezte, jelenleg programozást tanul a Budapesti Innovatív Gimnázium szoftverfejlesztő szakán. A sakk mellett egyéb táblajátékok tanulásával és oktatásával foglalkozik. Reméljük, kitartása nem lankad és a felnőtt válogatottig meg sem áll. Gratulálunk eddig elért eredményeihez és további sikeres versenyzést kívánunk! – összegzett a Baptista Polihisztor Akadémia. 


KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Aki ellenben figyelmesen tanulmányozza a szabadság tökéletes törvényét és ki is tart mellette, aki nem feledékeny hallgatója, hanem tettekre váltója, az a maga útján boldogságot talál.""
(Jakab levele 1,25)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Szóbeli és gyakorlati vizsgatevékenység – szakmai vizsga

29.
OKT.

Felvételi tájékoztató

30.
OKT.

Kollektív színház látogatás osztályonként

01.
NOV.

Lázár Ervin program színház látogatás osztályonként

01.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE