TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Pinke Lilla, a harcos lány

2019. 04. 21. 08:20 | HÍREK

Pinke Lilla, a Seregélyesi Baptista Általános Iskola diákja, a Sárosdi Kempo SE ifjú sportolója minap érkezett haza Portugáliából, Caldas da Rainha városából. Jellemző, hogy bár hajnali fél négykor jöttek meg, már aznap este ott volt az edzésen: sokan inkább pihentek volna a helyében. A Lisszabontól északra fekvő településen rendezték meg április 10-től 12-ig azt a versenyt, amelyen a fiatal lány remekelt: az úgynevezett Nyílt Harcművészeti Világbajnokságon technikai versenyzésben egy második helyet, öt küzdelmi számban pedig két első, egy második és két harmadik helyet szerzett  meg.

–  Április 10-én, pénteken egész nap versenyeztünk, s aki akkor a döntőbe jutott, annak vasárnap kellett még bizonyítania – idézte fel Lilla a történteket.

– Mi az erősséged?

– A földharc áll hozzám a legközelebb. Amikor elkezdtem az edzéseket, már akkor ezt szerettem jobban, s aztán az eredmények is onnan jöttek. Többnyire földharcban értem el az első helyezéseket.

– Mi fogott meg ebben a kemény sportágban?

– Az, hogy önbizalmat adott. Hiszen a kempo igazából önvédelem, s ha valamikor esetleg veszélyes helyzetbe kerülök, meg tudom magam védeni.

– Úgy érzed, hogy korábban talán híján voltál az önbizalomnak?

– Tény, hogy sokkal félénkebb voltam, és most határozottabb vagyok.

Pinke Lilla annak idején a tollaslabdával próbálkozott, hiszen annak a sportágnak is komoly hagyományai vannak Seregélyesen, de egy év után váltott, s aztán egyértelműen a kempo lett a nagy kedvenc. És persze az eredmények sem maradtak el, a világbajnokságokra már egyértelmű esélyesként utazhat el a 13 éves diáklány. Akire persze igen büszke köztisztviselő édesanyja és vállalkozó édesapja, s nem csak ők: nagyon sok dicséretet kap a seregélyesiektől, akik közül sokan tudnak róla és a nem mindennapi eredményekről.  Lilla számára tehát ma a kempo a minden – na igen, és még a természet szeretete. Ez pedig jórészt nyilván az igazgató úr, Sajtos József hatása.

–  Köszönöm a munkáját két edzőmnek, Koncz Gábornak és Kordás Istvánnak, mindketten segítettek a felkészülésben – fűzte hozzá sportszerűen az elmondottakhoz Lilla, a harcos lány.

 

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Adventi kézműves foglalkozás

27.
NOV.

Cipősdoboz akcióban részvétel

27.
NOV.

I. gyertyagyújtás az óvodában

27.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE