TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Reformáció - megemlékezés Velencén, egy kicsit másképpen

2019. 11. 08. 07:21 | HÍREK

Október 24-én a reformációra emlékeztünk a velencei Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Gimnáziumban. Nem egy ünnepség keretében tettük ezt, hanem egy előadást tekinthettek meg tanulóink, Az igazság halhatatlan című zenés darabot.

Iskolánk tornaterme átalakult színházteremmé. A hatalmas díszletek már kora reggel megérkeztek. Az oroszlányi Bakfark Bálint Művészeti Iskola növendékei adták elő a darabot. Művészeti vezető Csáky Mária. Az előadás megálmodója Benkő Ferenc, aki a következő zeneműveket válogatta össze a balettjátékhoz: Gryllusz Dániel Pál apostol, valamint a Hegyi beszéd zeneműveit, a Megfeszített rockoperából a Miatyánk áriát, ill. a VOX Nova férfikar előadásában néhány baptista éneket.

A reformáció harmadik ágának képviselőjéről szólt. Luther Márton és Kálvin János mellett Hubmayer Baltazár volt, aki az anabaptista mozgalom úttörőjeként kiállt Isten igéje mellett, hirdette a Jézus Krisztusban való üdvösséget, amelyet hit által, kegyelemből kaphatunk meg.

Az ő életéről, tevékenységéről, és mártíromságáról szólt a darab. Láthattunk egy baptista esküvőt, valamint egy bemerítési istentiszteletet is.

A felső tagozatosok és a gimnazisták délben, az alsósok pedig 14.00 órakor tekinthették meg a balettjátékot. A Zöld iskolarészből is átutazott 50 fő 1-2. osztályos gyermek, ők is megnézhették a színvonalas, művészi előadást.

Nagyon köszönjük a Baptista Oktatási Központnak, hogy biztosították az előadás költségeit! Hálásak vagyunk Benkő Ferencnek, hogy elhozta Velencére ezt a darabot, amin keresztül megismerkedhettek gyerekeink a reformáció igazi értékével, az eredeti, a Jézusi visszaállításával.

„Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez. Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék. Mert az Ő alkotása vagyunk, teremtetvén Általa a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, amelyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk.”

                                                                                                                                          Efezusi levél 2.8-10.

                                                                  Papp Sándorné Zsóka

                                                                   hitéleti-nevelési ig.h.

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Központi hálaadási ünnepség

24.
NOV.

III. Online konferencia- Online alkalmazások a gyakorlatban

24.
NOV.

Tökfaragó verseny

25.
NOV.

Idegen nyelvi fordítóverseny

25.
NOV.

Hálaadási Ünnep

26.
NOV.

Projektnap/Hálaadás

26.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE