TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Nyomozás a Zöldligetben

2019. 04. 09. 11:20 | HÍREK

Alsós szakmai műhely

Egyik eseményünk a Baptista Iskolák alsós szakmai műhelye volt.  Nagy örömünkre több iskolából is érkeztek  pedagógus kollégák.
A megnyitó után két bemutató órát láthattunk. Az első egy matematika óra volt, melyet Bálintné Nagy-Kaszap Ditta kolléganőm tartott a 2.a osztályosoknak. Bemutatta, hogyan használja az IKT eszközöket matematika órán. A mai gyerekeknek nagyon fontos, hogy a tanulás során is találkozzanak a számítástechnika legújabb vívmányaival, és használhassák is azokat a tanulási folyamatban. Rengeteg ötletet, segítséget adott nekünk.

A második bemutató órát a 4.c osztályban láttuk, egy magyar órát, ahol a kreativitás fejlesztését mutatta be a tanító. Karácsonyné Kéki Andrea már első osztálytól használja a drámapedagógia eszközeit. Az utolsó projektjük az űrhajózás volt. Sokféle munkaformában összegezték a projekthét ismereteit. Bámulatos, hogy milyen bátrak, ügyesek és kreatívak voltak a gyerekek! Mindannyian nagyon élveztük az órát!

„A problémáról való beszélgetés problémákat szül. A megoldásról szóló beszélgetés megoldásokat:”
Ezekkel a gondolatokkal folytattuk a délutánt. A megoldásközpontú tanításról hallhattunk előadást Anditól. Rávilágított, hogy a gondolkodásunkon, a nyelvi eszköztárunkon is változtatnunk kell, hogy hatékonyabbak legyünk. Ezeket próbáltuk alkalmazni különböző szituációkon keresztül.

 Nagyon vidám és hatékony volt az egész nap. Köszönöm mindkét kolléganőmnek, hogy megosztották velünk a tudásukat, tapasztalataikat. Sokat tanulhattunk tőlük. Karácsonyné Kéki Andinak külön köszönjük, hogy tréningjeivel igyekszik segíteni a kollégákat. Hálás vagyok, hogy ezt a kincsét a saját iskolájában is megosztja.

Papp Sándorné

                                                                                                     hitéleti-nev. ig.h.

 

 

 

 

Zöldliget Történelmi Vetélkedő


Immáron harmadik alkalommal szervezte meg intézményünk a baptista fenntartású iskolák tanulói számára történelmi versenyét. Ettől az évtől kezdve próbaképp a környező iskolák részére is meghirdettük vetélkedőnket. Örömmel fogadtuk az innen érkező nevezéseket is.

A levelezős forduló eredményeképpen 8 településről 24 csapat, összesen 72 diák jutott a döntőbe. Tiszaszalkáról, Tiszaroffról, Kisújszállásról, és Pécsről érkeztek hozzánk csapatok felkészítő-tanáraikkal a megmérettetésre. A környező települések iskoláit Kápolnásnyék és Pusztaszabolcs általános iskolásai, valamint a velencei gyerekek képviselték. Sajnos a továbbjutott sárosdi tanulók más irányú kötelezettségeik miatt nem tudtak jelen lenni a versenyen.

A döntőben a gyerekek évfolyamonként az ajánlott szakirodalom alapján készített játékos feladatokat, rejtvényeket oldottak meg.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen a Baptista Szeretetszolgálat meghívott vezetői és Czuppon István igazgató úr adták át a díjakat a vetélkedő csapatoknak. Zöldligetes diákjaink kimagasló teljesítményt nyújtottak. Iskolánk csapatainak tagjai voltak: Benkő Rebeka, Gőgös Kincső, Lingsch Lola, Fábián Letícia, Márki Lili, Bakos Luca, Molnár – Bodó Ajsa, Horváth Szelina, Hérics Rebeka, Faragó Bíborka, Grozeva Szonja, Zsombók Imola, Bán Panna, Novák Benedek, Domak Zoltán.

 

Szívből gratulálunk!

Szigetközi Tímea

szervező

 

Nyomozás a Zöldligetben

 

Idén harmadik alkalommal rendeztük meg országos angol nyelvi versenyünket harmadik és negyedik osztályos tanulóknak. A feladatok megoldása során a gyerekek egy képzeletbeli nyomozásba csöppentek, ahol a kis detektíveknek egy gyémánt nyaklánc eltűnésének rejtélyét kellett kinyomozniuk, és a verseny végére kézre keríteni a tolvajt.

Tizenhárom iskola összesen 112 két tanítási nyelvű programban tanuló diákja mérhette össze tudását ezen a késő márciusi délelőttön. Iskolánkat három csapatban 12 tanuló képviselte: Dudra Dorottya (4.a),  Simon Lilien (4.c), Piniel Bertalan (3.a), Bátor- Unger Emese (3.c); Dombi Ákos (4.a) , Szigeth Réka (4.c), Maresquier Alex (3.a), Márkus Hanna (3.c); Pósa Petra (4.a),  Füst Molnár Milán (4.c), Sipos Zsófia (3.a), Virga Vanessza Vendi (3.c). Igen szoros versenyben az első csapat a negyedik, másik két csapatunk pedig holtversenyben az ötödik helyet szerezték meg a 28 induló csoport közül.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a kollégáink által nyújtott rengeteg segítséget, a versenyző gyermekek szüleinek a támogatást, a gyerekeknek pedig a felkészülésbe fektetett energiát és lelkesedést!

A Szervezők:

Keresztesi Orsolya, Lakatos Samantha, Leah Mahner, Gőgös Andrea

(A csatolmányban küldött, ez alkalomra készült paraván – festmény Elbert Tamás kollégánk munkája.)

Gőgös Andrea

 

 

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Adventi kézműves foglalkozás

27.
NOV.

Cipősdoboz akcióban részvétel

27.
NOV.

I. gyertyagyújtás az óvodában

27.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE