TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Nemzetközi projektben a Cserepka Iskola negyedik évfolyamának magyar-angol két tanítási nyelvű csoportja

2019. 05. 14. 17:10 | HÍREK

A Cserepka Iskola a sport mellett a nyelvi oktatási területet is kiemelten kezeli.  A nyelvi munkaközösség tanárai, munkatársai kreatív módszerekkel, innovatív eszközökkel, célirányosan vezetett projektekkel hozzák közelebb az idegen nyelvet. Az általános iskola első osztályától emelt szinten tanulnak angolt az ide járók diákok.

Idén az iskola 4. évfolyamos két tanítási nyelvű magyar-angol csoportja egy nemzetközi programban vett részt, amelyet az eTwinning indított útjára. Az eTwinning folyamatosan olyan felületet biztosít a részt vevő európai országokban működő iskolák munkatársai számára, ahol kommunikálhatnak és együttműködhetnek egymással, közös kutatásokat indíthatnak, továbbá megoszthatják egymással ismereteiket.

A „Different breed - the same love" – nevű projektben 15 tanulócsoport működött közre Európa különböző országaiból. A résztvevők egy- egy kutyafajtát bemutatva, tapasztalati úton is információkat szerezve bővítették ismereteiket.

Cél a nyelvi készségfejlesztésen túl az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, a kutyafajták közötti különbözőség nagyszerű, és ahogy a kutyák közt, úgy az emberek között is érték. A projekt fontos eleme, hogy a célnyelvi kommunikációt a mesterséges osztálytermi beszédhelyzetről leválassza és határokon átívelő, a való életben hasznos és értékes tudássá transzformálja. 

A Cserepka Iskolában Tóthné Farkas Andrea ennek a témának a koordinátora.  Teljesítve ezt a feladatot folytatódik az iskola projektszemléletű oktatási törekvése, amit szeretne az intézmény kiterjeszteni a legkisebbekre és a leendő kisiskolásokra is.

Tóthné Andrea, a Cserepka Iskola angoltanára a „Let's have fun and learn English through games” ötletét támogatva, az eTwinning keretein belül lehetőséget kapott egy prágai projektírói szemináriumon való részvételre, melynek célja a partnerkeresés, az együttgondolkodás az együttműködés európai szinten is. Magyarországról ő egyike azon három tanárnak, akik képviselhetik hazánkat ezen a neves szakmai konferencián.

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Önértékelési Csoport munkamegbeszélés

18.
FEBR.

KI MIT TUD? teadélután

18.
FEBR.

Cserepka-napok - tanítás nélküli munkanap

18.
FEBR.

Szakmai munkaközösségi értekezlet a májusi záróvizsgákról

19.
FEBR.

Házi versmondó verseny

19.
FEBR.

Jelentkezési és adatlapok továbbítása

19.
FEBR.

Munkavédelmi, tűzvédelmi oktatás

19.
FEBR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE