TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Pedagógiai, kulturális, művészeti díjban részesült Horváth István

2017. 02. 15. 19:51 | HÍREK

Január 20-án, a Magyar Kultúra Napja alkalmából Horváth Istvánt, a kisújszállási Baptista Alapfokú Művészeti Iskola klarinét- és szaxofontanárát Kisújszállás városának önkormányzata Arany János Pedagógiai, Kulturális, Művészeti Díjban részesítette. 

 

Horváth István Debrecenben, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán klarinét szakon tanári, majd később szaxofon-előadóművészi diplomát szerzett. 1983-ban pályakezdő tanárként a kisújszállási zeneiskolában helyezkedett el. Kiegyensúlyozott, nyitott személyiségével hamar beilleszkedett a tantestület közösségébe. A tanár úr több mint három évtizede odaadóan és lelkiismeretesen végzi pedagógiai munkáját. A zene szeretetét, a hangszeres játék fortélyait nagy szakmai felkészültséggel, szeretetteljes légkörben adja át tanítványainak. Növendékei több megyei, illetve országos versenyről hoztak el díjakat, valamint számos növendéket készített fel a zenei pályára.

Horváth István pedagógiai tevékenysége mellett gyakori szereplője növendékeivel és kollégáival együtt a városi rendezvényeknek. Igényes zenei produkcióival színesíti a különböző koncertek, hangversenyek, kulturális események műsorát.

A tanár úr gondolatait idézve: „A zene az életem… Olyan szerencsés vagyok, hogy azt csinálhatom, amit mindig is szerettem volna. A célom a tudást és a zene szeretetét átadni tanítványaimnak. Tanítás nélkül nehezen tudnám elképzelni az életemet… Az Arany János díjat nagy örömmel megköszönöm, óriási megtiszteltetésnek tartom. Ez most még nagyobb lendületet ad, mert benne érzem a nekem mindig fontos támogató környezetet: a családomat, az iskolát, a fenntartó Baptista Szeretetszolgálatot és Kisújszállás Város Önkormányzatát."

Horváth István a díjat, a Magyar Kultúra Napján rendezett ünnepségen Dr. Kovács Tibor alpolgármester méltatása után Kecze István polgármestertől vehette át.

A gálaesten Kisújszállásról elszármazott művészek mellett színpadra lépett a díjazott is, aki Liszt Ferenc Magyar rapszódiái nyomán átdolgozott koncertetűdöt és Kodály Zoltán: Esti dal című művét adta elő. A Kodály műben közreműködtek a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola tanárai: Horváthné Galambos Olga és Papp László, valamint az iskola egykori növendéke, Bögös Gabriella Hanna.

A nevelőtestület nevében szeretettel gratulált és Isten áldását kívánta további munkájához Széplaki Edit igazgató is.

 


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Jelentkezési határidő vége a két tanítási nyelvű programba

29.
FEBR.

Szóbeli felvételi elbeszélgetés

29.
FEBR.

Szakmai nap baptista óvodák számára

01.
MÁRC.

Foglalkozás egészségügyi vizsgálat

01.
MÁRC.

Beiskolázási terv elkészítése

01.
MÁRC.

Pénz7 Pénzügy és vállalkozói témahét

02.
MÁRC.

Nevelőtestületi értekezlet

02.
MÁRC.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE