TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Országszerte oktatnak a baptista sakkbajnokok

2018. 01. 15. 09:54 | HÍREK

Mikulás-körútra indultak az ország baptista általános iskoláiban a Baptista Szeretetszolgálat által támogatott sakkozók: a nemrégiben az U21-es világbajnokságra is kijutott Terbe Julianna, Terbe Zsuzsanna és edzőjük, Radnai Ádám.


A három általános iskolát és egy gimnáziumot érintő körút során a Polyhistor Academy tehetségkutató központot megalapító oktatók célja az volt, hogy előadásaikon népszerűsítsék a táblajátékok készségfejlesztő hatásait, illetve a próbajátékokon megtalálják az iskolákban tanuló tehetséges gyerekeket és őket tudásuk továbbfejlesztésére ösztönözzék.

A turné első állomása a Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola volt, ahol mindennapos a sakkoktatás, ezért ott előadás helyett háziversenyt tartottak alsó és felső tagozatos kategóriában. Az oktatók ezt követően a petőfibányai Petőfi Sándor Baptista Általános Iskolát és a budapesti Addetur Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskolát látogatták meg, illetve a törökszentmiklósi Kölcsey Ferenc Általános Iskolában jártak, ahol szintén van rendszeres táblajáték-oktatás Görömbei Zoltánné igazgató-helyettes támogatásával.

Az edzők az országot járva azt tapasztalják, mindenhol lehet találni olyan gyerekeket, akikben megvan az alapvető érzék a logikai játékokhoz, hiszen azokhoz ezen a szinten nem csak fizikai erőnlétre, de elméleti tudásra sincs szükség.

Az oktatók elmondásuk szerint a sakkra és egyéb táblajátékokra ma már elsősorban a „puha képességek”, azaz a nem egzakt, viszont az élet minden területén hasznos tudásokat átadó, progresszív oktatás eszközeként gondolnak. A fizikai edzésen alapuló sportokhoz képest ezen játékok gyakorlása kevesebb időt vesz el, mégis, ha a tanulást komolyan vesszük, a gyerekekben olyan fontos készségek fejlődnek ki, mint a döntéshozási készség, a hosszú távú stratégia építésére való képesség, az empátia és a konfliktuskezelés.

Az edzők a játékok gyakorlását a kisebb tanítványokkal a játékosított, azaz a stratégiai alapismereteket mesei köntösbe bújtató játékvariációkon kezdik, így az oktatás a szórakoztatásból és a történetmesélésből fokozatosan jut el az elméleti stratégiai tudásig.

A Baptista Szeretetszolgálat Lovag utcai gazdasági irodájának dolgozói az egész éves közös munkát játékos karácsonyi ünnepséggel zárták le. A Polyhistor Academy oktatói, Radnai Ádám, Terbe Julianna és Terbe Zsuzsanna által szervezett eseményen a baptista pénzügyi osztály tagjai előbb sakktörténeti kvízen vehettek részt, majd számos különböző táblajátékot próbálhattak ki. Különösen népszerűek voltak azok a játékok, ahol az oktatók logikai feladványaikat történetek formájában vezették fel.  

 


 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Tökfaragó verseny

25.
NOV.

Idegen nyelvi fordítóverseny

25.
NOV.

Hálaadási Ünnep

26.
NOV.

Projektnap/Hálaadás

26.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE