TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Siker! Kitüntették a téglási általános iskolát

2015. 05. 26. 15:12 | HÍREK

Ablakot nyitottak a világra a két tanítási nyelvű oktatás által.

 

Újszerű szemlélet, kiváló projektmenedzsment és hosszú távú hasznosulás. Ezek jellemzik azt a négy, uniós támogatással megvalósult projektet, amelyek Nemzetközi Együttműködési Kultúráért Nívódíjat kaptak a Tempus Közalapítványtól. A témák között szerepel az egészséges életmódra nevelés, a színházi eszközök alkalmazása a karrierépítésben és a fogyatékossággal élők képességfejlesztése.

 

 

A díjakat Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár és Tordai Péter, a Tempus Közalapítvány igazgatója adta át május 20-án.

 

A Nívódíjjal elismert, uniós támogatással megvalósult együttműködések kiváló projektmenedzsment tevékenységet folytatva dolgoztak fel egy-egy témát, és az általuk elért eredmények a szervezeti kultúra egészére kiemelkedő hatással vannak. A díj célja, hogy felhívja a figyelmet az uniós oktatási és képzési programokban folyó munka minőségére, ugyanakkor biztosítja, hogy a nívódíjas intézmények széles szakmai közönség előtt mutathassák be eredményeiket, és megoszthassák tapasztalataikat a program további résztvevőivel.

 

A Tempus Közalapítvány által felkért szakértők döntése alapján 2015-ben a következő intézmények kaptak Nívódíjat:

 

Comenius – köznevelés


II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Téglás – Don’t Worry, Be Healthy! című projektje. 

 

A 6 500 fős kistelepülés iskolájában hisznek abban, hogy a nemzetközi kapcsolatok ablakot nyitnak a világra, és abban is, hogy ez nagyon fontos – legalább annyira, mint az egészséges életmód. A kettő ötvözetéből nívódíjas együttműködés született, ami az általános iskola első Comenius projektje volt. Kimagasló értéke, hogy az iskolában angol-magyar két tanítási nyelvű képzés indult el, amelyre inspirációt a nemzetközi tapasztalatokból merítettek. Az együttműködés innovatív jellegét az adta, hogy az általános iskolás korosztályhoz közelálló téma feldolgozásába az egész iskolát és a helyi közösségeket is bevonták. A projekt hozadéka és eredményei messze túlmutatnak a kétéves együttműködés keretein – a résztvevők munkája kiváló példa lehet más intézmények számára is.

További nyertesek

 

Leonardo – szakképzési mobilitás


Empíra Európai Tanácsadó Nonprofit Kft., Nyíregyháza – Beilleszkedés a munka világába integrált környezetben, Spanyolországban


Leonardo – szakképzési partnerségek


Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány – Játszd el a munkád!


Grundtvig – felnőtt tanulás


Szorgoskert Nonprofit Kft. – Tanulócsoportok – Megcsináljuk! című projektje

 


Ezek a Nívódíjjal kitüntetett projektek a 2007-2013 közötti Egész életen át tartó tanulás programban nyertek támogatást. A programot a 2014-2020 közötti időszakban az Erasmus+ váltja fel, amely számos lehetőséget kínál a nemzetközi tapasztalatszerzésre, az eszmecserére és az egymástól való tanulásra az oktatás minden szintjén.


 

A hír a civishir.hu oldalon jelent meg.

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Aki ellenben figyelmesen tanulmányozza a szabadság tökéletes törvényét és ki is tart mellette, aki nem feledékeny hallgatója, hanem tettekre váltója, az a maga útján boldogságot talál.""
(Jakab levele 1,25)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Szóbeli és gyakorlati vizsgatevékenység – szakmai vizsga

29.
OKT.

Felvételi tájékoztató

30.
OKT.

Kollektív színház látogatás osztályonként

01.
NOV.

Lázár Ervin program színház látogatás osztályonként

01.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE