TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Névadó ünnepség és projektnap Pécsett

2019. 03. 19. 15:24 | HÍREK

Névadó ünnepély volt 2019. március 7-én a pécsi Cserepka János Baptista Általános Iskola, Középiskola és Sportiskolában.

Pécs város sportiskolája 1969-ben nyitotta meg kapuit Építők úti Általános Iskola néven. Hosszú évek során a város sportéletének jelentős bázisává nőtte ki magát. Sportolóival, olimpikonjaival a város jó hírnevét vitte tovább. Az idei tanévtől - a nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező Baptista Szeretetszolgálat fenntartása alatt- önállóan kezdte meg működését.

Cserepka János baptista lelkész volt, aki Magyarországon, Erdélyben, Kanadában, Bolíviában élt, és végezte lelkészi munkáját. Élete, önzetlen szeretete, a szavakon túli segítségnyújtása és odafordulása a nehézségben, betegségben élők felé példaértékű. Egyszerűséggel és alázattal, töretlen hittel végezte a mindennapi élete rutinfeladatait, amit az iskola mottójául választott.

A Cserepka Iskola feladatának tekinti a lelki egészségre nevelés, a sporttehetség-támogatás és gondozás mellett azt, hogy diákjai a társadalomban a tudatos felelősségvállalást megtanulják, gyakorolják. Ennek okán fektet kiemelt hangsúlyt az egészségnevelésre, a tudatos fogyasztóvá nevelésre. Az intézmény idén elnyerte a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet” amelyet névadó ünnepélyen, Keszthelyi Nikoletta az Innovációs és Technológiai Minisztérium Fogyasztóvédelemért Felelős helyettes államtitkára adott át.

Dr. Ács Pongrác, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának dékánhelyettese köszöntőbeszédében hangsúlyozta, a Karnak éppúgy fontos a sport- és egészségnevelés: „egész életen át tartó kutatásokat kívánunk végrehajtani, ebben pedig a legkiválóbb partnerintézményünket itt találtuk meg…”

Az ünnepségen részt vett a város képviseletében Hoppál Péter országgyűlési képviselő, Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója, Papp János a magyarországi Baptista Egyház elnöke, dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke, Petrik Károly, Cserepka János unokaöccse, Cserepka Barney, Cserepka János Kanadában élő fia, aki videó-üzenetben köszöntötte az ünneplőket.

A névadó ünnepség mellett projektnapot is tartott az iskola, melynek keretében a tanulók felidézhették a világutazó lelkész életének főbb állomásait. Cél volt a projektnap során, hogy a tanulók-tanárok közösen, együttműködve, a mindennapi élethez kapcsolódó problémára fókuszálva, ám a névadó életét megismerve, egy közös produktum, termék létrehozása érdekében dolgozzanak.

Minden tanulócsoport kreatív módon oldotta meg a saját választott projektjét, az alkotás során igazi kérdező közösséggé kovácsolódtak.  A projektekből pedig aznap kiállítást szerveztek az iskola aulájában.

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Szakmai nap baptista óvodák számára

01.
MÁRC.

Foglalkozás egészségügyi vizsgálat

01.
MÁRC.

Beiskolázási terv elkészítése

01.
MÁRC.

Pénz7 Pénzügy és vállalkozói témahét

02.
MÁRC.

Nevelőtestületi értekezlet

02.
MÁRC.

Pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete: „Pénz7”

02.
MÁRC.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE