TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Robotika képzések

2017. 10. 16. 22:37 | HÍREK

Szeptember 28-29-én az István Király Baptista Általános Iskola (Kótaj), október 11-12-én a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium (Budapest) adott otthont a Baptista Tehetséggondozó Tanács által szervezett robotika képzéseknek. A műhelyfoglalkozásokon a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő általános és középiskolákból 12 fő pedagógus vett részt.

Az informatikai, matematikai- logikai, és műszaki ismeretekre épülő automatizált technológia fejlődési ütemének felgyorsulása, a robotika térhódítása egy közeli jövőképet vetít előre. A „gépek” egyaránt képesek lehetnek a komplex folyamatok irányítására és végrehajtására is, melynek következményeként a jövőben szakmák tűnhetnek el, illetve folyamatosan újak keletkezhetnek.
A robotika általános, illetve középiskolában történő oktatásával már gyermekkorban hozzájárulhatunk e területhez kapcsolódó kompetenciák fejlesztéséhez, kiemelkedő tehetségek esetében akár a jövő mérnöki tudásának megalapozásához is.
 
A Baptista Szeretetszolgálat példaértékű, a robotika területén végzett tehetségsegítő munkája már több mint 5 éves múltra tekint vissza. A megvalósított tehetséggondozó programokkal, országos és világversenyeken elért kiemelkedő eredményekkel méltán vívott ki elismerést a hazai, és nemzetközi fórumokon.
 
Az szakmai háttérrel rendelkező robotika képzéseken való részvétel lehetőségét 2017. június 8-án a „Robotika a tehetséggondozásban” című előadás előzte meg. Oros Róza a Baptista Tehetségsegítő Tanács elnöke Abán Csabát a Baptista Pedagógiai Intézet munkatársát- a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapatának felkészítőjét kérte fel a tehetségműhely szakmai támogatására. Az előadás alkalmával a jelen lévő intézményvezetők és szakemberek a Baptista Szeretetszolgálat öt éve a világ élmezőnyéhez tartozó robotika csapatának tehetséggondozó munkájával ismerkedhettek meg.
 
A szeptemberi- októberi képzések alkalmával, azoknak otthont adó intézmények vendégszeretetében a téma iránt érdeklődő innovatív szemléletű pedagógusok az alkalmazott technikai eszközök, szoftverek használatát, a robotprogramozás kezdő lépéseit sajátíthatták el. Az ismeretek alkalmasak lehetnek a kezdő robotika műhelyek indítására, ezáltal a Baptista Szeretetszolgálat intézményeiben az adott területen végzett tehetségszűrés további bővítésére is.
 


KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Aki ellenben figyelmesen tanulmányozza a szabadság tökéletes törvényét és ki is tart mellette, aki nem feledékeny hallgatója, hanem tettekre váltója, az a maga útján boldogságot talál.""
(Jakab levele 1,25)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Informatika írésbeli érettségi vizsga

28.
OKT.

Sukoró - Vadmadárkórház látogatása (nagycsoportosoknak)

28.
OKT.

Szóbeli és gyakorlati vizsgatevékenység – szakmai vizsga

29.
OKT.

Felvételi tájékoztató

30.
OKT.

Kollektív színház látogatás osztályonként

01.
NOV.

Lázár Ervin program színház látogatás osztályonként

01.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE